Er du i tvivl om dit uddannelsesvalg? Har du brug for hjælp til en kvote 2-ansøgning eller til at søge et job eller en praktikplads? Vil du gerne være bedre til at træffe valg i dit liv?
På Rønde Højskole har vi særligt fokus på at understøtte dine fremtidige muligheder og valg. Vi ser vejledning som din egen proces og giver dig ansvar for dit eget vejledningsforløb. Vi ønsker at danne en god ramme for, at du kan bruge dit højskoleophold til at blive afklaret omkring din videre vej. Det gør vi blandt andet gennem vores studieforberedende fag og gennem vores forskellige vejledningstilbud. Vores vejledning består for eksempel af:
Nogle af vores lærere er studie- og karrierevejledere, som kan hjælpe med general vejledning, mens alle lærerne på linjefag og valgfag kan hjælpe med mere fagspecifik vejledning.
På højskolen fokuserer vi på læring uden presset fra eksamener. Her får du mulighed for at udforske, opdage og udvikle dig i dit eget tempo, uden at skulle bekymre dig om karakterer.
Fællesskabet på højskolen er hjertet af oplevelsen. Her deler vi både hverdagens små og store øjeblikke, støtter hinanden og skaber langvarige venskaber, der varer langt ud over højskoleopholdet.
På højskolen får du friheden til at forme din egen hverdag, samtidig med at du lærer at tage ansvar for dine valg. Her opfordrer vi til selvstændighed og personlig vækst i et støttende og respektfuldt miljø.
Højskolen giver dig plads til at vokse både fagligt og personligt. Her udfordres du til at reflektere over dig selv, opdage nye sider af din personlighed og udvikle de færdigheder, der gør dig klar til fremtiden.
De særlige uger på højskolen er fyldt med spændende aktiviteter, workshops og temadage, hvor vi dykker ned i specifikke emner eller projekter. Det er en unik mulighed for at få nye oplevelser og udvikle dig på en anderledes måde.
Vores faciliteter er skræddersyet til at understøtte de valgfag, du vælger. Uanset om du arbejder kreativt, teknisk eller praktisk, har du adgang til alt, hvad du behøver for at udforske og udvikle dine færdigheder.
Vi har dedikeret et valgfag specifikt til at forbedre dine chancer for at blive optaget på en videregående uddannelse. Her kommer du til at oparbejde færdigheder, der forbereder dig på prøver som f.eks. kvote-2-prøven på Københavns Universitet eller UniTEST på Syddansk- og Aarhus Universitet. Desuden får du styrket dine generelle studiefærdigheder, der kan gøre stor gavn i resten af din studietid.
Vi tilbyder i løbet af opholdet nogle frivillige studielivsaftener. Her vil skolens studie- og karrierevejledere være til stede og hjælpe med de udfordringer, du og de andre elever har. Nogle elever møder op for at arbejde med deres kvote 2-ansøgning og få feedback fra lærerne. Andre møder op for at have samtale med en lærer om deres studievalg.
Vi giver gerne en introduktion til, hvordan man bruger forskellige uddannelsessider på nettet. Vi hjælper også gerne med at finde ud af, hvordan du bliver optaget på en uddannelse og søger ind.
Pia og Allan har studievejledning hver torsdag aften! 🎓 #højskolelivet #højskole #sabbatår #røndehøjskole #fællesskab #studievejledning @Højskolerne
Vi afholder hvert semester en studie- og karrieredag. På dagen udbyder vi forskellige workshops, og du kan vælge de tre workshops, som passer bedst til dig. Nogle workshops knytter sig til uddannelsesvalg og optagelse, mens andre har mere fokus på det gode liv og livsvalg.
Eksempler på workshops:
På linjefagene vil du stifte bekendtskab med relevante uddannelser inden for fagområdet. Du vil få afprøvet din faglighed i praksis for derigennem at kunne finde en uddannelse, som passer til dig. På linjerne vil du også stifte bekendtskab med uddannelser via for eksempel besøg på uddannelsessteder eller besøg på skolen fra tidligere elever. På linjerne vil der også være mulighed for at blive klædt på til optagelsesprøver.
Du kan også gennem skolens mange valgfag afprøve andre fagligheder og samtidig opnå generel studiekompetence, så du er bedre klædt på til dit studium.
I familiegrupperne arbejder vi også med vejledning. Vi udarbejder vores personlige dannelsesrejse og sætter mål for vores højskoleophold – både vores egne og de fælles.
Vi arbejder med livsfortællinger og sætter vores eget liv ind i nye perspektiver, så vi også bliver mere rustet til at træde ud i verden efter højskoleopholdet.
Du vil opleve, at vejledning både kan være de aftalte samtaler og de snakke, der spontant opstår i timerne eller i en hyggestund om aftenen. Lærerne er på skift hjemmelærere aftener og weekender, så her er der gode muligheder for en samtale om det, som er vigtigt for dig – om det er studievalg, trivsel eller aktuelle udfordringer.
På højskolen bliver du del af et større fællesskab, og du får et frirum til at afprøve kendte og nye sider af dig selv. Det er den perfekte ramme til at blive klogere på, hvordan du som menneske fungerer sammen med andre, og når du skal træffe beslutninger selv. Du vil få mange spændende samtaler med dine nye venner om, hvad der er vigtige værdier for dig og hvordan man vælger sin vej videre frem. Vi har også tradition for, at eleverne hjælper hinanden med ansøgninger og forberedelse til optagelsesprøver.
Vi har et stort netværk af gamle elever, der er godt i gang med forskellige uddannelser. Dem kan du få kontakt til, hvis du gerne vil vide mere om at læse en bestemt uddannelse. Hvis du gerne vil have lidt mere fornemmelse af et studie- eller arbejdsområde, hjælper vi gerne med at undersøge muligheden for at komme i praktik en enkelt dag på en arbejdsplads eller en uddannelse.
Kontakt
Rønde Højskole
Skolevej 2
8410 Rønde
Tlf.: 8637 1955
E-mail: post@rhe.dk
CVR: 24509915
EAN: 5790002493829
Sommerkurser
Bestil brochure
Praktisk info
Nyhedsbrev