Løb

Løb

Vi dyrker glæden ved løb! Uanset hvilket udgangspunkt, du kommer med – om du er en habil løber eller helt nybegynder, så er faget løb stedet, hvor du vil få sved på panden. Måske drømmer du om at sætte en ny personlig rekord på en distance, få mere energi i hverdagen, eller måske drømmer du om at finde glæden ved løb.

I faget løb forholder vi os både til løbeteknikker og det mentale aspekt af løb.

Vi kommer blandt andet til at beskæftige os med intervalløb, bakketræning og udholdenhed – både i teori og praktisk. Vi kommer til at arbejde med motivation: Hvordan opretholder vi glæden ved at løbe, og hvad skal der til, for vi kommer afsted – selv på de grå, kolde dage?

Derudover skal vi afprøve forskellige discipliner inden for løb: Orienteringsløb, trail-løb, stafet samt forskellige løbetest.

Vi kommer ud i naturen og nyder de smukke omgivelser omkring skolen. Vi skal udforske lokalområdets muligheder med både grusveje, asfalt og skov med forskellige typer underlag. På faget løb bliver du en del af et fællesskab, som også har mulighed for at deltage i forskellige konkurrencer i området: Vinterløbene i Aarhus, Røndes lokale byløb i foråret og Night-trail løbene i Marselisborg-skoven. 

Vedholdenhed og motivation er vigtige elementer i faget, og derfor stræber vi også efter at gøre faget sjovt og legende. I faget løb får du mulighed for at forbedre din egen individuelle fysiske form samtidig med, at du bliver en del af et løbefællesskab. Du kommer ind imellem til at stå for træningen og får prøvet af, hvordan det er at instruere og motivere løbeholdet.

I vil blive undervist af Sofie, som har mere end ti års erfaring med løb – herunder orienteringsløb,løbefællesskaber i Aarhus, og flere halvmaratons. Lige nu træner Sofie mod nye mål: Nemlig at få sin 2-årige datter at nyde en tur i babyjoggeren.