Valgfag Biokemi

Biokemi

Biokemi – det grundlæggende

I biokemi skal du beskæftige dig med den kemi, som findes i alle levende organismer. Det er et fascinerende emne – ikke mindst når man tænker på, at langt størstedelen af liv er bygget af blot seks grundstoffer: C, H, N, O, P og S.

I første del af forløbet opnår du en grundlæggende forståelse for kemi, når vi arbejder med det periodiske system og bindinger, og du får et solidt overblik over biokemiske reaktioner, når vi kaster os over de funktionelle grupper. Vi kommer også til at fordybe os i sammenhængen mellem struktur og funktion, når vi skal beskæftige os med stereokemi.

Dernæst kommer det til at handle om de store stofgrupper inden for biokemien – kulhydrater, fedtstoffer og proteiner.

Sidst men ikke mindst skal vi dykke ned i den genetiske kode, når vi skal arbejde med DNA-molekylets opbygning og funktion.

Fascinerende og medrivende biokemi

Med den basale viden på plads får du mulighed for at sætte dit præg på undervisningen resten af forløbet med vægt på nogle af de emner, som du er optaget af. Og der er masser at spændende biokemi tage fat på. For eksempel kan du lære om glycolysen, fotosyntesen, immunsystemet eller epigenetik.

Inspireret på ny og klar til uddannelse

Biokemi på Rønde Højskole er både for dig, der er skrap til det i forvejen, og for dig, som synes, at det er lidt svært. Det vigtigste er lysten til at lære nyt og til at lade sig rive med. I biokemitimerne bliver der lagt vægt på et trygt læringsmiljø, hvor der ikke findes dumme spørgsmål, eksamener og karakterer. Idéen med faget er, at du skal gå derfra med en fascination og glæde ved faget og lyst til at lære mere og stille nysgerrige spørgsmål til, hvordan det egentlig er, biokemien bag livet fungerer.

På den måde vil du opnå en god forståelse for biokemien, som vil være til hjælp, hvis du senere skal læse et fag, der beskæftiger sig med den levende del af naturvidenskaben – såsom medicin, bioteknologi eller en anden relateret uddannelse.