Tænkepauser

Tænkepauser

Hvor bred er din viden? Kunne du tænke dig at blive klogere på emner, som du intet aner om i forvejen? Hvad ved du mon om demokrati, om nydelse, om skurke, om emojis?
I faget Tænkepauser har du mulighed for at fordybe dig i de emner, som du gerne vil vide mere om. Du har tid til at læse, blive klogere og ikke mindst mulighed for at videreformidle og diskutere med dine højskolekammerater. Du vil få mulighed for at forholde dig kritisk til det læste. Du får indblik i, hvor meget man på nuværende tidspunkt ved om forskellige forskningsfelter, og dermed også en forståelse for, hvad man endnu ikke ved, og hvad der er brug for at vide mere om i fremtiden som samfund.

Vi tager nemlig udgangspunkt i Aarhus Universitetsforlags små udgivelser om alverdens emner. Her stiller forskellige danske forskere skarpt på deres forskningsfelt og lader os i små, letlæselige bøger komme ind i fascinerende fortællinger og beskrivelser om alverdens emner: Romantik, serier, loven, litteratur, hukommelse, sex, pessimisme, håb, myrer og meget mere.

Faget har til formål at udvide dine horisonter. Måske kan bogen om for eksempel kærlighed komme til at spille en afgørende rolle for et fremtidigt valg eller inspirere til en vej at gå fagligt. Måske vil du til fremtidens optagelsesprøver nyde godt af, at din viden forhåbentlig er blevet mere alsidig og bred – måske kan faget gøre dig til den type, som er aldeles uovervindelig i et spil bezzer-wisser..