• Smag på Djursland

Smag på Djursland

27. juli – 2. august

Priser fra kr. 5.175,-  læs mere om priser

Kursusbeskrivelse

Djursland er en egn fyldt med ildsjæle, hvor iværksætteriet sprudler indenfor bæredygtig produktion af fødevarer og gastronomiske oplevelser. Med noget af Danmarks smukkeste natur fyldt med nye, gamle og vilde råvarer, så har vi ingredienserne til kurset “Smag på Djursland”.

Vi vil skærpe og udfordre vores sanser, når vi lærer om smage, dufte og noter og udtryk i fødevarer. Eksperter vil gøre os klogere på historien, kulturen og videnskaben omkring vores mad. Jørgen Skouboe-Møller fortæller om mad og natur med de bedste anekdoter fra Nak og Æd.

I køkkenet lærer vi kokkenes bedste køkkentips, når vi blandt andet eksperimenterer med alternative tilberedningsmetoder og de råvarer, vi har hentet fra Djurslands kyster og vilde natur. Der bliver “røg i køkkenet”, når vi rykker udendørs på vores fantastiske friluftsområde og løfter bålmad til nye gastronomiske højder.

Vi krydrer med spændende foredrag, fortællinger og højskolesang. Med fællesskab og hygge som den bærende ingrediens bliver det et kursus med næring for både krop og sind.

Frise - Smag på Djursland

Program

 

Lørdag 27/7

16.00 – 18.00

16-17: Ankomst, indkvartering og Kaffe

17.15-17.45: Velkomst

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

19.30: Introduktion til ugen og start på programmet ved kursuslederen, hvad har I med fra haven

Rundvisning med fortællinger om hverdagens højskole

21.00

Aftenkaffe

   
 

Søndag 28/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

08.45 – 09.15

Morgensamling

09.30 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Kick start af smagssansen. Smag som komplimenterer, smag som provokerer. Hvad er de gyldne kombinationer. Vi skal lære om og lege med smag. Derefter underviser  køkkenets kokke i de forskellige nærringsstoffers køkkenmæssige egenskaber.

12.00 – 13.00

Frokost

13.30 – 16.30

Introduktion til arbejde med egnsretter. Herunder historisk oplæg om egnsretter på Djursland 

Kaffe

 

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Åben Køkken Workshop i køkken – opstart af arbejde med egnsret.

21.00

Aftenkaffe

   
 

Mandag 29/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

08.45 – 09.15

Morgensamling

09.30 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Hav-tema: Tidlig start. Vi spiser morgenmad på havnen i Grenå ved Kutteren Annika, og hilser dagen med sang, besøg hos Pure Algae, som dyrker tang på land. Senere trækker vi i vaders og høster tang, som vi tager med hjem

12.00 – 13.00

Frokost

13.30 – 16.30

Vi stopper på vejen hjem og høster grøntsager på Trustrupgård. Hjemme på skolen arbejder vi videre med at udvikle opskrifter til egnsretter og eksperimentere

Kaffe

 

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Foredrag: Jørgen Skovboe-Møller “Nak og æd” og “Mens vi venter på at dø”

21.00

Kaffe

   
 

Tirsdag 30/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

08.45 – 09.15

Morgensamling

09.30 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Tidlig start. Vi spiser morgenmad på havnen i Ebeltoft og mødes ved en kutter, og hilser dagen med sang,   Gourmetsvampe fra Svampekompaniet, Græsningsprojekt Mols. Kan oksekød være bæredygtigt? 

.

12.00 – 13.00

Frokost

13.30 – 16.30

Kaffe

Oplæg fra Pure Dansk om dyrking af danske økologiske bælgfrugter og arbejdet med at få danskerne til at genopdage dem. Efterfølgende workshop – hvor vi selv skal “lege” med råvarerne og opdage nogle af de overraskende egenskaber

 

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Foredrag med David Trads “Truslen mod friheden! Putin, Xi og Trump”

21.00

Aftenkaffe

   
 

Onsdag 31/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

08.45 – 09.15

Morgensamling

09.30 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Møllerup gods – Bullseye destillery, hvor vi skal lave vores egen gin

12.00 – 13.00

Frokost

13.30 – 16.30

Vi forbereder en lækker middag over bål – hvor vi bruger nogle af de fantastiske råvarer, vi har samlet på vores besøg i lokalområdet.

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Bålhygge og højskolesang ved lejrbålet

21.00

Aftenkaffe

   
 

Torsdag 1/8

08.00 – 08.45

Morgenmad

08.45 – 09.15

Morgensamling

09.30 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Pairing. Hvordan sætter man mad og drikkeværer sammen. Vi skal afprøve og smage

12.00 – 13.00

Frokost

13.30 – 16.30

Kaffe

Smag på Djursland – udvikling af egnsret. Vi kobler den viden og de færdigheder vi har opnået i løbet af ugen med de lokale råvarer og udvikler vores bud på Djurslands nye egnsret, som vi serverer til festmiddagen.

18.00 – 19.00

17.30: Aperitif

19.30 – 21.00

18.00: Festmiddag og

Underholdning

21.00

Aftenkaffe

   
 

Fredag 2/8

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

09.45 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Farvelsang

Afrejse – Nøgler og navneskilte afleveres

inden kl 9.

Praktiske oplysninger

Generel praktisk information

Du kan selv medbringe:

  • Termokande/krus
  • Siddeunderlag til udendørs forsamlinger
  • Drikkedunk
  • Ekstra håndklæde (håndklæder kan lejes på skolen: Lille kr. 10,- , stort kr. 20,-)

Priser

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder (1 stort og 1 lille håndklæde) per deltager.

Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Standardpris:  Dobbeltværelse – delt bad og toilet på gangen 5.175 kr.
B: Dobbeltværelse – eget bad og toilet på gangen – tillæg 200 kr. pris i alt 5.375 kr.
C: Dobbeltværelse – eget bad og toilet på “værelset” – tillæg 500 kr. pris i alt: 5.675 kr.
D: Enkeltværelse – delt bad og toilet på gangen – tillæg 500 kr. pris i alt 5.675 kr.
E: Enkeltværelse – med eget bad og toilet på gangen – tillæg 700 kr. pris i alt 5.875 kr.
F: Enkeltværelse – med eget bad og toilet på “værelset” – tillæg 1.000 kr. pris i alt 6.175 kr.

H: Sørger selv for logi 3.425 kr.

Ekstra håndklæder kan lejes på skolen: Lille kr. 10,- , stort kr. 20,-.
Der sælges øl, vin og sodavand ved hovedmåltiderne til.

Betaling af kursus

Tilmeldingen bekræftes via email(eller brev) vedhæftet betalingsopgørelse. Indmeldelsesgebyr på kr. 500 betales inden 10 dage(refunderes ikke ved framelding af kurset). Af bekræftelsen fremgår, hvornår restbeløbet forfalder.

Læs også