Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Rejser med frivilligt arbejde
/af

”Hvis du kunne tage til Afrika alene, så kan du også det her.”

Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.

Science & Technology

Science & Technology
På Science & Technology kommer du til at undersøge og fordybe dig i naturvidenskab sammen med andre unge, der også synes, det er fedt. Du vil komme til at opleve et arbejdende laboratorium og et fællesskab, der er bygget op omkring din interesse for naturvidenskab. Med en legende og nysgerrig tilgang dykker vi sammen ned i nogle af de store ubesvarede naturvidenskabelige spørgsmål og problemstillinger, som du måske skal være med til at besvare og løse i fremtiden.
Science & Technology er et oplagt valg for dig, der overvejer en uddannelse inden for de ingeniør- og naturfaglige retninger, men som har lyst til at bruge et halvt år på at have det sjovt sammen med andre unge og få et bredt kendskab til de store spørgsmål og problemstillinger, der rører sig i naturvidenskaben i dag. Denne indsigt vil være et stærkt fagligt kort at have på hånden i en verden, hvor mange løsninger bygger på tværfaglighed. På højskolen få du en social og faglig ballast, som vil kunne hjælpe dig både i forbindelse med dit studievalg og som kommende studerende. Undervisningslokalet er indrettet med værktøj og udstyr, så vi selv kan 3D-printe, laserskære, bygge, teste, eksperimentere og observere. Besøg på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser og oplæg fra eksperter og forskere prioriteres højt i undervisningen.

Temaer
På Science & Technology giver vi dig et overblik over de uddannelsesmuligheder, der er inden for det naturvidenskabelige område. Vi dykker ned i de fire overordnede fagområder på de videregående uddannelser: ingeniørvidenskab/nanoteknologi, fysik/astronomi, datalogi/matematik og biologi/geologi/kemi/miljø. På den måde bliver du klædt på til at finde den rigtige studieretning for dig – og hvis du allerede er sikker på din retning, så får du en bredere faglig ballast og gode oplevelser med dig i bagagen.

Kalender

 1. Åbent hus den 6. august

  august 6 - 17:30 - 20:00
 2. Åbent hus den 2. september

  september 2 - 17:30 - 20:00
 3. Åbent hus den 30. september

  september 30 - 17:30 - 20:00

Nyheder

 • Rejser med frivilligt arbejde”Hvis du kunne tage til Afrika alene, så kan du også det her.”28. juni 2019 - 13:52

  Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.

 • Rejser med frivilligt arbejde - Emilie”Højskolen inspirerede mig til at blive frivillig – det havde jeg aldrig selv fundet på.”7. juni 2019 - 13:52

  Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.

 • På sommerhøjskole med din teenager30. april 2019 - 13:38

  Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

Vi samarbejder med:

Kombiner Science & Technology med andre fag

Adventure

Forkæl dig selv med adventure. Her får du nogle helt unikke oplevelser for både krop og sjæl. Læs mere her.

Idræt


Med os selv som forsøgskaniner afprøver vi tidernes sundhedsidealer. Du lærer, hvordan du finder, læser, tolker og anvender den nyeste viden. Læs mere her.

Virksomhedsbesøg

Anvendt naturvidenskab er en del af dagligdagen på masser af virksomheder. Vi skal ud og se hvordan de gør. Hvilke udfordringer står man overfor i virkeligheden? Hvordan løser man de problemer der opstår? Og hvordan omstiller man processerne når kravene til fx forandres? Der er planlagt minimum to virksomhedsbesøg med eksklusive oplæg og rundvisninger.

Uddannelsesbesøg

Der findes masser af uddannelser hvor science og/eller engineering er i centrum. Hver med sine fokusområder. Vi besøger bl.a. Ingeniørhøjskolen, universitetet og IT-byen i Aarhus, hvor vi møder både studerende, vejledere og undervisere, for på den måde at blive klogere på mulighederne for uddannelsesvalg.

Om undervisningen

Udover den praktiske og teoretiske del vil du også blive undervist almendannende i videnskabshistorie med vægt på de etiske og samfundsmæssige problemstillinger, der ligger indbygget i naturvidenskaben og ingeniørkunsten. Du vil blive udfordret til at tage stilling til spørgsmål om videnskabens og teknologiens rolle i samfundet og for den enkelte.

Undervisningen indeholder:

 • Projektundervisning
 • Opgaveløsning
 • Besøg på videregående uddannelser  og i virksomheder
 • Naturvidenskabelig tænkning og dannelse

Der er 8 lektioners undervisning i Science & Technology om ugen fordelt på 2 større blokke. Og der er adgang til at arbejde med science-projekter i alle frie timer i døgnet.

Masser af andre højskolefag
Ved siden af linjefaget Science & Technology kan du have en lang række oplevelsesfag som adventure, motions- og idrætsfag, musik og  kunstneriske fag. Og desuden er der en bred vifte af studieforberedende fag, som også er interessante  i forhold til et naturvidenskabeligt studium. Det kan eksempelvis være: Konflikthåndtering, kultur, international politik, etik og eksistens, kommunikation og medier, programmering, biokemi,

Om højskoleopholdet
Et ophold på Rønde Højskole varer 18-25 uger og byder på masser af nye venskaber og gode oplevelser.

Undervisere

Poul Abildgaard

Uddannet cand. Theol. fra Århus Universitet. Underviser i linjefaget Science & Technology samt kultur, international politik, religion, gaming, programmering og kreativ skrivning.