Idræt og boldspil

Idræt & boldspil

I Idræt & boldspil på Rønde Højskole skal vi forbi de store og klassiske boldspil som fodbold, basket, volleyball og håndbold.

Vi skal ligeledes arbejde med både de nyere boldspil og boldspilslignende discipliner som ultimate og floorball, ligesom vi dykker ned i mere ukendte områder af idrætten som skumtennis, boldbasis og stikbold/høvdingebold. Vi arbejder normalt et par gange med det samme boldspil, så der opnås en fortrolighed og en indlæring, som gør alle mere hjemme i de forskellige spil og samtidig øger handlemulighederne i form at det taktiske spil. Idræt og boldspil er for alle uanset niveau og erfaring. En sædvanlig undervisningsgang er bygget op med relevant opvarmning, øvelser tilpasset til deltagerne, og som har det formål at forbedre og tydeligøre hensigtsmæssige bevægemønstre, teknik og taktik, når der afsluttes med det færdige spil. Ofte laves der faste hold, som så dyster i de forskellige discipliner fra gang til gang. Det handler så om at samle flest point gennem et helt højskoleophold, for derefter have vundet æren. Det ses også tit, at der er andre ting på spil. Det kan enten være fra gang til gang, eller når det store regnskab er gjort op – det kan være alt fra, at taberholdet serverer aftensmad til vinderholdet, eller der spilles om oprydning af udstyr.

Der er mulighed for at påvirke både måden, rækkefølgen af discipliner og hvilke discipliner vi kommer igennem til idræt og boldspil. Det kan være, at vi besøger den lokale golfklub og får sendt en masse bolde afsted, eller at der er nogle elever, der står for dele af et undervisningsprogram, da de har særlig erfaring indenfor et bestemt område.

Det grundlæggende formål er, at idræt og boldspil skal være sjovt og der skal være leg, konkurrence og sved på panden. Det kræver ingen forudsætninger at være med, det kræver blot en lyst til at udfolde sig fysisk, konkurrere, blive bedre og grine en hel masse.  

Volleyball og badminton kan også vælges som selvstændige valgfag.