Filosofi

Læs filosofi og bliv klogere på livet

Hvad er filosofi? Findes der en sandhed? Hvordan lever mennesker bedst sammen? Eksisterer der en Gud, og hvilken farve har hun? Hvordan forholder vi os til det, vi ikke kan finde bevis for? Synes du, det er spændende emner? Så kom og vær med.

Filosofi – tal om alt mellem himmel og jord
Vælger du at læse filosofi på vores højskole, får du mulighed for at diskutere alt mellem himmel og jord. Vi tilbyder fagene filosofi, etik, religion og kultur. Vi taler om de store tænkere og danner os et klarere billede af, hvordan de forskellige filosofiske retninger forholder sig til tilværelsen. Og så taler vi om dig og os, for filosofi handler også om, hvordan vi hver især selv forholder os til livet. Du bliver i løbet af dit ophold udfordret og opfordret til selv at tage stilling.

Filosofi og etik i samfundet lige nu
Hvilken tid lever vi i lige nu? Hvad rører sig i den aktuelle debat, og hvad synes vi om det? Vi taler om verden, som den former sig omkring os netop nu og om hvilke værdier og holdninger, der ligger bag. Du lærer at argumentere og holde oplæg og fremføre både egne og andres synspunkter. Du får undervisning i kulturel kommunikation, og du trænes i at få øje på og imødekomme de kulturelle misforståelser, der indimellem opstår mellem mennesker, der tænker meget forskelligt.

Vælg fagene enkeltvis eller samlet
Vælger du at tage alle de fag, vi tilbyder på vores filosofilinje, svarer det til 10 lektioner om ugen. Men hvis du synes, det er i overkanten, har du også mulighed for at nøjes med at læse et enkelt fag eller håndplukke et lille udvalg, der består af netop de fag, du er mest interesseret i. Det styrer du selv.

Læs mere om Pædagogik og psykologi her:

Pædagogik og psykologi


Overvejer du at arbejde med udvikling og undervisning af børn eller voksne? Her får du både teori og praktik. Læs mere her.

Fagbeskrivelse for undervisningen på filosofilinjen

Du vil blive ført rundt i alle afkroge af spørgsmålet om, hvordan mennesket forholder sig til sig selv og sin omverden: Fra den filosofiske tradition med
logiske argumenter – til etikkens diskussioner om rigtig og forkert handlen.
Undervejs får du rig mulighed for at spejle eller finde dine egne synspunkter.

Filosofi
Vi prøver at forstå de store tænkere og undersøger forskellige filosofiske retninger. Du bliver udfordret til selv at tage stilling til livets store
spørgsmål.

Etik
Vi diskuterer etiske spørgsmål fra den aktuelle debat omkring os. Du lærer at lave oplæg og finde gode argumenter. Vi tager stilling til spørgsmål, der vedrører os alle, og bliver klogere på hvilke værdier, der ligger bag holdningerne.

Religion
Kan man udvikle kapitalisme i en hinduistisk kultur – eller kvindefrigørelse i et
muslimsk samfund? Vi undersøger religionernes svar livets store spørgsmål og religionernes indflydelse på menneskers sameksistens rundt om i verden.

Kultur
I faget kultur får du viden om kulturelle forskelle. Vi laver øvelser i kommunikation på tværs af misforståelser og forskellige måder at tænke på.

Kalender

  1. Foredrag: Anders Hougaard – Velkommen til din hyperverden!

    november 29 - 19:30 - 21:00
  2. Åbent Hus den 2. december

    december 2 - 13:00 - 15:00
  3. Åbent Hus den 11. december

    december 11 - 17:30 - 20:00

Følg os på Instagram

Vidste du, hvordan jordens rotation præger vejret gennem corioliseffekten?Og at politiet brugte havstrømmene til at finde liget af den forsvundne journalist Kim Wall?I dag har Science/ Technologylinjen været på besøg på Århus Universitets forskningsskib Aurora, der er et af verdens mest moderne forskningsskibe med alt muligt grej og nyeste IT - teknologier ombord.
Skibet bruges til forskning indenfor oceanografi, geologi, biologi, mereteologi og meget mere. #røndehøjskole #sciencetechnologylinjen
Podcasting! #journalistlinjen #røndehøjskole
Godt nok har han været i gang i et stykke tid - men I skal ikke snydes for en introduktion af  vores nye lærer Kristian, som varetager en del af undervisningen i idrætsfagene og på idrætsleder. #røndehøjskole #højskoleliv
Hilsen fra os til Australien! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 #Equality #AltErLove #Australiavote
I dag har pædagogisk/ psykologisk linje haft besøg af skovbørnehaven. Opgaven var at snakke med børnene om antal, former og farver. Det blev til de skønneste giraffer! #røndehøjskole #pædagogiskpsykologisklinje
Trekantsturnering! Med meget entusiastisk heppekor #røndehøjskole #højskoleliv
Vi er nu klar til teaterkoncerten i aften - VI GLÆDER OS! 🎭#temauge #røndehøjskole
80'erne er forbi
Barbie girl er på vej
Det kan vi li'
Denne forrestilling er for sej
#temauge #røndehøjskole🌸
Der er styr på lys og lyd.Vi er i gode hænder! #temauge #røndehøjskole #rhe #teknikgruppen
Pr-gruppen holder redaktionsmøde. Vi føler os vigtige 😎 #temauge #røndehøjskole #rhe #prgruppen #højskoleliv #højskole
Tillykke til Luise 40 år!
Januar på Rønde Højskole! #røndehøjskole #højskoleliv #maytheforcebewithyou