Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Kombiner Science & Technology med andre fag

Adventure

Klatrevæg

Højskoleelever klatrer på klatrevæg i adventure

Forkæl dig selv med adventure. Her får du nogle helt unikke oplevelser for både krop og sjæl. Læs mere her.

Idræt

Idræt på Rønde Højskole
Med os selv som forsøgskaniner afprøver vi tidernes sundhedsidealer. Du lærer, hvordan du finder, læser, tolker og anvender den nyeste viden. Læs mere her.

Science & Technology

Science & Technology

På Science & Technology kommer du til at undersøge og fordybe dig i naturvidenskab sammen med andre unge, der også synes, det er fedt. Du vil komme til at opleve et arbejdende laboratorium og et fællesskab, der er bygget op omkring din interesse for naturvidenskab. Med en legende og nysgerrig tilgang dykker vi sammen ned i nogle af de store ubesvarede naturvidenskabelige spørgsmål og problemstillinger, som du måske skal være med til at besvare og løse i fremtiden.

Inspiration til uddannelsesvalg

Science & Technology er et oplagt valg for dig, der overvejer en uddannelse inden for de ingeniør- og naturfaglige retninger, men som har lyst til at bruge et halvt år på at have det sjovt sammen med andre unge og få et bredt kendskab til de store spørgsmål og problemstillinger, der rører sig i naturvidenskaben i dag. Denne indsigt vil være et stærkt fagligt kort at have på hånden i en verden, hvor mange løsninger bygger på tværfaglighed. På højskolen få du en social og faglig ballast, som vil kunne hjælpe dig både i forbindelse med dit studievalg og som kommende studerende. Undervisningslokalet er indrettet med værktøj og udstyr, så vi selv kan 3D-printe, laserskære, bygge, teste, eksperimentere og observere. Besøg på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser og oplæg fra eksperter og forskere prioriteres højt i undervisningen.

Temaer

På Science & Technology giver vi dig et overblik over de uddannelsesmuligheder, der er inden for det naturvidenskabelige område. Vi dykker ned i de fire overordnede fagområder på de videregående uddannelser: ingeniørvidenskab/nanoteknologi, fysik/astronomi, datalogi/matematik og biologi/geologi/kemi/miljø. På den måde bliver du klædt på til at finde den rigtige studieretning for dig – og hvis du allerede er sikker på din retning, så får du en bredere faglig ballast og gode oplevelser med dig i bagagen.

Virksomhedsbesøg

Anvendt naturvidenskab er en del af dagligdagen på masser af virksomheder. Vi skal ud og se hvordan de gør. Hvilke udfordringer står man overfor i virkeligheden? Hvordan løser man de problemer der opstår? Og hvordan omstiller man processerne når kravene til fx forandres? Der er planlagt minimum to virksomhedsbesøg med eksklusive oplæg og rundvisninger.

Uddannelsesbesøg

Der findes masser af uddannelser hvor science og/eller engineering er i centrum. Hver med sine fokusområder. Vi besøger bl.a. Ingeniøruddannelserne i Aarhus, universitetet og IT-byen i Aarhus, hvor vi møder både studerende, vejledere og undervisere, for på den måde at blive klogere på mulighederne for uddannelsesvalg.

Om undervisningen

Udover den praktiske og teoretiske del vil du også blive undervist almendannende i videnskabshistorie med vægt på de etiske og samfundsmæssige problemstillinger, der ligger indbygget i naturvidenskaben og ingeniørkunsten. Du vil blive udfordret til at tage stilling til spørgsmål om videnskabens og teknologiens rolle i samfundet og for den enkelte.

Undervisningen indeholder:

 • Projektundervisning
 • Opgaveløsning
 • Besøg på videregående uddannelser  og i virksomheder
 • Naturvidenskabelig tænkning og dannelse

Der er 8 lektioners undervisning i Science & Technology om ugen fordelt på 2 større blokke. Og der er adgang til at arbejde med science-projekter i alle frie timer i døgnet.

Du kan kombinere Science & Technology med masser af andre højskolefag

Valgfagene programmering, brætspil og gaming & strategi samt idrætsfagene er populære hos mange af eleverne på linjefaget Science & Technology. Men der er også rig mulighed for at prøve kræfter med fag som f.eks. adventure, guitar for begyndere, keramik, konflikthåndtering, kultur & samfund, international politik, etik & eksistens, kommunikation & medier og mange flere.

Om højskoleopholdet

Et ophold på Rønde Højskole varer 18-25 uger og byder på masser af nye venskaber og gode oplevelser.

Kalender

 1. Åbent hus den 16. april

  april 16 - 17:30 - 20:00
 2. Natur og psykisk sundhed – Kan grønne omgivelser i barndommen mindske risikoen for at udvikle psykiske lidelser?

  april 20 - 19:30 - 21:00
 3. ”Syng, spis og snak” på Rønde Højskole

  april 27 - 18:30 - 21:00

Undervisere

Poul Abildgaard

Uddannet cand. Theol. fra Århus Universitet. Underviser i linjefaget Science & Technology samt kultur, international politik, religion, gaming, programmering og kreativ skrivning.

Poul Abildgaard

Sigrid Nielsen

Uddannet cand.scient i biologi med tilvalg i kemi fra Aarhus Universitet. Har lavet en PhD om, hvordan klimaændringerne påvirker de arktiske buske. Underviser i linjefaget Science & Technology samt Adventure, Biokemi og Grøn Hverdag.

Sigrid Nielsen

Vi samarbejder med: