Valgfag

Fitness 360

I Fitness 360 dyrker vi glæden ved at træne til musik. Vi udforsker forskellige træningsformer, hvor musik er en central del af oplevelsen. Har du nogensinde oplevet, hvordan tiden bare flyver afsted, når du lytter til god musik, følger rytmen og der kommer flow i dine bevægelser? Det er netop det, vi stræber efter i dette fag. Musik får os til at føle os glade og energiske, og her i Fitness 360 får du mulighed for at opleve den glæde hver gang. Ud over, at du vil få en alsidig træning af kroppen gennem en kombination af puls- og styrkeøvelser, vil du opleve den helt særlige holdstemning, der opstår, når vi sammen bevæger os som en helhed i takt til musikken.

Faget kræver ingen forudsætninger, så uanset om du er nybegynder eller erfaren indenfor fitnessfaget, er du meget velkommen. Det vigtigste er, at du elsker at bevæge dig til musik! Vi tilpasser undervisningen, så den passer til alles niveau og behov.

Udforskning af diverse holdtræningsformer:

I løbet af kurset dykker vi ned i forskellige former for holdtræning. Her er et udsnit af de stilarter, vi skal udforske:

  • Step
  • Aerobic
  • TRX
  • Zumba
  • Pardans
  • Hip hop
  • Latin
  • Fitness boksning
  • Bodypump
  • Stram op

På timerne vil vi fordybe os i teknikker inden for hver enkelt stilart og få en bedre forståelse af, hvad der kendetegner bevægelserne indenfor stilarten. Hvad er basistrinnene indenfor aerobic? Hvordan afskiller hip hop sig fra salsa? Og hvordan kan vi udtrykke forskellige følelser gennem dansen, alt efter måden vi bevæger os på? Dette er spørgsmål, vi vil udforske og få svar på i undervisningen.

Rejse gennem fitnesshistorien

Fitness 360 vil tage dig med gennem de mest populære fitnesshold gennem tiden. Vi vil dykke ned i historien og undersøge, hvornår og hvor de forskellige fitnesshold har oplevet deres største popularitet. Vi vil analysere, hvordan disse træningsformer afspejler den samtid, de eksisterer i, og hvordan de har udviklet sig i takt med samfundets skiftende trends. Gennem denne rejse vil vi opdage, hvordan fitness ikke kun er et spørgsmål om fysisk træning, men også en refleksion af kulturelle og samfundsmæssige tendenser.

En større forståelse af kroppen

Ud over den praktiske træning vil faget også indeholde et fysiologisk og anatomisk perspektiv. Vi vil undersøge, hvordan de forskellige træningsformer påvirker vores krop og hvordan vi kan optimere vores træning for at opnå de bedste resultater. Herudover vil vi dykke ned i en række andre træningsrelaterede spørgsmål som fx hvorfor og om opvarmning overhovedet er vigtigt, og om det egentlig giver mening at strække ud.