Science & Technology

Engineering and environment

Science & Technology er et arbejdende laboratorium, hvor du får viden om og erfaring med anvendt fysik, kemi, biologi og matematik. På linjefaget vil du komme til at tænke og arbejde som en praktiker i naturvidenskab og ingeniørkunst. Vi eksperimenterer, undersøger, laver forsøg og teoretiserer for at “knække koderne” til nye smarte løsninger.

Science & Technology er et oplagt valg for dig, der overvejer en uddannelse som ingeniør eller en anden naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse.

Arbejdende laboratorie
Undervisningslokalet er indrettet med værktøj og udstyr, så vi selv kan bygge, 3D-printe, skrue, justere, forme, samle, teste, eksperimentere og observere. Vi udfordrer vores naturvidenskabelige viden i forhold til handling og holdning med “Kan man mon …?”- og “Hvad der sker hvis …?”- forsøgsopsætninger.

Fagområder

I Science & Technology eksperimenterer vi med og laver projekter indenfor bl.a.

 •      Science
 •      Teknik og ingeniørvidenskab
 •      Energi og bæredygtighed
 •      Sundhed og miljø
 •      Gadgets, robotter og innovation
 •      Naturvidenskabelige problemstillinger

Listen kunne gøres meget længere.

Dit speciale

På en del af kurset fordyber du dig i dit eget speciale og din egen interesse. Med kyndig hjælp og sparring gennemfører du et projekt inden for den disciplin eller det emne, der interesserer dig allermest. Din nysgerrighed og din interesse er drivkraften.

Tidligere elever har eksperimenteret med fx velfærdsteknologi, brintbiler, droner, stresshormoner i kampfisk, bestrålede planter, forbrændingsmotorer, vandets kredsløb, bæredygtigt byggeri, energiomsætning og affaldssortering. Mulighederne er mange.

Kalender

 1. Åbent hus den 1. april

  april 1 - 17:30 - 20:00
 2. Foredrag: Thomas Ravn-Pedersen, redaktør på Verdens Bedste Nyheder

  april 2 - 19:00 - 20:30
 3. Weekend med Vandringer – forår

  april 26 - 19:00 - april 28 - 15:00

Nyheder

Vi samarbejder med:

Kombiner Science & Technology med andre fag

Adventure

Forkæl dig selv med adventure. Her får du nogle helt unikke oplevelser for både krop og sjæl. Læs mere her.

Idræt


Med os selv som forsøgskaniner afprøver vi tidernes sundhedsidealer. Du lærer, hvordan du finder, læser, tolker og anvender den nyeste viden. Læs mere her.

Virksomhedsbesøg

Anvendt naturvidenskab er en del af dagligdagen på masser af virksomheder. Vi skal ud og se hvordan de gør. Hvilke udfordringer står man overfor i virkeligheden? Hvordan løser man de problemer der opstår? Og hvordan omstiller man processerne når kravene til fx forandres? Der er planlagt minimum to virksomhedsbesøg med eksklusive oplæg og rundvisninger.

Uddannelsesbesøg

Der findes masser af uddannelser hvor science og/eller engineering er i centrum. Hver med sine fokusområder. Vi besøger bl.a. Ingeniørhøjskolen, universitetet og IT-byen i Aarhus, hvor vi møder både studerende, vejledere og undervisere, for på den måde at blive klogere på mulighederne for uddannelsesvalg.

Om undervisningen

Udover den praktiske og teoretiske del vil du også blive undervist almendannende i videnskabshistorie med vægt på de etiske og samfundsmæssige problemstillinger, der ligger indbygget i naturvidenskaben og ingeniørkunsten. Du vil blive udfordret til at tage stilling til spørgsmål om videnskabens og teknologiens rolle i samfundet og for den enkelte.

Undervisningen indeholder:

 • Projektundervisning
 • Opgaveløsning
 • Besøg på videregående uddannelser  og i virksomheder
 • Naturvidenskabelig tænkning og dannelse

Der er 8 lektioners undervisning i Science & Technology om ugen fordelt på 2 større blokke. Og der er adgang til at arbejde med science-projekter i alle frie timer i døgnet.

Masser af andre højskolefag
Ved siden af linjefaget Science & Technology kan du have en lang række oplevelsesfag som adventure, motions- og idrætsfag, musik og  kunstneriske fag. Og desuden er der en bred vifte af studieforberedende fag, som også er interessante  i forhold til et naturvidenskabeligt studium. Det kan eksempelvis være: Konflikthåndtering, kultur, international politik, etik og eksistens, kommunikation og medier, programmering, biokemi,

Om højskoleopholdet
Et ophold på Rønde Højskole varer 18-25 uger og byder på masser af nye venskaber og gode oplevelser.

Undervisere

Daniel Buck

Uddannet diplomingeniør i Sundhedsteknologi fra Ålborg Universitet, suppleret med en Master i Sports-Science. Underviser i linjefaget Science & Technology

Poul Abildgaard

Uddannet cand. Theol. fra Århus Universitet. Underviser i linjefaget Science & Technology samt kultur, international politik, religion, historie og skriveværkstedet.