Valgfaget privatøkonomi på Rønde Højskole

Privatøkonomi

Er du herre over din egen økonomi? Sådan fuldstændig i kontrol? Det vil de færreste nok svare ja til, men i faget Privatøkonomi kan du styrke dit greb om din egen økonomi, så du i højere grad kan træffe valg, som er i overensstemmelse med det liv, du ønsker at leve. Hvad end det så handler om, at du vil kunne købe flere ting, spare mere op til fremtiden eller få råd til flere fede oplevelser. 

Gennem temaer som opsparing, forbrug, gæld, boligmarked, aktier og investering får du et indblik i mange vigtige brikker i dit privatøkonomiske puslespil. Vi skal både lære teorier og økonomiske modeller såvel som anvende praktiske værktøjer. På den måde får du både en teoretisk funderet indsigt i din privatøkonomi samt helt konkrete værktøjer til at komme i gang og tage styringen. Hvis der er behov for det, taler vi også om skattepapirer og budgetter og bruger tid på at få styr på lige netop det, som vi ikke har styr på endnu.

Løbende i Privatøkonomi spiller vi en aktiedyst, som vi plejer at gå meget op i. Hvem kan bedst formidle 250.000kr i sin portefølje? Hvem har den største portefølje til sidst, og hvilke valg traf man undervejs som investor? Dette bruger vi en del tid på også i Privatøkonomi. 

Derudover skal vi gøre os vigtige refleksioner omkring vores privatøkonomi og vores liv undervejsi. Bliver vi f.eks. mere lykkelige af at få flere penge? Måske endda mere intelligente? Tør du tage nogle risici, eller kan du bedst lide en forudsigelig økonomi? Og hvordan er det lige præcis, du personligt indretter din økonomi, så du bliver mest lykkelig? Er verdens rigeste mennesker også dårligere mennesker? Eller hvorfor bidrager de ikke med endnu flere penge til at løse verdens kriser?  Det og mange lignende diskussioner skal vi have i Privatøkonomi. Kom og vær med!