Dans

Dans

Dans er faget for dig, der ikke nødvendigvis er den fødte danser, men som gerne vil have det sjovt og røre dig lidt i godt selskab med andre danseglade typer, mens du er på højskole.  Koreografierne er først og fremmest lette og sjove, så alle kan være med. Det er sved på panden, højt humør og endnu højere musik, når vi dyrker mange forskellige dansegenrer, lige fra zumba og salsa til smægtende indisk bollywood, ballet, aerobic og linedance. Der er næsten ingen grænser for, hvad vi prøver kræfter med på danseholdet – selv en lille støvledance ved juletid kan det blive til.

Dans er et fag for alle uanset niveau og fysisk form. Det er nemt, og det er sjovt! Du bliver næppe en bedre danser af at vælge dans. Til gengæld bliver du glad og i godt humør og har mulighed for at bidrage med dine egne koreografier, hvis der er noget, du er god til eller et stykke musik, du er særlig vild med. Vi starter hver time med en let opvarmning, slutter af med udstrækning – og så danser vi som regel 8-10 små danse og lærer en ny hver gang.  På den måde kan vi sørge for, at dansene i løbet af højskoleopholdet kommer til at sidde i skabet samtidig med, at vi udfordrer os selv tilpas meget til, at det aldrig bliver ensformigt og kedeligt at danse.

Forskningen viser, at dans er med til at skabe fællesskabsfølelse og samhørighed og giver øget kropsbevidsthed, hukommelse og koncentrationsevne. Dans giver bedre kropsholdning, muskeltræning, balance- og smidighedstræning og helt basal konditionsopbygning. Og så er musik og dans med til at øge produktionen af hjernens gode signalstoffer som dopamin, der giver velvære, og endorfiner, som er smertedæmpende. Kort sagt: du får det godt af at danse!