Makerspace

Makerspace er det helt hotte inden for naturvidenskabelig dannelse, et felt man kalder Citizens Science. Makerspace er kort fortalt et værksted for enhver, der kan lide at bruge sin kreativitet og sine hænder – lidt ligesom kreativt design, hvor man arbejder med tekstiler. I Makerspace arbejder vi ikke så meget med tekstiler, men med den nyeste teknologi f.eks. laserskærer, VR-briller og 3D-printere m.m.

I Makerspace handler det om at identificere et problem og derefter udtænke en løsning på problemet. De kunne f. eks. være et ganske banalt problem: Der er for mange løse ledninger, der flyder på klasseværelsets gulv og borde. Hvordan kan vi løse det problem? Det er et problem, der umiddelbart ser enkelt ud, men løsningen er ikke nødvendigvis enkel. Det kræver fantasi, kreativitet, logisk tænkning at find eden bedste løsning.

Det kunne også være design og udarbejdelse af et fugleskræmsel, der kan skræmme mågerne væk fra soveværelser tidligt om morgen, så deres skrig ikke vækker eleverne. Et enkelt problem, men en svær løsning.

Vi arbejder meget med prototyper, da Makerspace er et værksted for hænder og tanke. At designe og bygge en prototype er en stor hjælp og inspiration, når det handler om kreativitet og gennem arbejdet med prototypen får vi ofte nogle erfaringer, der kvalificere vores løsning.

Makerspace er for dig, der kan lide at tænke kreativt, finde løsninger, bruge hænderne og arbejde med ny teknologi og gadgets.