Smag på Djursland

27. juli – 2. august

Priser fra kr. 5.175,-  læs mere om priser

Kursusbeskrivelse

Djursland er en egn fyldt med ildsjæle, hvor iværksætteriet sprudler indenfor bæredygtig produktion af fødevarer og gastronomiske oplevelser. Med noget af Danmarks smukkeste natur fyldt med nye, gamle og vilde råvarer, så har vi ingredienserne til kurset “Smag på Djursland”.

Vi vil skærpe og udfordre vores sanser, når vi lærer om smage, dufte og noter og udtryk i fødevarer. Eksperter vil gøre os klogere på historien, kulturen og videnskaben omkring vores mad.

I køkkenet lærer vi nogle af kokkenes bedste køkkentips, når vi i det professionelle køkken skal bl.a. eksperimentere med alternative tilberedningsmetoder og de råvarer, vi har hentet fra Djurslands muld og vilde natur. Der bliver “røg i køkkenet”, når vi rykker udendørs på vores fantastiske friluftsområde og løfter bålmad til nye gastronomiske højder.

Vi krydrer med spændende foredrag, fortællinger og højskolesang. Med fællesskab og hygge som den bærende ingrediens, bliver det et kursus med næring for både krop og sind.

Frise - Smag på Djursland

Program

Programmet er under udvikling.

Praktiske oplysninger

Generel praktisk information

Du kan selv medbringe:

  • Termokande/krus
  • Siddeunderlag til udendørs forsamlinger
  • Drikkedunk
  • Ekstra håndklæde (håndklæder kan lejes på skolen: Lille kr. 10,- , stort kr. 20,-)

Priser

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder (1 stort og 1 lille håndklæde) per deltager.

Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Standardpris:  Dobbeltværelse – delt bad og toilet på gangen 5.175 kr.
B: Dobbeltværelse – eget bad og toilet på gangen – tillæg 200 kr. pris i alt 5.375 kr.
C: Dobbeltværelse – eget bad og toilet på “værelset” – tillæg 500 kr. pris i alt: 5.675 kr.
D: Enkeltværelse – delt bad og toilet på gangen – tillæg 500 kr. pris i alt 5.675 kr.
E: Enkeltværelse – med eget bad og toilet på gangen – tillæg 700 kr. pris i alt 5.875 kr.
F: Enkeltværelse – med eget bad og toilet på “værelset” – tillæg 1.000 kr. pris i alt 6.175 kr.

H: Sørger selv for logi 3.425 kr.

Ekstra håndklæder kan lejes på skolen: Lille kr. 10,- , stort kr. 20,-.
Der sælges øl, vin og sodavand ved hovedmåltiderne til.

Betaling af kursus

Tilmeldingen bekræftes via email(eller brev) vedhæftet betalingsopgørelse. Depositum på kr. 500 betales inden 10 dage. Af bekræftelsen fremgår, hvornår  restbeløbet forfalder.

Læs også

Kursusprogram

Programmet er under udvikling.

Lørdag 22/7

16.00 – 18.00

16-17: Ankomst, indkvartering og Kaffe

17.15-17.45: Velkomst

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Kursusoptakt/rundvisning gåtur – intro til biodiversitet på RHE

21.00

Aftenkaffe

Søndag 23/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Introduktion til smagssansen, hvordan oplever mennesker smag duft konsistens – CA Introduktion til Rønde Højskoles arbejde med lokale råvarer.

12.00 – 13.00

Frokost

14.00

Kaffe

13.30 – 17.30

13:15 Besøg på Trustrupgård, vi tager grønt med hjem, evt. Æbletoften

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Sylt/fermenter/sv. workshop CA

21.00

Aftenkaffe

Mandag 24/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Introduktion til processen i bagning med surdej. Hvordan bagte vores forfædre, Hvad er autolyse? Hvilken forskel gør forarbejdningen af mel? Opstart og fodring af surdej? Med Michael fra Glad Dej

12.00 – 13.00

Frokost

14.00

Kaffe

15.00 – 17.30

Workshop arbejde med surdeje, f.eks. foldning, sød surdej mm

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Per Bendix Jeppesen: Videnskaben bag maden: Naturens helbredende skattekammer. Aftensmenu understøtter foredraget.

21.00

Kaffe

Tirsdag 25/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 12.00

Kaffe ca. 10.30

Workshop bagning fortsat vi bager brød til aftensmaden og aftenkaffen

12.00 – 13.00

Frokost

14.00

Kaffe

09.45 – 17.30

Alexis Kaa fra Simply Tea. Danmarks første tehave. Te gennem tider og kulturer. Introduktions til tesmagning og bryg.

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

21.00

Aftenkaffe

Onsdag 26/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 15.00

På tur med Anita Søholm – Vild Mad. Urmennesket fandt sin mad i naturen. Lær hvordan vi genopdager nogle af den mad, som naturen tilbyder.

Retur kl 15

15.00

Kaffe

15.30

introduktion til bålmad – vi laver en gourmet-bål oplevelse  CA – vi skal også smage nogle lokale dråber – Ebeltoft gårdbryggeri eller Åkjærgård

18.00 – 19.00

Aftensmad

19.30 – 21.00

Sangaften ved bålet – nye og gamle sange fra højskolesangbogen

21.00

Aftenkaffe

Torsdag 27/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Morgensamling

09.45 – 16.30

Molbordet´turdag: Intro ved CA/Rene Poulsen: Derefter besøg ved forskellige producenter. Afslutning ved Andersens Winery – retur 16:30

17.30

Aperitif

18.00 – 21.00

Festmiddag og koncert ved harpenist Mariann Mikkelsen.

21.00

Aftenkaffe

Fredag 28/7

08.00 – 08.45

Morgenmad

09.00 – 09.30

Farvelsang

Afrejse –

Nøgler og navneskilte afleveres

inden kl 9.