Guitar for begyndere

Guitar for begyndere

Er du klar til at rocke? Vil du lære at spille guitar og imponere dine venner med fede riffs og sprøde akkorder? Så er begynderguitar det perfekte fag for dig!

Til begynderguitar får du kendskab til guitaren som instrument, du øver dig i at få fingrene til at danse hen over gribebrættet, og du lærer at akkompagnere til fællessang eller i en bandsammenhæng.

Vi arbejder i udgangspunktet med akkorder, men kommer i forløbet også til at arbejde med fingerspil, riffs, skalaer og melodispil. I begyndelsen af semesteret får du udleveret en guitar, som er din under hele opholdet, og du kan derfor også tage den med til fællessang i dagligstuen, ved bålet og på værelset. Til begynderguitar er det afgørende, at vi sammen får skabt et miljø, hvor der er plads til at fejle, grine og eksperimentere. Det gør det meget nemmere at kaste sig over guitarspillet og acceptere, at alle udvikler sig i forskelligt tempo.

Gennem forløbet vil du blive introduceret til generel musikteori, og du får derfor også en forståelse for både rytme, becifring og nodelæsning. Når vi har bevæget os ud over de første begyndernumre, kommer du til at stifte bekendtskab med guitarens rolle i musikken hos alt fra Beatles, Pink, Christoffer og Artic Moneys til Mads Langer, Kim Larsen, Sam Smith og Tina Dickow. Undervisningen foregår på mindre hold, og der introduceres hver gang til en ny akkord, et riff eller teknik. Du får på timen mulighed for at afprøve dagens opgave selv, men det er også en helt naturlig del af undervisningen, at I hjælper hinanden og spiller i grupper af to eller flere.

Ud over den ugentlige undervisning forventes det, at du selv i løbet af ugen øver dig på guitaren, så du er parat til at gå videre med næste uges opgave. Vi arbejder ud fra en mappe med akkorder, strummingmønstre og sange, men efterhånden som semestret skrider frem bliver du også dygtig nok til at gå på opdagelse i dine egne favoritsange.

Som udgangspunkt henvender faget sig til nybegyndere, men du kan sagtens være med og få en masse ud af det selvom du prøvede at gå til guitar engang i 6. klasse eller selvom du har prøvet at lære at spille John Mayer ved hjælp af youtube-videoer. Her er der plads til alle.

Vi håber, du har fået lyst til at spille guitar og glæder os til at se dig! Hvem ved, måske sidder den næste Jimi Hendrix blandt nybegynderne på Rønde Højskole.