Smag på Djursland

22. juli – 28. juli

Priser fra kr. 4.475,-  læs mere om priser

Kursusbeskrivelse

Djursland bugner af bæredygtige producenter, iværksættere, ildsjæle samt vilde, naturlige ressourcer inden for fødevarer og gastronomiske oplevelser.

Vi skal træne og forstå vores sanser, så vi opnår en større indsigt i smag, duft, noter og udtryk i mad og drikkevarer. Med eksperters hjælp bliver vi klogere på og arbejder med naturens gaver og samt lokalområdets råvarer og specialiteter.

Vi skal ud og hente inspiration på besøg hos producenter og i Djurslands unikke natur. Vi tager råvarerne med hjem på højskolen, hvor vores dygtige køkkenchef går i front, når vi skal eksperimentere, så det bobler og syder. Vi bruger vores fantastiske udeområder og nyrenoverede produktionskøkken, når vi sammen prøver kræfter med f.eks. vilde urter, madlavning på bål, alternative tilberedningsmetoder, surdej og fermentering.

Med spændende foredrag, fortællinger, fællesskab og højskolesang, bliver det et kursus med næring for både krop og sind

Beskrivelsen er midlertidig, og der tages forbehold for ændringer.

Praktiske oplysninger

Generel praktisk information

Du kan selv medbringe:

  • Termokande/krus
  • Siddeunderlag til udendørs forsamlinger
  • Drikkedunk
  • Ekstra håndklæde (håndklæder kan lejes på skolen: Lille kr. 10,- , stort kr. 20,-)

Priser

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder (1 stort og 1 lille håndklæde) per deltager.

Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Standardpris:  Dobbeltværelse – delt bad og toilet på gangen 4.475 kr.
B: Dobbeltværelse – eget bad og toilet på gangen – tillæg 200 kr. pris i alt 4.675 kr.
C: Dobbeltværelse – eget bad og toilet på “værelset” – tillæg 500 kr. pris i alt: 4.975 kr.
D: Enkeltværelse – delt bad og toilet på gangen – tillæg 500 kr. pris i alt 4.975 kr.
E: Enkeltværelse – med eget bad og toilet på gangen – tillæg 700 kr. pris i alt 5.175 kr.
F: Enkeltværelse – med eget bad og toilet på “værelset” – tillæg 1.000 kr. pris i alt 5.475 kr.

H: Sørger selv for logi 2.875 kr.

Ekstra håndklæder kan lejes på skolen: Lille kr. 10,- , stort kr. 20,-.
Der sælges øl, vin og sodavand ved hovedmåltiderne til.

Betaling af kursus

Tilmeldingen bekræftes via email(eller brev) vedhæftet betalingsopgørelse. Depositum på kr. 500 betales inden 10 dage. Af bekræftelsen fremgår, hvornår  restbeløbet forfalder.

Læs også

Kursusprogram

Lørdag 22/7

16.00 – 18.00

16-17: Ankomst, indkvartering og Kaffe

17.15-17.45: Velkomst

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Kursusoptakt/rundvisning gåtur – intro til biodiversitet på RHE

21.00

Aftenkaffe

Søndag 23/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Introduktion til smagssansen, hvordan oplever mennesker smag duft konsistens – CA Introduktion til Rønde Højskoles arbejde med lokale råvarer.

12.00 – 13.00

Frokost

14.00

Kaffe

13.30 – 17.30

13:15 Besøg på Trustrupgård, vi tager grønt med hjem, evt. Æbletoften

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Sylt/fermenter/sv. workshop CA

21.00

Aftenkaffe

Mandag 24/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Introduktion til processen i bagning med surdej. Hvordan bagte vores forfædre, Hvad er autolyse? Hvilken forskel gør forarbejdningen af mel? Opstart og fodring af surdej? Med Michael fra Glad Dej

12.00 – 13.00

Frokost

14.00

Kaffe

15.00 – 17.30

Workshop arbejde med surdeje, f.eks. foldning, sød surdej mm

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Per Bendix Jeppesen: Videnskaben bag maden: Naturens helbredende skattekammer. Aftensmenu understøtter foredraget.

21.00

Kaffe

Tirsdag 25/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Workshop bagning fortsat vi bager brød til aftensmaden og aftenkaffen

12.00 – 13.00

Frokost

14.00

Kaffe

09.45 – 17.30

Alexis Kaa fra Simply Tea. Danmarks første tehave. Te gennem tider og kulturer. Introduktions til tesmagning og bryg.

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

21.00

Aftenkaffe

Onsdag 26/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 15.00

På tur med Anita Søholm – Vild Mad. Urmennesket fandt sin mad i naturen. Lær hvordan vi genopdager nogle af den mad, som naturen tilbyder.

Retur kl 15

15.00

Kaffe

15.30

introduktion til bålmad – vi laver en gourmet-bål oplevelse  CA – vi skal også smage nogle lokale dråber – Ebeltoft gårdbryggeri eller Åkjærgård

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Sangaften ved bålet – nye og gamle sange fra højskolesangbogen

21.00

Aftenkaffe

Torsdag 27/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 16.30

Molbordet´turdag: Intro ved CA/Rene Poulsen: Derefter besøg ved forskellige producenter. Afslutning ved Andersens Winery – retur 16:30

17.30

Aperitif

18.00 – 21.00

Festmiddag og koncert ved harpenist Mariann Mikkelsen.

21.00

Aftenkaffe

Fredag 28/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Farvelsang

Afrejse –

Nøgler og navneskilte afleveres

inden kl 9.