Sundhed og kost

På Rønde Højskole er mad mere end bare måltider – det er en del af vores dannelsesprojekt. Vi uddanner og danner mennesker til at tage ansvar for både deres eget liv og fællesskabet, og det afspejler sig i vores tilgang til mad. Fællesskab, hjemlighed og bæredygtighed er vores kerneværdier, og de gennemsyrer alt fra måltiderne til måden, vi spiser sammen på.

Som elev bliver du både forkælet og udfordret

Vi udfordrer eleverne med spændende råvarer, nye smage og mad fra andre kulturer. Vi arbejder med at minimere madspild, fremme sundhed og følge de officielle kostråd. Konkret betyder det for eksempel, at eleverne lærer, hvordan protein fra bælgfrugter – når det tilberedes med omhu – kan smage fantastisk på vores kødfrie dage, og hvordan rester kan genanvendes kreativt, f.eks. som en ekstra lun ret til aftensmad.

Vi forkæler, når vi serverer elskede livretter, gourmetmiddage til temafester eller forkæler med køkkenets signatur-cookies som snack på tur. 

Bliv klogere på køkkent

Skolens køkken er kendt i lokalområdet – som et køkken, hvor man får noget virkelig lækkert mad, hvor måltiderne afspejler, at vi også har noget på hjertet i forhold til råvarer og bæredygtighed.

I køkkenet lægger vi vægt på at lave mad fra bunden og integrere gamle traditioner og håndværk. Vores tilgang er innovativ og fokuserer på smag, gode råvarer, og klimaaftryk. 

Vi arbejder med lokale producenter og sæsonbetonede råvarer for at få råvarer af høj kvalitet og samtidig minimere miljøpåvirkningen. Vi anvender kød fra lokale naturgenopretningsprojekter og dansk produceret fødevarer. Samlet set søger vi at skabe en bevidst og ansvarlig tilgang til mad, der både styrker de lokale samarbejder og respekterer miljøet.

Som elev deltager man på skift i tjanser omkring de daglige måltider, og får indsigt i det praktiske arbejde og alle de opgaver, som er en del af at få et køkken til at fungere.

Vi har spændende valgfag og workshops i køkkenet, hvor man får mulighed for at arbejde sammen med vores dygtige kokke og catere, som er vant til at levere måltider af den allerhøjeste kaliber. Vi vil gerne inspirere til, at man får lyst og mod til at eksperimentere i et køkken, når man f.eks. skal ud og bo selv. Vi giver bud på, hvordan man kan lave sund, bæredygtig mad fyldt med smag for få midler. Sigtet er at give sunde livsstilsvaner samtidig med, at man får den nødvendige bevidsthed, som gør, at man kan træffe ansvarlige valg for sit liv og de fællesskaber, man er en del af.

Kommer snart! 

Mad til enhver smag

Rønde Højskole

Hvad jeg spiser 2 dage på Rønde Højskole🍴✨💚 #højskole #røndehøjskole #fællesskab #småøjeblikke #hverdag #food #life #højskoleliv