Bootcamp – bliv klar til optagelsesprøve i 2020!

Journalistik, medier & kommunikation

Vil du arbejde med medier som journalist, kommunikationsmedarbejder, NGO´er, stjerneblogger, forfatter eller noget helt andet? Vil du være med til at præge mediernes dagsorden – for samfundet og demokratiet? Vil du undervises af dygtige journalister fra alle dele af branchen – aviser, magasiner, radio og TV? Vil du være én af de mange højskole-elever, der hvert år sikrer sig en plads på en journalistuddannelse?

Rønde Højskoles linjefag i journalistik, medier og kommunikation er perfekt til dig, der drømmer om at arbejde med medier. Måske vil du bare gerne være bedre til at forstå den måde, medieuniverset fungerer på. Eller måske vil du bare være bedre til at udtrykke dig skarpere, kommunikere tydeligere og få dit budskab ud?  Vi hjælper dig i gang med faget. Du bliver sikker i dit uddannelsesvalg, og ikke mindst 100 procent klar til optagelsesprøverne på journalistuddannelserne i Århus og Odense.

Som elev på journalistlinjen kan du blandt andet:

 • Studietur til New York, hvor vi skal arbejde med digital storytelling med Erin Brown, tidligere Senior Editor på New York Times og se det bedste, byen har at byde på.
 • Lav journalistik i samarbejde med Zetland og afprøv de nye formater inden for journalistikken
 • Kom med på Roskilde Festival, hvor du skal være med til at få højskole-område Settle ´n Share til at leve. Vi har billetten til dig – har du det, der skal til?
 • Reportagetur der, hvor menneskeskæbner afgøres, når vi dækker kriminalstof i landsretten i Århus
 • Bootcamp i januar – fire ugers intensiv træning til optagelsesprøverne med gæstelærere fra bla. TV2 News.
 • Deltage i intensivt kursus i kommatering og retstavning, så  du kan klare dig igennem sprogtesten til optagelsesprøven ved lingvist Esben Segel

Kalender

 1. Åbent hus den 6. august

  august 6 - 17:30 - 20:00
 2. Åbent hus den 2. september

  september 2 - 17:30 - 20:00
 3. Åbent hus den 30. september

  september 30 - 17:30 - 20:00

Vi samarbejder med:

Læs om tidligere Journalistikelevers vej til drømmestudiet:

"Jeg kom ind i første hug"

Mass Lisby havde kun ét mål, da han startede på Rønde Højskoles linjefag journalistik, medier og kommunikation: Sport. I dag er han vært på TV2 Sports cykelpodcast og dækkede både Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España i 2016.

Kombiner Journalistik, medier & kommunikation med andre fag:

Idræt

dsc08407
Med os selv som forsøgskaniner afprøver vi tidernes sundhedsidealer. Du lærer, hvordan du finder, læser, tolker og anvender den nyeste viden. Læs mere her.

Journalistik – klar til optagelsesprøve!

Vi har med udgangspunkt i optagelsesprøverne fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus og Center for Journalistik på Syddansk Universitet i Odense lagt et program, der målrettet arbejder på at få dig optaget på en af de to uddannelser.

Du lærer de journalistiske grunddiscipliner og får de værktøjer, der kvalificerer dig til at bestå optagelsesprøverne. Samtidig beskæftiger vi os med fagets mange aspekter, så du får taget stilling og overvejet din egen fremtid inden for branchen – hvilket også er meget vigtigt i forhold til optag på studiet.

Du bliver skarp til:
Fortælleteknik – lær at skrive levende, enkelt og forståeligt.
Retskrivning og kommatering – få styr på kommaerne og ryd op i fejlene.
Journalistiske genrer – få værktøjskassen i orden, så du nemt kan levere en nyhed, en reportage, en klumme, en kronik, et interview og meget mere.
Dig selv i journalistikken –Hvad er du god til, og hvor skal du blive bedre? Og hvad er meningen med det hele? Du får lov at smage på de forskellige discipliner under realistiske arbejdsformer og deadlines. Du stifter bekendtskab med forskellige måder at arbejde på og opdager, hvor utrolig mange muligheder, faget byder på. Forhåbentlig finder du ud af, at det er et sjovt og alsidigt job – men også, hvor i det store mediebillede, du kan se dig selv. Trives du bedst, når det går hurtigt? Elsker du at fordybe dig? Find ud af, hvor du passer ind.

Om optagelse på Journalistuddannelserne
Over 1000 søger hvert år ind på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus og Center for Journalistik i Odense, men kun 300 studerende optages på uddannelserne. Cirka en tredjedel af de optagne har taget et forberedende kursus. Vil du forbedre dine chancer for at blive en af dem? Så er journalistik på Rønde Højskole en oplagt mulighed.

En dygtigere formidler
Der også plads til dig, hvis du ikke drømmer om at blive journalist, men i stedet bare vil være en dygtigere formidler. Vi har mange elever, som gerne vil læse statskundskab, være forfattere eller politikere eller andre discipliner, hvor det er mindst lige så vigtigt at vide, hvordan man skal kommunikere med journalister.

Én uge – fem optagelsesprøver
Umiddelbart inden optagelsesprøverne til journalistuddannelserne i Odense og Århus får du en faguge med intensiv journalistik. Vi afholder realistiske, specialfremstillede optagelsesprøver, som både tager højde for kravene på Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Uddannede journalister giver grundig feedback, så du er knivskarp og velforberedt, når du skal til den rigtige prøve. Det betyder, at elever fra både forårs- og efterårshold har mulighed for at deltage i denne uge. For at du kan få kvalificeret feedback på dine opgaver i denne uge, får vi hjælp udefra af dygtige og erfarne rettere. Derfor er der for denne uge en merpris på 500 kroner for deltagere fra efterårsholdet, der dækker kost og logi.

Forberedelse til samtaler
For at blive optaget, skal du ofte også klare en personlig samtale. For at forberede dig bedst muligt vil vi undervejs træne dig i at skrive ansøgninger, og vi vil øve samtalesituationen.

Medier & Kommunikation – kommunikér professionelt

Skal du arbejde for en virksomhed eller en organisation? Brænder du for en sag, som trænger til et publikum? Og vil du lære at håndtere alle de muligheder og faldgruber, der findes i tidens kommunikationskanaler?

I Medier & Kommunikation lærer du om virksomhedskommunikation, branding, krisekommunikation, storytelling, retorik og eventmaking. Lær at køre en effektiv kampagne, brænd igennem med dit budskab og kom på fornavn med alle de nye medieplatforme – for hvad er de for nogen, og hvor er vi på vej hen?

Fotojournalistik – de levende billeder

Alle, der arbejder med medier, skal kunne levere billeder. Her lærer du det basale om, hvad der gør et billede godt. Komposition, lys og perspektiver.

Kreativitet og innovation – kreativ på kommando!

Fælles for alle, der arbejder med medier er, at vi hele tiden skal forny os, tænke kreativt og skabe indhold, der fanger modtageren og pirrer nysgerrigheden. Derfor skal vi arbejde med kreativite processer. Det handler både om den måde, du skriver på, men også med den måde, hjernen fungerer på. Her er plads til at lege, få ny inspiration og udvikle ideer. Vi arbejder med relationel kommunikation, praktisk kommunikationstræning og sammenhæng mellem sprog, handling og personlig formidling.

Samfundsfagspakken – forstå verden indefra

Et ordentligt vitamintilskud, når det handler om at forstå den verden, vi lever i. Består af et eller flere af fagene Konflikthåndtering, Etik & eksistens, International  Politik, Kultur og Religion.

Underviser

Dagmar Winther

Dagmar er uddannet journalist fra Danmarks Medie – og Journalisthøjskole og har i snart tolv år undervist kommende journalistelever i at bestå den frygtede optagelsesprøve. Hun er desuden forfatter under pseudonymet Sander Jakobsen, og hendes debutroman Forkynderen er solgt til udgivelse i 12 lande.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Rejser med frivilligt arbejde
/af

”Hvis du kunne tage til Afrika alene, så kan du også det her.”

Emilie Fredsted Dahl læser til jordemoder på UC Syd i Esbjerg. Hun har været med Rønde Højskoles rejseprojekt i Antigua, Guatemala i fire måneder for at arbejde på en børneafdeling på et hospital. For hende har rejsen betydet indblik i en helt anden hospitalskultur – og en ganske særlig tatovering.