Johannes Thomsen

”For mig gav højskoleopholdet det nødvendige pusterum til at flytte mit fokus”

På Rønde Højskole fandt Johannes ud af, hvor mange veje, der er at gå inden for naturvidenskaben. Og at det er okay at være i tvivl om, hvilken man skal vælge – for tvivl kan være frugtbar.
Birgit

Angsten for forkerte valg

Højskoleforstander Birgit Fuglsbjerg skriver om den udbredte tankegang blandt nogle elever om, angsten ved at træffe et forkert valg.
Christoffer Troelsgaard højskolelærer

”I sygepleje er mennesket bag patienten lige så vigtigt som alle mulige fancy latinske ord.”

Hvad gør du, når du er ved at behandle ti babyer, der er syge af malaria, og pludselig løber tør for glukose? Og du i øvrigt befinder dig midt ude i den afrikanske jungle uden strøm og mulighed for at skaffe flere forsyninger? Og hvor det indfødte plejepersonale er uddannet på det, der svarer til et dansk 6. klasses-niveau?
Kevin Doherty

”På højskolen fik jeg den ballast, jeg havde brug for til at klare optagelsesprøven på Journalisthøjskolen.”

Kevin havde ikke regnet med at blive forelsket i højskolelivet. Alligevel blev de fire uger på Rønde Højskole til et helt forår, en tatovering - og en plads på drømmestudiet.
Birgit Fulgsbjerg om højskolernes 175 års jubilæum

175 år for den første højskole

I dag er der i Danmark omkring 70 højskoler, og når vi her i Rønde fejrer 175 året for den første højskole, er det en markering af, at højskolebevægelsen også har betydning her i 2019.

”På højskolen er der mennesker, der tror på, at du godt kan.”

Stine Rode fik smag for forskerlivet, men manglede det sidste skub. Det fandt hun på Rønde Højskole.
Perfekthedskulturen på Rønde Højskole

Perfekthedskultur på Rønde Højskole

Perfekthedskulturen kan sætte unge på overarbejde i forhold til at vælge og agere rigtigt, og dertil kommer, at nogle unge ifølge rapporten arbejder meget målrettet på optimeringsprocesser i forhold til at blive mere perfekte. Det kan dreje sig om skolen, om kroppen, om mad og motion og mange andre områder.

”Jeg er så glad for, at jeg fik øjnene op for socialrådgiveruddannelsen!”

Josefine ville læse psykologi, men for hende blev højskoleopholdet vejen til en ny drøm - og en lidt anderledes playliste på Spotify
Lærere Rønde Højskole

Invitation til elevstævne og gensynsweekend

Her kan du læse mere om dette års elevstævne og gensynsweekend. I år er der en masse spændende på programmet. Vi glæder os til at se dig!