Læs mere om Sygepleje- og medicin her:

Sygepleje- og medicin

Sygepleje/medicin
Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut? Læs mere om sygepleje-/medicinlinje her.

”Fagligt fik jeg mest ud af anatomiundervisningen på højskolen. Personligt var mit højskoleophold et af de skelsættende øjeblikke i mit liv. Jeg har mødt nogle af mine stadigvæk meget gode venner på højskolen. Det var en sjov og en sidste, på nogle områder, ubekymret tid, hvor verden stod stille i 4 måneder.”

Sygepleje- og medicin

”Jeg var utrolig glad for undervisningen på medicin/ sygeplejelinjen, hvor vi havde en utrolig dygtig medicinstuderende til lærer. Men jeg fandt også ud af, at jeg er meget andet end en skolepige, og det finder man ud af på højskole. Nu læser jeg til jordemoder, og det er drømmen. I hvert fald i udgangspunktet. Men både fødegangen og resten af systemet er alt for presset,”

Sygepleje- og medicin

På højskolen er der mennesker, der tror på, at du godt kan.

Stine Rode fik smag for forskerlivet, men manglede det sidste skub. Det fandt hun på Rønde Højskole.

Efter en spændende smagsprøve på forskerlivet i gymnasiet var Stine Rode klar over, at hun gerne ville arbejde med forskning inden for sundhedssektoren. Desværre var karaktererne ikke helt til det, og så måtte hun i gang med at finde en ny vej ind til drømmestudiet.

”Vejen til at arbejde inden for forskning er forskellig for alle. Jeg var meget optaget af at deltage i forskerspire-projektet, som meget kort går ud på, at man planlægger sit eget forskningsprojekt i samarbejde med en rigtig forsker. Men da mine karakterer ikke var helt i top, begyndte jeg at undersøge forskellige ting, man kunne lave i sit sabbatår for at kunne forbedre sine muligheder for at søge ind gennem kvote 2. Efter en hel masse gode råde endte jeg med at beslutte, at højskole var det mest tiltalende for mig,” fortæller Stine.

Det sidste skub
Valget faldt på Rønde Højskoles studieforberedende linje Sygepleje & Medicin, hvor Stine blev elev på forårsholdet. Her uge brugte hun tid på at blive klogere på blandt andet anatomi, fysiologi, biokemi og mikrobiologi – selvfølgelig krydret med en masse andre fag. I dag har hun fået en standbyplads på bioanalytikeruddannelsen på universitetet og glæder sig til at begynde at læse.

”Det, jeg fik med fra højskolen fra den faglige synsvinkel, var en bedre forståelse for, hvad der venter på mit kommende studie i form af de emner, man tager op, og måden de oftest gennemgås på. Når det kommer til det personlige på en højskole, kan jeg kun sige, at man udvikler sig.  For mig endte jeg for eksempel med at genfinde en af mine gamle hobbyer, som var at sy og strikke. Men også det, at der er mennesker, som tror på, at du godt kan, og oftest får man det sidste skub til at gøre det.”