Sommerkurser på Rønde Højskole

Velkommen til en skøn sommer på Rønde Højskole i 2021. Endnu engang byder vi på en bred palette af inspirerende sommerkurser bestående af både velkendte gengangere og spændende nyheder.

Neden for kan du læse om vores sommerkurser 2021, du kan bestil brochuren med sommerkurserne 2021 her eller download brochuren her.

God fornøjelse!

Arkæologi og oldtidsminder

Priser og kursusstart

Oplev det smukke Djursland gennem arkæologens øjne og tanker. Tag med på udflugt til de mange bosteder på Djursland og i Nationalpark Mols Bjerge, hvor oldtidens mennesker boede og levede deres liv.

Friluftsliv – Natur, skills og højskolefællesskab

26. juni til 2. juli – uge  26

Priser og kursusstart

Et kursus til dig, der slet ikke kan få nok af livet i den fri natur. Vi udforske friluftsliv med både hulebyg og leg, adventurerace, træklatring, kajak, kano, SUP-boards, landArt, bushcraft og gourmetmad over bål.

Vandringer – Nationalpark Mols Bjerge

Priser og kursusstart

På vandrekurset kan du udforske nogle af de mange spændende natur- og kulturseværdigheder i Nationalpark Mols Bjerge på Djursland sammen med rutinerede guides andre glade vandrere.

Yoga & Mindfulness på Højskole

Priser og kursusstart

Yoga og mindfulness betyder hos os tid, ro og nærvær! Sammen med vores dygtige instruktører træner vi yoga, smidighed, styrke og balance og alle kan være med uden forudgående kendskab til yoga.

Korkursus: Sangen har vinger

Priser og kursusstart

Sammen med Folkekirkens Ungdomskor arrangerer vi igen korkursus. Du behøver ikke at være trænet korsanger, men blot have mod på at lære nyt, synge flerstemmigt og arbejde med et helt nyt repertoire.

La La Land! USA- et land i opløsning?

Priser og kursusstart

Vi retter blikket blik mod USA, med dygtige foredragsholdere, eksperter og journalister, der giver deres bud på fremtidens USA – og hvad det kommer til at betyde. Kurset byder på debat, samtale og nye syn på verden.

Vandringer – oplev Djursland

Priser og kursusstart

Tag med erfarne og lokaltkendte guides på vandringer i noget af Danmarks mest varierede natur. Glæd dig til skønne vandreture i skov, på mark og ved kyst med fortællinger om flora, fauna, kultur og lokalhistorie.

Hækling – kreativitet på højskole

Priser og kursusstart

Fordyb dig i hæklingens univers sammen med andre hæklere og få ny viden og ekspertise i en dejlig atmosfære. Mød designer, underviser og forfatter Sidsel Sangild. I samarbejde med Den faglige forening Håndværk og Design.

Strik på højskole – i stumper og stykker

Priser og kursusstart

Få masser af ny inspiration til at – bruge, bruge op, bruge igen og igen holde af. Alle dage byder workshops med nye perspektiver og teknikker til at give nyt liv til garnrester og kasseret tøj. Underviser er tekstilformidler Lise Vaaben.

Broderi på højskole – Myrer, møl og mariehøns

Priser og kursusstart

Temaet er “Insekter” når du på sjov og hyggelig vis kan fordybe dig i broderiets verden sammen med brodøse, underviser og broderidesigner Pelse Asboe. Kurset er arrangeret i samarbejde med Den faglige forening Håndværk og Design.

Sy og design – på højskolemanér

Priser og kursusstart

Fordyb dig i sy-universet sammen med andre syglade kursister og Instruktør Jonna Nytoft Lindberg  i et hyggeligt og kreativt miljø. Temaet er sommertøj med fokus på skjorter og skjortekjoler med elementer så som kraver, manchetter, lommer og forkanter.

Mountainbike & Højskole – Djursland og Mols

Priser og kursusstart

Der er tempo, vind i håret, mudder på skoene og adrenalin i blodet. Det er også motion, fællesskab og naturglæde. Oplev MTB-spor med varierende længder, højder, stile og sværhedsgrader i den skønne natur på Djursland og i Nationalpark Mols Bjerge.

Familiekursus – særligt program for unge +12 år

10. juli til 16. juli – uge 28

Priser og kursusstart

Det traditionsrige for hele familie med værksteder, udflugter, sang og musik, fælles aktiviteter, hygge og sjov på skolen, ved vandet og i Mols Bjerge. Ingen nedre aldersgrænse og særskilt program for børn under 12 år og børn/unge fra 12 år og op.

Højskolehits – kursus for tidligere elever

24. juli til 30. juli – uge 30

Priser og kursusstart

Abstinenser efter højskolelivet? Genfind højskoleånden og mød både nye og gamle højskolevenner til en uge med workshops, undervisning, volley, musik, spil og hygge, tur til Mols med vandaktiviteter og outdoor-oplevelse, fest og meget mere.

Glædens Øjeblikke – højskole og fællesskab

31. juli til 6. august – uge 31

Priser og kursusstart

En dejlig buket af højskole-oplevelser: foredrag, udflugter ud i den skønne natur, fællessang, idræt, god mad og det livgivende fællesskab. Vi finder mening i det store og i det små, i naturen og kulturen og lader glæden brede sig som ringe i vandet.

Djurslands vilde planter – i botanikkens tegn

31. juli til 6. august – uge 31

Priser og kursusstart

Gå på opdagelse i nogle af Danmarks fineste botaniske lokaliteter med rutinerede guider. En god blanding af botanisk teori og gummistøvleture i den djurslandske natur krydret med foredrag, morgensamlinger, fortællinger, fællesskab og sang.