Science & Technology


Science & Technology er et arbejdende laboratorium, hvor du får viden om og erfaring med anvendt fysik, kemi, biologi og matematik. Læs mere her.

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Eva vil løse fremtidens udfordringer – med bambus

Eva Riisgaard er 19 år og fra Hillerød. Hun er elev på Rønde Højskoles Science & Technologylinje og drømmer om at studere Vand, Bioressourcer & Miljømanagement på DTU.

højskoleelev eva riisgaard

Eva har altid vidst, hun ville arbejde med noget inden for biologi og kemi, men uden at være sikker på hvad. Men et Åbent Hus-arrangement på Danmarks Tekniske Universitet gav hende mulighed for at være studerende for en dag, og så var hun fast besluttet: det var den vej, hun skulle.

”Jeg drømmer om at forske i bambus, fordi bambus kan være svaret på rigtig mange udfordringer i fremtiden. Det vokser hurtigt, det har antibakterielle kvaliteter, det er vandabsorberende, og det er nemt at nedbryde. Min far importerer og sælger bambus, så det var nok sådan, min interesse for bioressourcer opstod. Og da jeg skal søge optag gennem kvote 2 besluttede jeg mig for, at jeg ville bruge mit sabbatår på noget, der giver mening for mig og mine interesser,” fortæller hun.

Et projekt, der hjælper menneskeheden
Valget faldt på Rønde Højskoles studieforberedende linje Science & Technology, fordi Eva gerne ville være sikker på, om hun skulle gå ingeniørvejen. Hun var egentlig bekymret for, om det var for teknisk en uddannelse for hende, men det er hun ikke længere.
”Science & Technology gav rigtig god mening for det, jeg gerne ville med mit højskoleophold. Og jeg blev bekræftet i, at jeg sagtens kan klare det tekniske i ingeniørfaget, og at jeg er på rette vej. For tiden arbejder vi med sundhedsteknologi, hvor vi laver et et projekt, som skal hjælpe menneskeheden. Mit hold arbejder selvfølgelig med at producere hospitalskitler lavet af bambus – i første omgang mest med teorien bag: hvordan man laver hård bambus om til bambusfibre, og hvordan det går fra et hårdt materiale til et blødt, silkelignenede stof. Og vores underviser siger, at vi måske kan prøve at fremstille det selv. Det kendskab kan jeg tage med mig videre i studiet. Og så er jeg glad for fagene Anvendt Matematik, som understøtter linjefaget godt, og hvor vi arbejder med statistikker, og fagene Programmering og Småspil & Leg, fordi vi lærer at tænke logisk, udvikle nye ideer og lege.”

Læs mere om Science & technology her…

Nyheder

  • Det vil være provokerende at sige tillykke til dig, der ikke kom ind, men et bump på vejen er også en mulighed for at gøre noget andet. Livet er mere end en lineær plan, som er mejslet i sten. Et bump på vejen er mulighed for at gøre sig andre erfaringer, der kan bidrage med positiv betydning for et menneskes udvikling.

  • Det vil være provokerende at sige tillykke til dig, der ikke kom ind, men et bump på vejen er også en mulighed for at gøre noget andet. Livet er mere end en lineær plan, som er mejslet i sten. Et bump på vejen er mulighed for at gøre sig andre erfaringer, der kan bidrage med positiv betydning for et menneskes udvikling.

  • Hvordan sikrer man at det studie og den karriere man vælger passer godt til det liv man vil leve? Hvordan spiller livets tilfældigheder ind på gode valg? Det har forstander Birgit Fuglsbjerg gjort sig lidt tanker om her.