Hækling - kreativitet på højskole

Alle kurser i sommeren 2020 på Rønde Højskole er udsolgt, og der er oprettet venteliste på samtlige kurser.

Men allerede nu kan du reservere en plads på kurserne i 2021.

Hækling – kreativitet på højskole

Uge 28, 4. juli – 10. juli 2020

Lad hæklenålen gløde – dette højskolekursus henvender sig til dig, der har lyst til at udforske mulighederne med garn, farver og hæklenål

Du får mulighed for at fordybe dig i hæklingens univers sammen med andre hæklere og suge til dig af andres viden og ekspertise i en sjov og hyggelig atmosfære.  

Alverdens teknikker

På årets hæklekursus vil vi sammen med Sidsel Sangild, designer og underviser i hækling, arbejde med tekstur og farver, der kan bruges til hækling af tøj. Mange forestiller sig at hæklet tøj er stift og kluntet, men sådan behøver det ikke at være. Med et kendskab til hæklingens natur og de rette teknikker kan man sagtens hækle både sweatre, kjoler og sommertoppe. På kurset er der fokus på at lære alle mulige forskellige teknikker, og alle kan være med uanset om man er ny eller erfaren hækler.I år vil der være særligt fokus på hæklede knapper og andre detaljer, man kan tilføje undervejs eller efter arbejdet er færdigt. Det kan være reliefriller, flæser, tamburering med kædemasker og meget andet.

Der vil både være klasse- og individuel undervisning, og der er tid til at arbejde med egne projekter. Kom og vær med til en kreativ uge sammen med andre hækleentusiaster. Og som sædvanlig er den faglige fordybelse krydret med højskolelivet, når det er bedst i form af foredrag, morgensamling, fællesskab sangaften, vandretur, yoga, kreativ aftenworkshop, fællesskab, hygge og festaften.

Spændende foredrag

Vi har inviteret ildsjælen Lone Landmand til at fortælle om livet langt fra alting og tæt på det store i det små i tilværelsen på Brandbygegaard – et alternativ til den nuværende form for landbrug.  Om livsform, værdier, afgrøder, husdyr og omgivende, voksende natur og helheden i et landmandsliv.
Og så gæster forfatter og foredragsholder Erik Lindsø højskolen med sit foredrag Fri som Fuglen, der sætter fokus på Kim Larsens sangskat
Kurset er arrangeret i samarbejde med Den faglige forening Håndværk & Design.

Indkvartering, forplejning og priser:

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder per deltager. Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Enkeltværelse – med eget bad/toilet: 4.975 kr.
B: Dobbeltværelse – med eget bad/toilet: 4.375 kr.
C: Enkeltværelse – 2 vær. deler bad/toilet: 4.575 kr.
D: Dobbeltværelse – 2 vær deler bad/toilet: 4.075 kr.
E: Sørger selv for logi: 2.700 kr

Obs! Kursusbeskrivelserne for kursusprogrammet 2020 er foreløbige. Vi tager forbehold for ændringer i indhold og kursusudbud.

Kalender

  1. Online Åbent Hus den 3. august

    august 3 - 17:30 - 18:30
  2. Åbent Hus den 10. august

    august 10 - 17:30 - 19:30
  3. ”Syng, spis og snak” på Rønde Højskole 29. september

    september 29 - 18:30 - 21:00