Vandringer på Djursland

2. juli – 8. juli

Priser fra kr. 4.275,-  læs mere om priser

Kursusbeskrivelse

På vandring i varierende landskaber

I denne uge skal vi på opdagelse i Djurslands spændende og alsidige natur – både i Nationalpark Mols Bjerge og de spændende vandrerruter på Norddjurs. Vores dygtige guider kender både de etablerede ruter og de små, hemmelige stier og vil dele ud af deres store viden om flora, fauna og kulturseværdigheder undervejs. Vi får maden bragt ud undervejs af vores køkken og slår os ned midt i det grønne, og vi skal blandt andet opleve Nordsøstien og de smukke kirker, vi møder på vores vej.

Kursus for garvede vandrere

Typisk vil dagsturene være på omkring 15km, men nogle dage går vi kortere ture på omkring 8km, for der er også foredrag, morgensamlinger, fællesskab, fortællinger, sang, hyggeligt samvær og musik på programmet – alt det, der hører højskolen til!
Turene varierer i terræn og er ikke velegnede for gangbesværede. Vær opmærksom på, at turene i denne uge ikke er de samme som på vandrerkurset i den foregående uge, hvor vi vandrer i Nationalpark Mols Bjerge.

Hilsen fra kursuslederen

”På dette vandrekursus folder vi hele Djurslands skatkammer ud for jer efter bedste evne. Og ud over de skønne ruter, vi får i Nationalpark Mols Bjerge, vil vi udforske de spændende og unikke naturoplevelser, vi kan få på hele Djursland. Vi skal blandt andet udforske Nordsøstien, som er en del af et større netværk af kystnære stier i landene omkring Nordsøen. I Norddjurs Kommune går Nordsøstien fra Glatved til Udbyhøj og fortsætter langs den jyske østkyst op omkring Skagen og videre ned langs Vestkysten, og den giver et fantastisk spændende indblik i kystens kulturhistorie. Vi skal opleve de gamle kystskrænter fra stenalderen, også kaldet littorinaskrænter, og vi skal se det rige dyre- og planteliv, der er at finde på disse ruter. Mine mange år som vandreguide gør, at jeg ved præcis, hvor de gemte perler findes, og dem glæder jeg mig til at dele med jer.”

-Kursusleder Gunnar Birkelund

Program

Detaljeret program for kurset er under udvikling.

Praktiske oplysninger

Generel praktisk information

Du kan selv medbringe:

  • Termokande/krus
  • Siddeunderlag til udendørs forsamlinger
  • Drikkedunk
  • Ekstra håndklæde (håndklæder kan lejes på skolen: Lille kr. 10,- , stort kr. 20,-)

Priser

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder (1 stort og 1 lille håndklæde) per deltager.

Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Standardpris:  Dobbeltværelse – delt bad og toilet 4.275 kr.
B: Dobbeltværelse – eget bad og toilet – tillæg 300 kr. pris i alt 4.575 kr.
C: Enkeltværelse – delt bad og toilet – tillæg 700 kr. pris i alt: 4.975 kr.
D: Enkeltværelse – eget bad og toilet – tillæg 1.000 kr. pris i alt 5.275 kr.
E: Flersengsværelse – med delt bad og toilet 3.300 kr.
F: Sørger selv for logi 2.700 kr.

Ekstra håndklæder kan lejes på skolen: Lille kr. 10,- , stort kr. 20,-.
Der sælges øl, vin og sodavand ved hovedmåltiderne til.

Betaling af kursus

Tilmeldingen bekræftes via email(eller brev) vedhæftet betalingsopgørelse. Depositum på kr. 500 betales inden 10 dage. Af bekræftelsen fremgår, hvornår  restbeløbet forfalder.

Læs også