Valgfaget privatøkonomi på Rønde Højskole

Privatøkonomi

Er du herre over din egen økonomi? Sådan fuldstændig i kontrol? Det vil de færreste nok svare ja til, men i faget Privatøkonomi kan du styrke dit greb om din egen økonomi, så du kan træffe fornuftige valg, som er i overensstemmelse med det liv, du ønsker at leve. Hvad end det så handler om, at du vil kunne købe flere ting, spare mere op til fremtiden eller få råd til flere fede oplevelser.

Gennem temaer som opsparing, forbrug, gæld, boligmarked, aktier og investering får du et indblik i mange vigtige brikker i dit privatøkonomiske puslespil. Vi går praktisk til værks, så du får de værktøjer, du skal bruge, til at tage kontrol over dine pengesager og få din økonomi til at blomstre. F.eks. øver vi os i at lægge madplaner, ordne skat, analysere aktier og kortlægge vores forbrugsmønstre.

Løbende i Privatøkonomi spiller vi en aktiedyst, som vi plejer at gå meget op i. Hvem kan bedst formidle 1.000.000kr i en fiktiv portefølje? Hvem har den største portefølje til sidst, og hvilke valg traf man undervejs som investor? Dette bruger vi en del tid på også i Privatøkonomi. For faget er også for dig, der er interesseret i finans.

I løbet af faget kommer du til at reflektere mere over dine økonomiske valg. Bliver du f.eks. mere lykkelig af at få flere penge? Tør du tage nogle risici, eller kan du bedst lide en forudsigelig økonomi? Hvilken type bankkunde er du? Og er det egentlig mest risikabelt at have pengene til at stå i en Tesla-aktie eller på sin bankkonto?