Gaming og strategi

Vi skal først og fremmest spille en masse spil. Få pulsen op, når du bliver jaget af dine kammerater i Counter Strike, mærk adrenalinet pumpe rundt, mens du er ved at miste din base i League of Legend, hæv armene i triumf, når du har overvundet alle andre og er blevet verdenshersker i Civilization – eller bliv grøn i hovedet af ærgrelse over at tabe i Mario. Der er nok spil at lade sig fascinere af, og vi afprøve os selv i en række forskellige spil.

Vi skal omkring mange genrer: Strategi-, action- og adventurespil. Hvert spil skal spilles så tilpas mange gange, at du får en fornemmelse for spillets styrker og svagheder -og ikke mindst om du selv er til den slags spil. Så du får altså ikke lov til at bare at spille dine favoritter.
Grunden til, at de forskellige spil inddrages er, at vi skal undersøge spillets virkemidler og hvordan det er bygget op. Hvad er spillets koncept? Hvordan inddrages du som spiller? Og en helt række andre spørgsmål med det formål at blive klogere på, hvad computerspil er og kan. Og lige så vigtigt: hvad spillene ikke er og ikke kan.

Og du får også rig lejlighed til at undersøge, hvordan du er som spiller. Hvorfor kan du lide nogle spil frem for andre? Hvorfor er du bedre til nogle spil, men kegler rundt i andre typer af spil? Hvorfor ender du altid med at spille det samme spil på den samme måde? Leg og spil er underholdende, og de siger samtidig en del om spillerne. Så at game er en anden måde at kende sig selv lidt bedre på.

Så der er et formål med at invitere dig til at game med dine kammerater – ud over at have det sjovt. Du bliver klogere på spil, deres idé, opbygning, udførelse og afvikling, og i bonus bliver du klogere på dig selv.

Velkommen til gaming. Du kan bare komme an, kan du.