Elevbilleder rejser

Rejser med Rønde Højskole

Tag med på en eller flere af vores rejser til Island, Albanien, New York, Norge, Tyskland/Polen eller Thy. Rejserne gemmer på både kulturelle og faglige oplevelser samt oplevelser og aktiviteter, der tager udgangspunkt i rejsemålenes fysiske muligheder i form af inspirerende bymiljøer eller skøn natur.

Vi tager højskolens særlige stemning og læringsrum med på vores rejser og lader os rive med af de indtryk, vi møder, og de nye erfaringer, vi gør os.

Læs om alle vores rejser nedenfor.

Rejser i en Coronatid

Vi håber, at tiden med begrænsninger i vores bevægelsesfrihed i verden, bliver kort. Hvis vi grundet Corona må aflyse rejser, så har vi gode oplevelsesrige alternative ture og aktiviteter, som kan gennemføres enten fra skolen eller et andet sted herhjemme i Danmark.

New York

Kom til New York med Rønde Højskole

Kom med til byernes by i en vanvittig tidsalder, hvor alting ændrer sig og alle normer er til debat. Højskolens tur til New York byder på alt det bedste, vildeste og mest interessante, vi kan finde. Vi skal besøge hemmelige steder, diskutere moderne medier, politik og arbejde med digital storytelling og nye måder at fortælle og formidle historier på. Vi skal opleve kultur, gospel, street art, musik, nye såvel som gamle amerikanske medier, Broadway, drikke en hemmelig øl på byens ældste smuglerbar og indtage Central Park på cykel. Og vi skal opleve Wall Street og de mekanismer, der driver verdensøkonomien fremad.

Albanien

Kom med på en spændende rejse hvor vi skal opleve det tidligere kommunistiske og derfor lukkede land Albanien.

Det kommunistiske Albanien faldt sammen i 1990, og er nu et åbent land med et meget gæstfrit folk. Albanien er både naturmæssigt og historisk et spændende land at besøge. Her er uberørte naturområder, ruiner fra antikken og borge, som lokalbefolkningen bor i. Vi skal også opleve det albanske køkken, der er præget af italiensk og græsk kultur.

Tirana er Albaniens hovedstad, og det er også her vi flyver til. Vi skal opleve byens historie, kultur og pulserende liv. På vores tur rundt i landet kører vi igennem olivenlunde, besøger en bjergby, kommer en tur ud til kysten og besøger steder, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, hvor vi oplever det traditionelle Albanien med historiske huse og imponerende borgkomplekser. Vi vil også bruge tid på at opleve den smukke natur ved at tage på vandreture.

Rønde Højskole har gennem mange år haft elever fra Albanien. Nogle af dem vil vi møde på vores tur, hvor de vil fortælle os om livet i Albanien. Og måske bliver vi budt på en Raki, der er Albaniens svar på en dansk snaps.

Norge

Langrend, bål og ristede pølser

Vi tager 8 dage til Hemsedal, hvor vi skal bo i en storhytte med selvhusholdning. Derfra tager vi de første dage på turski ud i det meget smukke langrendsområde på kanten af Hemsedalsfjeldene. At opleve Vinternorge på ski på denne måde, er noget helt særligt. Vi laver ture, der udfordrer alle fra begyndere, naturtalenter til garvede langrendsløbere. Langrendsskiløb er også tid til at sidde i sneen og riste pølser over gløderne fra det varmende bål. En dag finder vi en bakke og fyrer den af med kælken under kroppen.

Overnatning i snehuler for de eventyrlystne

Hvis vejr og sne tillader det, bliver der mulighed for at drage ud på en længere tur, hvor vi overnatter i snehuler. Det er en helt fantastisk oplevelse at kunne sidde i snehulen og tilberede den velfortjente aftensmad efter dagens arbejde med skiløb og gravning af hulen. Den følgende dag suser vi ned af fjeldet til den ventende bus og hyttens varme efter en unik oplevelse på fjeldet.

Alpint skiløb i Hemsedal

De sidste dage i Norge, får du mulighed for at stå på slalomski, telemarkski eller snowboard, idet vi kører til Hemsedal Alpincenter, som er et af de største alpinanlæg i Norge. Der vil være skiskole til alle og især for dem, der aldrig har haft denne fantastiske oplevelse før. Både til langrend og alpin har du mulighed for at lære rigtigt meget, da vi har skiinstruktørerne med på hele turen.

På alpincentret er der udfordringer til alle. Efter turene rundt i området mødes vi til pausetid i varmestuen, som på turen virker som vores dagligstue. Det bliver også en tur med tid til hygge, kortspil, musik og kælketure. Efter turen til alpincentret kører vi tilbage til vores hyggelige storhytte, hvor saunaen, maden og en hyggelig aften med oplæsning, sang og spil venter.

Kan du ikke stå på ski, kan du lære det – og ellers er der masser af muligheder for at nyde den dejlige norske natur på andre måder. Det vigtigste er fællesskabet og de gode oplevelser.

Island

På rejsen til Island skal vi opleve den Islandske natur og kultur. Island byder på et ubegribeligt smukt og barskt landskab, som vi i fællesskab skal udforske.

Vi skal ase os op, hvor kontinentalpladerne støder sammen, vi skal mase os ind bag vandfaldene, og vi skal dase i varme kilder. På hele turen vil der være ufattelige naturfænomener med et baggrundstæppe af vulkaner og is.

Vi skal besøge Islands hovedstad Reykjavik som er en unik og hyggelig oplevelse. Her skal vi tale med lokale og se byens store seværdigheder. Byen er blandt andet kendt for sit operahus, Hallgrimskirken og de mange udendørs svømmebassiner. Der bliver også tid til et hyggeligt cafebesøg, og måske skal du ud og købe en ægte islandsk sweater i en af de mange specialbutikker.

Det kan du opleve på Island
  • De berømte geotermiske kilder. Vandet er indbydende temperatur på 36-39° året rundt.
  • Nationalpark Þingvellir (Vikingernes þingi) med det smukke vandfald Gullfoss og den berømte Geysir.
  • Thingvellir – hvor de europæiske og nordamerikanske kontinentplader møder hinanden.
  • Vandfaldsklatring ved mere og mindre kendte vandfald.
  • Vulkanlandskaber
  • Grotte-udforskning
  • Kultur i Reykjavik
  • Gletcherlandskaber
  • Hveragerdi – byen, der varmer kæmpemæssige drivhuse op med termisk varme.

Herunder kan du se vores tidligere elev Josphine Hartvigs film om hendes oplevelse på Island i efteråret 2021.

Nordtyskland

På rejsen til Nordtyskland skal vi opleve den natur, der strækker sig fra den nordtyske vadehavskyst i vest, og vi skal besøge de smukke gamle byer ved fjordene i øst. Vi skal ud og opleve natur på Unesco-verdensarvsliste, såvel som kunst, slotte og andre kulturelle seværdigheder. Dette skal vi opleve sammen til fods, på cykel og med bus.

På rejsen vil der være fokus  på den særlige historie, som knytter Danmark og Tyskland sammen, og på de særlige problemstillinger, der findes i grænselandet. Rejsen vil være med indlogering på hostels, og der vil være masser af højskolesamvær og fælles oplevelser med hygge og nærvær.

Outdoortur til Thy

Rejse til Thy

Vil du være med til at tage teltet på ryggen, vandre ind i Nationalpark Thy og slå lejr midt i den vildeste danske natur sammen med dine højskolekammerater i fire dage? Og vil du udfordre dig selv med surf i Vesterhavet, mad på trangia og ømme ben?

Ja, så skal du med på vores outdoortur til Thy i det nordlige Danmark, hvor udsigterne er storslåede, og der er langt til horisonten. Måske er vi heldige at se de store kronhjorte eller en flok traner.

Vi finder vej ad små stier gennem nationalparkens helt særlige natur, og så slår vi lejr lige midt i det hele og laver mad over trangia. Undervejs på turen vil du også få mulighed for at prøve kræfter med Vesterhavet, når vi skal lære at surfe. Og så spiser vi ret meget chokolade og drikker ret meget varm kakao. Når mørket sænker sig, samles vi om lejrbålet til sang og snak. Når man sammen bevæger sig langt væk fra ens normale hverdag, så opstår der et helt særligt fællesskab, og du vil måske lære nye sider af dig selv og dine højskolekammerater at kende.

Hvis du aldrig har prøvet sådan noget før, så er turen også en oplagt mulighed for at lære de helt basale friluftsfærdigheder, så du bagefter kan planlægge dine egne ture ud i naturen. Vi vil gerne give dig en tryghed ved at færdes i naturen, for den er så fuld af helt fantastiske oplevelser.

Berlin og Polen – et Europa i forandring

På denne tur vil du opleve alt det bedste i Berlin lige fra historiske steder til det funky natteliv – og så vil vi besøge Poznan i Polen, der ikke ligger ret langt fra Danmark, men hvor det dog er så meget anderledes at være ung i dag – eller er det? Vi skal snakke med unge mennesker i et Polen i forandring og møde både studerende, medlemmer af et ungdomspolitisk parti og frivillige i en gadepædagogisk organisation. Denne tur er for dig, der er vild med kultur og mødet med andre mennesker.

Rejsen til Berlin/Poznan koster 4.400 kr