Design & tekstil

Tekstil

I dette valgfag kan du beskæftige dig med mange forskellige områder. Målet er, at du kan arbejde selvstændigt og videreudvikle din kunnen. Du får en god materialeforståelse, lærer grundlæggende teknikker og maskinerne godt at kende.

De projekter vi laver  henvender sig til alle, også selv om du ingen erfaring har på området – og har du erfaring, så er der også udfordring for dig.
Vi starter med et projekt med eget præg efter fælles oplæg. Herefter kommer du igennem et selvstændigt designprojekt. Du kan frit vælge materiale og eksperimentere med teknikker, og du kommer til at lære om sammensætning af strukturer, materiale og farver

Der bliver også frihed til selv at vælge mellem de forskellige områder som fx syning af beklædning, upcycling  og redesign, strikke- eller hækleprojekter, læderarbejde og broderi.

Tekstil
Måske drømmer du om at sy dit eget tøj, strikke en ny hue eller lave din næste taske. Vi vil i tekstil starte med at lave fælles individuelle projekter med eget præg, hvorefter der bliver mulighed for at lave sit eget projekt. Vi vil lære symaskinerne at kende og afprøve forskellige syteknikker. I vil blive præsenteret for forskellige former for tryk og prøve at filte i flad og hul form. Herefter vil I blive vejledt i jeres individuelle projekter, der kan være inden for f.eks. syning af tøj, tasker, strikning, hækling, filtning, broderi og gummi.