Klaver for begyndere

Klaver for begyndere

Har du altid drømt om at kunne spille klaver? Så har du muligheden nu!

Klaveret er et af de mest populære musikinstrumenter, og det er der en grund til. Med klaveret kan du akkompagnere til fællessang, spille dine egne yndlingssange, komponere nye musikstykker og meget mere – og det bedste er, at det hurtigt kommer til at lyde af en masse! Men der er ingen grund til at vente med at se. Meld dig til klaver for begyndere og kom i gang med det samme.

Til klaver for begyndere bliver du introduceret for klaveret som instrument, præsenteret for elementær musikteori og ikke mindst får du tid og mulighed for at spille en masse klaver! Vi går frem efter et fælles curriculum, men ret hurtigt vil du få kompetencer til (og mod på) selv at udforske dine egne yndlingssange og lære at spille dem! I undervisningen har alle elever deres eget klaver med høretelefoner til. Det betyder, at du udvikler sig i det tempo, der passer til lige netop dig, samtidigt med, at du kan snakke med de andre på holdet om, hvordan de griber klaveret an.

Hver time indledes med en fælles gennemgang af et nyt emne – f.eks.

  • Hvordan ved jeg hvilke toner jeg skal spille på?
  • Hvordan ser en pause ud i noden?
  • Hvordan ved jeg, hvornår jeg skal spille på de sorte tangenter?
  • Hvordan ved jeg hvilke fingre jeg skal bruge?
  • Hvad betyder mærkværdige ord som staccato, pianissimo, da capo, crescendo osv.

Du kommer til at lære noder, becifringer (akkorder) og fingersætninger, og du introduceres herigennem til de helt grundlæggende elementer i musikken.

Til klaver for begyndere er det afgørende, at vi får skabt en stemning, hvor der er plads til at fejle, grine og eksperimentere. Det gør vi bl.a. ved at, at du løbende spiller for en eller flere af de andre på holdet, ligesom du selvfølgelig også selv skal høre de andre spille.

Som udgangspunkt henvender faget sig til nybegyndere, men du kan sagtens være med og få en masse ud af det selvom du prøvede at gå til klaver engang i 6. klasse eller selvom du har prøvet at lære at spille temaet til Pirates of the Carribean ved hjælp af youtube-videoer. Her er der plads til alle.

Uden for undervisningen har du mulighed for at øve dig på et af de mange klaverer, der findes på skolen. Og hvem ved – måske er det dig, der skal nå at spille til fællessang en enkelt gang før du forlader skolen igen?