Læs om tidligere Science & Technology elevers vej til drømmestudiet:

"Højskolen gjorde mig åben og udadvendt"

Klodiana studerer til forsyningsingeniør på Via University College i Horsens. På højskolen fik hun for alvor blod på tanden i forhold til at forfølge sin drøm om at arbejde med bæredygtighed i byudvikling.

Science & Technology

Engineering and environment

Science & Technology er et arbejdende laboratorium, hvor du får viden om og erfaring med anvendt fysik, kemi, biologi og matematik. På linjefaget vil du komme til at tænke og arbejde som en praktiker i naturvidenskab og ingeniørkunst. Vi eksperimenterer, undersøger, laver forsøg og teoretiserer for at “knække koderne” til nye smarte løsninger.

Science & Technology er et oplagt valg for dig, der overvejer en uddannelse som ingeniør eller en anden naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse.

Arbejdende laboratorie
Undervisningslokalet er indrettet med værktøj og udstyr, så vi selv kan bygge, 3D-printe, skrue, justere, forme, samle, teste, eksperimentere og observere. Vi udfordrer vores naturvidenskabelige viden i forhold til handling og holdning med “Kan man mon …?”- og “Hvad der sker hvis …?”- forsøgsopsætninger.

Fagområder

I Science & Technology eksperimenterer vi med og laver projekter indenfor bl.a.

 •      Science
 •      Teknik og ingeniørvidenskab
 •      Energi og bæredygtighed
 •      Sundhed og miljø
 •      Gadgets, robotter og innovation
 •      Naturvidenskabelige problemstillinger

Listen kunne gøres meget længere.

Dit speciale

På en del af kurset fordyber du dig i dit eget speciale og din egen interesse. Med kyndig hjælp og sparring gennemfører du et projekt inden for den disciplin eller det emne, der interesserer dig allermest. Din nysgerrighed og din interesse er drivkraften.

Tidligere elever har eksperimenteret med fx velfærdsteknologi, brintbiler, droner, stresshormoner i kampfisk, bestrålede planter, forbrændingsmotorer, vandets kredsløb, bæredygtigt byggeri, energiomsætning og affaldssortering. Mulighederne er mange.

Kalender

 1. Fællessang Sundhed – hvad har det med hinanden at gøre?

  januar 27 - 13:30 - 15:00
 2. Åbent Hus den 20. februar

  februar 20 - 17:30 - 20:00
 3. Åbent Hus den 7. marts

  marts 7 - 17:30 - 20:00

Vi skal besøge:

Kombiner Science & Technology med andre fag

Adventure

Forkæl dig selv med adventure. Her får du nogle helt unikke oplevelser for både krop og sjæl. Læs mere her.

Idræt


Med os selv som forsøgskaniner afprøver vi tidernes sundhedsidealer. Du lærer, hvordan du finder, læser, tolker og anvender den nyeste viden. Læs mere her.

Virksomhedsbesøg

Anvendt naturvidenskab er en del af dagligdagen på masser af virksomheder. Vi skal ud og se hvordan de gør. Hvilke udfordringer står man overfor i virkeligheden? Hvordan løser man de problemer der opstår? Og hvordan omstiller man processerne når kravene til fx forandres? Der er planlagt minimum to virksomhedsbesøg med eksklusive oplæg og rundvisninger.

Uddannelsesbesøg

Der findes masser af uddannelser hvor science og/eller engineering er i centrum. Hver med sine fokusområder. Vi besøger bl.a. Ingeniørhøjskolen, universitetet og IT-byen i Aarhus, hvor vi møder både studerende, vejledere og undervisere, for på den måde at blive klogere på mulighederne for uddannelsesvalg.

Om undervisningen

Udover den praktiske og teoretiske del vil du også blive undervist almendannende i videnskabshistorie med vægt på de etiske og samfundsmæssige problemstillinger, der ligger indbygget i naturvidenskaben og ingeniørkunsten. Du vil blive udfordret til at tage stilling til spørgsmål om videnskabens og teknologiens rolle i samfundet og for den enkelte.

Undervisningen indeholder:

 • Projektundervisning
 • Opgaveløsning
 • Besøg på videregående uddannelser  og i virksomheder
 • Naturvidenskabelig tænkning og dannelse

Der er 8 lektioners undervisning i Science & Technology om ugen fordelt på 2 større blokke. Og der er adgang til at arbejde med science-projekter i alle frie timer i døgnet.

Masser af andre højskolefag
Ved siden af linjefaget Science & Technology kan du have en lang række oplevelsesfag som adventure, motions- og idrætsfag, musik og  kunstneriske fag. Og desuden er der en bred vifte af studieforberedende fag, som også er interessante  i forhold til et naturvidenskabeligt studium. Det kan eksempelvis være: Konflikthåndtering, kultur, international politik, etik og eksistens, kommunikation og medier, programmering, biokemi,

Om højskoleopholdet
Et ophold på Rønde Højskole varer 18-25 uger og byder på masser af nye venskaber og gode oplevelser.

Undervisere

Poul Abildgaard

Uddannet cand. Theol. fra Århus Universitet. Underviser i linjefaget Science & Technology samt kultur, international politik, religion, historie og skriveværkstedet.

Daniel Buck

Uddannet diplomingeniør i Sundhedsteknologi fra Ålborg Universitet, suppleret med en Master i Sports-Science. Underviser i linjefaget Science & Technology

Følg os på Instagram

Hvordan diagnosticerer man syge mennesker, blot ved at se på deres ansigt? Morgensamling med Jeppe! #røndehøjskole #højskoleliv
Projektarbejdet tager form i #januarprojekt2018. #projektledelse #entrepreneurship
Teambuilding på Rønde Højskole hvor 400-gangen demonstrerer deres stærke sammenhold og fællesskab ✔️ #fællesskab #400
Så er journalisternes bootcamp i fuld gang- velkommen! #journalistlinjen #røndehøjskole
Farvel, kære efterårshold! 😭
Spisesalen er pyntet og parat. I aften holder vi afskedsfest for eleverne. Heldigvis ser vi nogle af dem igen i januar. God fest 🍻
Fællesskab ❤️
Så banker eleverne lærerne i volley på Rønde Højskole. Vi tror det er Boris, i den lyserøde, men vi ved det ikke. Ingen ved det. 🏆
Daniel Buck- vores nye underviser på Science/Technology afprøver Magnus’ styresystem #sciencetechnologylinjen
Gæt en sang...
Vi dissekerer grise på #sygeplejemedicinlinjen udlånt af Skejby Sygehus
Instagram Image