Business & Economics

Business & Economics på Rønde Højskole er linjefaget for dig, der er optaget af virksomheders og forskellige samfunds økonomiske udvikling. Linjen giver dig et solidt fundament for at vælge og søge optagelse på uddannelser inden for samfund, økonomi og erhvervsliv. Eller et kickstart for dig, som ønsker at starte din egen virksomhed.

Business & Economics på højskole

På linjefaget Business & Economics møder du andre unge, der ligesom dig er optaget af samspillet mellem økonomi, forretning og politik. Måske har du planer om en uddannelse, f. eks. på CBS eller BSS på Aarhus Universitet, med sigte på en karriere indenfor erhvervslivet, offentlige institutioner, NGO’er eller måske drømmer du om at blive selvstændig.

– Hvad er et højskoleophold?

Økonomisk og samfundsmæssig forståelse

På linjefaget Business & Economics undersøger vi en bred vifte af aktuelle temaer inden for økonomi, samfund og erhvervsliv. Gennem projektarbejde, virksomhedsbesøg og diskussioner  bliver du klogere på uddannelsesmuligheder, dig selv og dine muligheder for at være med til at påvirke samfundet og erhvervslivet gennem bl.a. forbrug, iværksætteri, politik og uddannelse. 

Vi arbejder eksempelvis med et virksomhedsprojekt, hvor vi lærer om ledelse, motivation, eksport, kommunikation og politiske reguleringer af forskellige brancher. Her er der mulighed for en bred faglig indsigt samtidig med, at du fordyber dig i konkrete udfordringer, som kræver praktiske løsninger.

En vekslen mellem teori og praksis giver dig et realistisk indblik i hvilke problemstillinger, der arbejdes med i det virkelige liv samt hvilken hverdag, der møder dig på en videregående uddannelse. I den eksamensfri undervisning på Business & Economics kan vi komme langt rundt, så du får en bred forståelse for den komplekse virkelighed, vi opererer i økonomisk og samfundsmæssigt.

Business & Economics på Rønde Højskole

Indhold på Business & Economics

Business & Economics er en studieforberedende linje, hvilket også afspejler sig i indholdet af undervisningen. Vi bruger f.eks. tid på at tale om uddannelser, og der er mulighed for at prøve kræfter med at forstå og diskutere teorier, metoder og aktuelle dilemmaer indenfor mange forskellige studieretninger. Vi tager også på besøg på relevante uddannelser, så du kan få en forsmag på studielivet.

Ud over enkeltstående undervisningsgange med temaer om aktuelle emner skal vi arbejde med tre projekter, hvor du kan fordybe dig i de temaer, som du interesserer dig mest for. Det konkrete indhold i projekterne varierer semester for semester, men projekternes fokus er overordnet på henholdsvis virksomhedsledelse, samfundsøkonomi og markedsføring. 

Konkrete eksempler på aktuelle temaer i undervisningen kunne være: 

 • CSR og greenwashing
 • Arbejdsmarked og platformsøkonomi
 • Konkurrencevilkår, priskrig og prispsykologi
 • International business og kulturforståelse
 • Virksomhedskommunikation, branding, sociale medier og influencers
 • Økonomiske kriser og økonomiske politikker
 • Bistandshjælp, økonomisk udvikling og retfærdighed

…og meget meget mere. Vi tilpasser undervisningen efter aktuelle emner og hvad der interesserer os mest.

Business og økonomi – i den virkelige verden

Hver dag sidder der mennesker og træffer beslutninger i virksomheder og institutioner, der har konsekvenser for medarbejdere, ejerkredsen, borgerne og samfundet omkring dem.

Vi skal ud og tale med nogle af dem og undersøge hvilke faktorer, der spiller ind på beslutningerne samt hvilke kompetencer og værdier, der skal i spil til for at skabe fremtiden. Vi vil diskutere eksisterende organisations- og forretningsmodeller og  forsøge at komme med bud på, hvordan fremtidens erhvervsliv og offentlige organisationer kan løse nogle af de problemstillinger, som både nær og fjern fremtid vil bringe os.

Business & Economics på Rønde Højskole

Erfaring til optagelse på kvote 2

Mange videregående uddannelser har højskoleophold på listen over relevante erfaringer til en kvote 2-ansøgning. Et højskoleophold på Rønde Højskole med linjefaget Business & Economics byder på både menneskelige og faglige oplevelser, der ruster dig særligt til optagelse på de videregående uddannelser, som beskæftiger sig med lignende fagområder.

Den gode motiverede ansøgning

Som elev på Business & Economics får du masser af relevant erfaring, som du kan fremhæve i en motiveret ansøgning. Som en del af linjefaget og det samlede højskoleophold har du mulighed for at få vejledning, rådgivning og sparring til din motiverede ansøgning. Du skriver naturligvis ansøgningen selv, men vores mange års erfaring kan kvalificere indholdet, så din motivation står skarpt og der er fokus på dine mest relevante erfaringer.

 • Grøn hverdag

  valgfag på højskole naturen kalder
 • Brætspil

  valgfag på højskole brætspil
 • Glas

  valgfag på højskole glas
 • Folkesundhed

  valgfag på højskole folkesundhed
 • Filosofi

  valgfag på højskole filosofi
 • Etik & eksistens

  valgfag på højskole etik og eksistens
 • Escaperoom

  valgfag på højskole escaperoom
 • Band

  valgfag på højskole band
 • Billedværksted

  valgfag på højskole billedværksted

Vil du vide mere?

Underviser

Steffen Synnestvedt Tornbjerg

Steffen er Cand.scient.pol og har tidligere arbejdet som politisk konsulent i ledelsessekretariatet i Aarhus Kommune og i Ledelsessekretariatet på Institut for Kommunikation og Kultur.

Vil du vide mere?

Vi samarbejder med:

Kom til åbent hus

Åbent hus

14. februar