International politik

Terrorisme? Brexit-rodet? Eksisterer Isis stadig? Hvad betyder Trumps nyeste mærkelige udmelding? Hvad er det nu med Polen, indlandsisen og den nordvestlige sejlrute, hvad med Putins Rusland og hvem er leder i Kina? Der er nok at tage fat på.

Alt dette og mere til kan du få klar besked om i International politik – eller så klar en besked, som man nu kan give. Politiske begivenheder betyder faktisk noget for os alle sammen, for en enkelt begivenhed står ikke alene, men indgår altid i en større global eller regional sammenhæng. En enkelt, uoverlagt handling kan f.eks. betyde stigende oliepriser med efterfølgende produktionsfald i USA og Kina, hvilket kan forværre handelskrisen mellem de to lande, hvilket vil få handelskonsekvenser for USA’s forhold til EU.

De internationale begivenheder kan være svære at forstå og forholde sig til. Vi går bag om overskrifterne og arbejder med de mekanismer og kræfter, der styrer og præger internationale politiske begivenheder. Vi vil dykke ned i udvalgte problemer og prøve at forstå, hvorfor de sker, hvad der bestemmer udfaldet, hvem aktørerne er og deres modstridende interesser samt hvilke konsekvenser begivenhederne får. Det kan næsten sammenlignes med et Sherlock Holmes-mysterium. Hvem er aktørerne, hvad er motivet og hvilke konsekvenser får handlingen? Så hvis du har en lille detektiv i maven, er international politik lige noget for dig.

Kalender

  1. Online informationsmøde den 18. maj

    maj 18 - 17:30 - 19:00
  2. Online informationsmøde den 8. juni

    juni 8 - 17:30 - 19:00