Badminton

Badminton

Kunne du tænke dig at få en masse sjove oplevelser med fokus på leg, konkurrence og udvikling i fællesskab? Så skal du klart vælge badminton på Rønde højskole.  Badminton er en en sport, hvor både din fysik, teknik, taktik og psyke bliver sat på prøve.  

Vi fordyber os i teknikken og taktikken og har hele tiden fokus på, at det skal være sjovt med masser af intensiv træning. Selv hvis du har svært ved at ramme bolden vil du stadig gå derfra med sved på panden. Samtidig med, at du lærer en masse færdigheder, bliver du sat mentalt på prøve, når du spiller en nervepirrende kamp mod en jævnbyrdig modstander – har du nerverne, når det gælder?

Undervisningen tager afsæt i en række tekniske og taktiske grundelementer, som vil give dig en bedre forståelse for badminton og samtidig give dig perspektiver på idræt og kropsbevidsthed på et generelt niveau. I forløbet arbejder vi også med feedback og udviklingsfokus – fokuserer jeg på resultatet eller på processen? Vi afprøver også alternative indlæringsstile som coaching og ‘inner game’ som inspiration til den mere klassiske badmintontræning. Badminton er en klassisk idræt, hvor gentlemanbegrebet er et vigtigt aspekt af sporten. Spørgsmål som: hvad er en god kamp, hvordan er jeg en god makker, eller hvordan er jeg en god modstander vil blive centrale, og vi dykker dermed ned i badmintonsportens værdier og kultur.    

Badminton er både for dig, der aldrig har haft en ketcher i hånden, og for dig, der har spillet i mange år. I undervisningen vil man kunne blive udfordret uanset niveau, så alle deltagere vil kunne lære en masse nyt på dette fag. 

Sidst på året slutter vi af med et brag af en turnering, hvor holdånden, gejsten og iscenesættelsen af ‘kampen’ bliver et vigtigt fokus.