• Journalistik, medier og kommunikation

Journalistik, Medier & Kommunikation

Linjefaget Journalistik, Medier & Kommunikation på Rønde Højskole giver dig et solidt afsæt til at søge ind på studier som journalistik, kommunikation eller medievidenskab. I filmen her møder du Dagmar, der til daglig underviser på linjen.

Journalistik, Medier & Kommunikation på højskole

Rønde Højskoles linjefag Journalistik, Medier & Kommunikation er perfekt til dig, der drømmer om at arbejde med medier. Måske vil du gerne være bedre til at forstå den måde, medieuniverset fungerer på. Eller måske vil du være bedre til at udtrykke dig skarpere, kommunikere tydeligere og få dit budskab ud?  Med otte ugentlige lektioner i journalistik samt fire lektioner i faget Medier & Kommunikation kommer du godt i gang med faget og bliver 100 procent klar til optagelsesprøverne på journalistuddannelserne på DMJX i Århus og SDU i Odense, hvis du ønsker at gå den vej. Derudover bliver du også godt rustet til din kvote 2 ansøgning, hvis du drømmer om at studere kommunikation på DMJX.

– Hvad er et højskoleophold?

Bootcamp – 2 ugers koncentreret forberedelse til optagelsesprøve!

På hvert semester har vi to ugers intensiv bootcamp, hvor vi arbejder udelukkende med at gøre dig klar til at gå til optagelsesprøve på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Her arbejder vi med de journalistiske grunddiscipliner og de værktøjer, der er nødvendige at mestre for at bestå optagelsesprøverne:

 • Fortælleteknik – lær at skrive levende, enkelt og forståeligt.
 • Retskrivning og kommatering – få styr på kommaerne og ryd op i fejlene.
 • Analyseopgaven og journalistiske genrer – få værktøjskassen i orden, så du nemt kan levere en nyhed, en reportage, en klumme, en kronik, et interview og meget mere.
 • Dig selv i journalistikken – Hvad er du god til, og hvor skal du blive bedre? Og hvad er meningen med det hele?
 • Paratvidenstesten
 • Den gode motiverede ansøgning og optagelsessamtale.

En dygtigere formidler

Der også plads til dig, hvis du ikke drømmer om at blive journalist, men i stedet bare vil være en dygtigere formidler. Vi har mange elever, som gerne vil læse medievidenskab, kommunikation, virksomhedskommunkation, statskundskab eller måske vil være forfattere eller politikere eller dyrke andre discipliner, hvor det er mindst lige så vigtigt at vide, hvordan man skal kommunikere med omverdenen.

Journalistik og kommunikation i den virkelige verden

På Journalistik, Medier & Kommunikation kommer du også ud i den virkelige verden. Vi har samarbejde med bl. a. SPOT-festival, Radio4 og Zetland. Dagmar fortæller mere i filmen her:

Valgfaget Medier & Kommunikation

I Medier & Kommunikation lærer du om virksomhedskommunikation, branding, krisekommunikation, strategi og storytelling. Lær fx. at køre en effektiv kampagne, brænd igennem med dit budskab og lad os gennemskue de nye medieplatforme – for hvad er de for nogen, hvad kan de bruges til, og hvor er vi på vej hen? Læs mere her.

Kombinér med andre højskolefag

Ved siden af Journalistik, Medier & Kommunikation kan du vælge en masse andre fag:

Se alle valgfag og skemaet her

 • Grøn hverdag

  valgfag på højskole naturen kalder
 • Brætspil

  valgfag på højskole brætspil
 • Glas

  valgfag på højskole glas
 • Folkesundhed

  valgfag på højskole folkesundhed
 • Filosofi

  valgfag på højskole filosofi
 • Etik & eksistens

  valgfag på højskole etik og eksistens
 • Escaperoom

  valgfag på højskole escaperoom
 • Band

  valgfag på højskole band
 • Billedværksted

  valgfag på højskole billedværksted

Vil du vide mere?

Undervisere

Dagmar Winther

Dagmar Winther

Dagmar er uddannet journalist fra Danmarks Medie – og Journalisthøjskole og har lang erfaring med undervisning og inspiration til kommende journalistelever i at bestå den frygtede optagelsesprøve. Hun er desuden forfatter under pseudonymet Sander Jakobsen, og hendes debutroman Forkynderen er solgt til udgivelse i 12 lande.

Vil du vide mere?

Vi samarbejder med:

spot
spot
DR P4
Radio4
Kom til åbent hus

Åbent hus

21. marts