Nyheder

  • Det vil være provokerende at sige tillykke til dig, der ikke kom ind, men et bump på vejen er også en mulighed for at gøre noget andet. Livet er mere end en lineær plan, som er mejslet i sten. Et bump på vejen er mulighed for at gøre sig andre erfaringer, der kan bidrage med positiv betydning for et menneskes udvikling.

  • Det vil være provokerende at sige tillykke til dig, der ikke kom ind, men et bump på vejen er også en mulighed for at gøre noget andet. Livet er mere end en lineær plan, som er mejslet i sten. Et bump på vejen er mulighed for at gøre sig andre erfaringer, der kan bidrage med positiv betydning for et menneskes udvikling.

  • Hvordan sikrer man at det studie og den karriere man vælger passer godt til det liv man vil leve? Hvordan spiller livets tilfældigheder ind på gode valg? Det har forstander Birgit Fuglsbjerg gjort sig lidt tanker om her.

Elev-voxpop: Science & Technology

Linjefaget Science & Technology har givet mig lyst til at blive elektroingeniør.

Johanna Koefoed Quinn, 18, Belgien

”Jeg har altid interesseret mig for naturvidenskab – matematik, fysik og kemi. Og så vil jeg gerne have et sjovt sabbatår. Rønde Højskole kan tilbyde mig begge dele, og derfor er et ophold her et oplagt valg for mig.

Undervisningen på linjefaget Science & Technology er meget hands-on, og der bliver lagt vægt på, at her handler det ikke kun om det boglige – det praktiske fylder også meget i undervisningen: Bl.a. arbejder vi med 3D-printere og programmerer robotter. 

Vi har haft et forløb om bæredygtighed, som, jeg synes, var vildt spændende. Blandt andet har vi besøgt landsbyen Friland for at opleve, hvordan beboerne byggede bæredygtige huse og fik elektricitet og varme på forskellige, kreative måder. 

Nu ved jeg, at jeg gerne være elektroingeniør! Jeg kan lige se mig selv arbejde med at lave solceller eller indmaden i en vindmølle. Jeg synes, at det fede ved elektronikingeniørfaget er at arbejde med de vigtige, inderste dele i en maskine.”

frederik højskoleelev på science and technology

Science & Technology handler om at prøve tingene af.

Frederik Amstrup, 21, Odense

”Jeg har valgt linjefaget Science & Technology, fordi jeg synes, fagets bredde er spændende. Men jeg er især interesseret i delen om biodiversitet, som vi har brug for at fokusere på som samfund. 

For mig og en flere andre fungerer højskoleopholdet faktisk som en udelukkelsesmetode:  Vi prøver kræfter med forskellige grene af naturvidenskaben og finder ud af, hvilke uddannelsesretninger vi vil overveje, og hvilke vi kan udelukke.

Selv arbejder jeg lige nu med en opgave om biometriske sensorer, som for eksempel findes i smartwatches. De måler alt muligt, for eksempel puls, kalorieindtag, skridttælling og anden aktivitet. Det synes jeg er vildt spændende.”

Science & Technology har givet mig en følelse af retning.

Sebastian Munch-Petersen, 19, København

”For mig giver højskoleopholdet og linjefaget Science & Technology en smagsprøve på hvad, teknologiuddannelserne har at tilbyde. Biokemi og kemiske processer interesserer mig rigtig meget, og lige nu tænker jeg at uddanne mig til ingeniør med speciale i biokemi. Som en del af undervisningen har vi blandt andet haft besøg af en ingeniør, som holdt oplæg, og jeg synes virkelig, studiet ser lovende ud.

På højskolen tager undervisningen udgangspunkt i en hel masse forskellige emner inden for det naturvidenskabelige. Derfor giver højskoleopholdet mig en følelse af retning i forhold til hvilken uddannelse jeg skal vælge.”