Sommerkurser på Rønde Højskole

Kom med på en uges kursus og bliv en del af det skønne højskoleliv med inspirerende foredrag, udflugter, værksteder, fællesskab, fællessang og god mad.

Sommerkurser 2022

Der er stadig få ledige pladser på sommerkurset Vandringer på Mols. Læs mere her.

Ellers er der mulighed for at komme på venteliste til de øvrige kurser for sommeren 2022. Læs mere her.

Sommerkurserne 2023 er klar: Rerservér din plads nu!

Vi glæder os til endnu engang, at åbne højskolen for vores sommerkursister i 2023 og planlægningen er allerede i fuld gang. Du allerede nu læse mere om kurserne og reservere en plads i oversigten nedenfor. God fornøjelse! 

Klik på for at læse mere om og reservere plads på de enkelte kurser.

Yoga & højskole 24. juni - 30. juni

Et højskoleophold med yoga og mindfulness betyder tid, ro og nærvær! Vi vil sammen med vores dygtige instruktører træne yoga, smidighed, styrke og balance. Og vi vil øve os i nærværet og det sunde blik indad, som mindfulness-øvelserne hjælper os med. Alt sammen lige midt i den skønne natur, som området omkring højskolen har at byde på. Vi vil tage yogamåtterne med ud i det fri, vi vil vandre, og vi vil lade os inspirere af spændende foredrag. Alt sammen med udgangspunkt i det fællesskab, der er så unikt for højskolen.

Yogatræningen tager udgangspunkt i dig dér, hvor du er, og alle kan være med uden forudgående kendskab til yoga. Vi lægger vægt på en grundig introduktion og på helhedsoplevelsen af at være i balance med dig selv og dine omgivelser.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Vandringer i Nationalpark Mols Bjerge 24. juni - 30. juni

Glæd dig til at snøre vandrestøvlerne, når vi bevæger os ud i Nationalpark Mols Bjerge. En enestående natur og kulturhistoriske perler venter dig, når vi får masser af kilometer i benene og minder for livet.

Nationalpark Mols Bjerge udfolder sig storslået med sine 180 km2 store istidslandskab og det er også af god grund, at det er Østjyllands mest besøgte kyst- og naturområde. Oplev den mangfoldige natur helt tæt på og lad os følge fortidens spor i landskabet, når vi f.eks. besøger flere af fortidens monumenter. Alt dette kombineret med højskolefællesskabet bebuder en helt speciel sommer i 2023.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Arkæologi & oldtid 24. juni - 30. juni

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvorfra du kommer, og hvem du nedstammer fra, er oldtiden et godt sted at begynde din søgen. I flere tusinde år har Danmark været beboet af mennesker, som du er rundet af. Hvem var vores forfædre? Hvordan var deres hverdag? Kan vi stadig spejle os i dem og forbinde vores liv med deres?

Kurset byder på spændende udflugter på Djursland, interessante foredrag om vores forhistorie og selvfølgelig højskole med sang og fællesskab.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Kor: Sangen har vinger 24. juni - 30. juni

I sommeren 2023 skal højskolen runge af sang, når vi i samarbejde med Folkekirkens Ungdomskor arrangerer korkursus. Det er de dygtige og erfarne korledere Anne Lise Quorning og  Camilla Hyttel, der igen står i spidsen for både korprøver og undervisning i stemmetræning og tekniske øvelser, så du får mest muligt ud af din sangstemme. Du behøver ikke at være trænet korsanger, når blot du har mod på at lære nyt, synge flerstemmigt og prøve kræfter med et helt nyt repertoire.

Og så skal vi naturligvis nyde alle de andre aspekter af højskolelivet, når det er bedst med foredrag, morgensamlinger, hyggeligt samvær, udflugter ud i det fri og koncerter med lokale kor – og vi slutter også vores eget kursus af med en koncert for de øvrige kursister på højskolen. Kom og oplev den glæde, fællesskabet omkring sangen giver!

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Vandringer på Djursland 1. juli - 7. juli

På Djursland finder du noget af Danmarks mest varierede natur, og i løbet af denne kursusuge vil vores dygtige lokale guider vise en masse af det frem. Der er masser at se og opleve, og vores guider glæder sig til at dele ud af deres store viden om flora, fauna, kultur og lokalhistorie. Vi skal både opleve skove, marker, kyststrækninger og landsbyliv.

Når sulten melder sig, sørger vores køkken for skøn mad til os, så vi kan slå os ned og nyde et frisk måltid mad midt i det grønne. Og så er det hele selvfølgelig krydret med højskolelivet, når det er bedst med foredrag, morgensamlinger, fortællinger, fællesskab og festaften.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Kreative kurser, hækling, broderi, strik samt sy og design - 1. juli - 7. juli

Er du glad for at bruge dine hænder, nørkle, tænke nyt og lære nye teknikker? Vores meget populære kreative kurser bliver naturligvis gentaget i sommeren 2023 med sy og design, strik, hækling og broderi på programmet.

Som sædvanlig allierer vi os med dygtige og inspirerende instruktører, som hjælper os til at opdage eller genopdage vores potentiale. Så vil du have en hyggelig uge med kreativitet og summen i værkstederne, hyggeligt samvær, foredrag, udflugter, fællessang og dejligt højskoleliv, så er et af vore kreativekurser noget for dig.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Cykling på flere måder- turcykel, racercykel og mountainbike - 1. juli - 7. juli

Højskolekursus på cykel tilbyder mulighed for at cykle på racer, på turcykel eller på mountainbike. Vi er fælles om passionen for at cykle, men du kan som cykelkursist vælge den cykelform, der passer dig bedst. Hver dag tilrettelægger vi en særlig tur for de tre typer af cykelkursister:

Racer: 60 – 90 km
Turcykel: 30 – 50 km
Mountainbike: 25 – 50 km i terræn.

Cykelkurset foregår i den smukke og varierende natur på Djursland. Her vil du møde landskaber og natur, der strækker sig i horisonten.

Hver dag er guiden klar med en ny rute, og undervejs besøger vi bagerforretninger så vel som herregårde og andre seværdigheder. Undervejs vil der være rundvisninger og fortællinger om kultur og natur.

På cykelkurset vil du også opleve alt, hvad der hører et godt højskolekursus til: Gode fællesskaber, hygge i dagligstuen, morgensamlinger, foredrag og aftenarrangementer.

Du kan også deltage med elcykel både på tur-, racer- og mountainbike.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Familiekursus - 8. juli - 14. juli

Tag familien med på højskole, når vi byder på en festlig blanding af udflugter, værksteder, sang og musik, fælles aktiviteter, hygge og en masse sjov på vores traditionsrige familiekursus. Familiekursets grundidé er fællesskab i familien. Aktiviteter, udflugter og værksteder tager udgangspunkt i, at familierne skal have aktiv tid sammen og opleve det rige naturliv, som omgiver højskolen med Nationalpark Mols Bjerge, skov og vand. Det er naturligvis også muligt at deltage på familiekurset med andre familiemedlemmer end børn og forældre.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Golf & Højskole - 22. juli - 28. juli

Er du interesseret i en uge med masser af gode golfoplevelser i et inspirerende højskolemiljø? På Rønde Højskole får du en uge med golfhøjskole i smukke omgivelser, der tager udgangspunkt i lokalområdet på Djurslands flotte golfbaner.

Kurset er både for den erfarne golfspiller, der gerne vil rykke til næste niveau, men også for dig der netop har fået øjnene op for det fantastiske spil. Du får undervisning af vores dygtige instruktører, og i løbet af ugen kommer vi til at arbejde med sving (lange slag og drive), chip, bunker, pitch, og du vil få mentale ‘værktøjer’ til at videreudvikle dit eget spil. Vi lægger desuden stor vægt på fællesskabet og den sociale dimension af golfspillet.

Alt i alt får du en uge med gode golfoplevelser – krydret med alt hvad der hører et inspirerende højskolekursus til med fællesskab, foredrag, sang og masser af hyggeligt samvær.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Smag på Djursland - NYHED! - 22. juli - 28. juli

Djursland bugner af bæredygtige procenter, iværksættere, ildsjæle samt vilde, naturlige ressourcer inden for fødevarer og gastronomiske oplevelser.

Vi skal træne og forstå vores sanser, så vi opnår en større indsigt i smag, duft, noter og udtryk i mad og drikkevarer. Med eksperters hjælp bliver vi klogere på og arbejder med naturens gaver og samt lokalområdets råvarer og specialiteter.

Vi skal ud og hente inspiration på besøg hos producenter og i Djurslands unikke natur. Vi tager råvarerne med hjem på højskolen, hvor vores dygtige køkkenchef går i front, når vi skal eksperimentere, så det bobler og syder. Vi bruger vores fantastiske udeområder og nyrenoverede produktionskøkken, når vi sammen prøver kræfter med f.eks. vilde urter, madlavning på bål, alternative tilberedningsmetoder, surdej og fermentering.

Med spændende foredrag, fortællinger, fællesskab og højskolesang, bliver det et kursus med næring for både krop og sind

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Glædens Øjeblikke - 29. juli - 4. august

Vores højskolekursus Glædens Øjeblikke er en klassiker i vores kursusprogram. Her har vi sammensat et inspirerende højskolekursus med foredrag, udflugter, fællessang – alt sammen til glæde og eftertanke. Vi har allieret os med en række dygtige foredragsholdere, som bidrager med vigtige perspektiver på tilværelsen , som kan skabe afsæt for meningsfulde samtaler efterfølgende.

Fællessang skaber sammenhold, og vi vil synge både gamle kendte sange fra højskolesangbogen og nye sange, der rammer tiden på nye måder. Vi vil glæde os til, at vise jer den smukke natur på Djursland og i Mols Bjerge, og vi tilsætter fortællinger om mennesker og kultur.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Djurslands vilde planter - 29. juli - 4. august

På Djursland finder vi nogle af Danmarks fineste botaniske lokaliteter, og på dette højskolekursus i botanikkens tegn skal vi udforske dem sammen. Vi skal på opdagelse i den flora, der knytter sig til de forskellige plantesamfund og sammen forundres over, hvordan arterne har tilpasset sig forskellige og til tider ret barske leveforhold. Vi skal sammen dykke ned i, hvad der kendetegner de forskellige plantefamilier og arter for på den måde at få et solidt overblik over den danske flora.

Der vil også blive lagt vægt på mulige anvendelser af planterne, lige fra plantefarvning til spiselighed. På den måde vil du vende hjem fra kurset med et bedre blik for den danske natur – og med muligheden for at udforske den yderligere på egen hånd eller sammen med dine nye plantevenner. Og så er det hele selvfølgelig krydret med højskolelivet, når det er bedst, med foredrag, morgensamlinger, fortællinger, fællesskab, sang og festaften.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Vandringer i Østjylland - 29. juli - 4. august

I denne uge udforsker vi det smukke Østjylland, der byder på enestående naturoplevelser. Vores kyndige guide Gunnar Birkelund viser os nye ruter og perler, der opleves bedst med vandrestøvlerne på. Vi skal bl.a. opleve Karlby Klint, hvor vi sammen skal nyde synet af de spektakulære klinter og blive rig på unikke forssiler. Vi skal også besøge det italiensk inspirerede Stenalt Gods nord for Randers, der byder på et formidabelt naturområde med sø, og et rigt dyre- og planteliv.

Med en masse kilometer i benene skal vi også nyde højskolelivet, der også byder på lækker mad, morgensamling, fællessang og hygge.

Vores vandrekurser er altid meget populære, så tilmeld dig i god tid, hvis du vil være denne oplevelse rigere.

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.Sommerkurser 2022

Vi har samlet en palette af skønne sommerkurser med hver deres særpræg. De endelige programmer er stadig under udvikling, men vi garanterer, at der bliver masser af levende inspiration fra spændende foredrag, udflugter og værksteder samt engagerede instruktører, der brænder for deres fag.

Følg med i forberedelserne på vores facebookside eller Instagramprofil for vores sommerkurser, hvor vi løbende fortæller om forberedelserne til sommeren 2022 på Rønde Højskole.

Sommerkurser uge 26 på Rønde Højskole

Uge 26 – 25. juni til 1. juli


Sommerkursus i uge 27 på Rønde Højskole
Familiekursus på Rønde Højskole uge 28

Uge 28 – 9. juli til 15. juli


Vandringer på Mols

Uge 30 – 23. juli til 29. juli


Glædens øjeblikke og Djurslands vilde planter uge 31 på Rønde Højskole

Uge 31 – 30. juli til 5. august