Læs om tidligere sygepleje og medicin elevers vej til drømmestudiet:

"Vejen til medicinstudiet var kringlet"

bjarke
Bjarke studerede medicin på Århus Universitet. For ham betød Rønde Højskoles sygepleje og medicinlinje et stærkt netværk og en fordel i sin ansøgning til studiet.

SYGEPLEJE OG MEDICIN

Prøv kræfter med fagene

Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut?
Drømmer du om at arbejde indenfor sundhedsvæsenet? På Rønde Højskoles sygepleje og medicinlinje kan du snuse til fagene og samtidig forbedre dine chancer for optagelse på uddannelserne, samtidig med at du får masser af fede oplevelser og nye venner.

“Rønde Højskole gav mig mulighed for at opnå det hele. Større faglig viden i sundhedsvidenskabelige fag, masser af udfordringer og dybe venskaber.” – Lene Andersen, Stud. Med., Syddansk Universitet

I undervisningen stifter du bekendtskab med fx anatomi, fysiologi, biokemi og mikrobiologi. Du får styr på fagsproget og lærer en masse nyt. Vi genopfrisker dine kundskaber og giver dig tid til at fordybe dig i de emner og områder, du er særligt interesseret i. Udover de gængse fag underviser vi dig også i mere overordnede og filosofiske emner som livskvalitet, etik og prioriteringen inden for sundhedssektoren. Hvordan prioriteres der i dag? Hvad og hvem er vigtigst? Og hvordan har du det med det?

Om undervisningen på linjefaget Sygepleje og medicin

Vi ruster dig til dit kommende studie og arbejde
Målet med den samlede undervisning er, at du bliver sikker på dine interesser, og på hvilken vej du skal gå. På et kommende studie vil du få en god start, fordi du kender til sproget på forhånd og har en bred indsigt i sundhedsfagene. Samtidig forbedrer du dine chancer for at blive optaget på din drømmeuddannelse, da flere sundhedsfaglige uddannelsesinstitutioner ser særlig positivt på ansøgere, der på forhånd har kendskab til sundhedsområdet. Ønsker du at forberede dig til en videregående uddannelse, kan du med fordel kombinere linjefaget Sygepleje og medicin med Rejseprojektet.

Vi samarbejder med:

Kombiner Sygepleje og medicin med andre relevante fag:

Idræt

dsc08407
Med os selv som forsøgskaniner afprøver vi tidernes sundhedsidealer. Du lærer, hvordan du finder, læser, tolker og anvender den nyeste viden. Læs mere her.

Adventure

_MG_5384.CR2 30MAY12 Rønde Høj- og Efterskole Foto:Lars Salomonsen/BorderPress.dk Mob: +45 40455486

Forkæl dig selv med adventure. Her får du nogle helt unikke oplevelser for både krop og sjæl. Læs mere her.

FAGBESKRIVELSE

Fagbeskrivelse for undervisningen på linjefaget Sygepleje og Medicin

Linjefaget Sygepleje og Medicin fylder otte lektioner om ugen, og derudover anbefaler vi, at du vælger faget etik. Linjen er sammensat af disse fag:

Anatomi og Fysiologi
Med anatomi og fysiologi får du et teoretisk grundlag for at forstå, hvordan sygdomme opstår og behandles. Vi studerer celler i forskellige vævstyper for at kunne forklare deres funktioner. Du får overblik over menneskets organer og vænner dig til det medicinske fagsprog.

Biokemi
Vi beskriver de kemiske processer, der sker i kroppen, og det grundlæggende kemiske sprog gennemgås med eksempler fra fx kulhydrater, proteiner, fedtstoffer og vitaminer. Vi går på opdagelse i kroppens indre univers og forklarer de basale livsprocessers kemi.

Mikrobiologi – virus og bakterier
Angreb af mikroorganismer, deres kendetegn og behandlingsmuligheder gennemgås og systematiseres.

Studiekendskab
Du vil komme til at møde ansatte og studerende indenfor sundhedssektoren. På den måde får du et kendskab til det studium, du gerne vil i gang med, eller bliver klogere på, hvilket studievalg, der vil være det rette for dig. Vi tilbyder vejledning i at søge optagelse på de forskellige uddannelser og giver gode råd om motiveret ansøgning, optagelsesprøve m. m.

Etik
Hvordan aflæser vi patientens signaler? Kan man lære fingerspidsfornemmelse og menneskelighed i sygeplejen? Vi tager de etiske diskussioner og debatter omkring livsspørgsmål. Hvad er baggrunden for de økonomiske prioriteringer i vores sundhedssystem? Hvad mener du om aktiv dødshjælp? Du møder forskellige livssyn og holdninger, og vi får et grundigt indblik i sundhedssektoren gennem gæsteundervisere og studiebesøg.

Underviser
Undervisningen på linjen varetages af højskolelærer Jeppe Jensen og Christoffer Troelsgård samt en faglærer fra fx en sygeplejeskole eller medicinstudiet.

Undervisere

Jeppe Jensen

Uddannet i idræt fra Århus Universitet. Underviser i linjefaget Sygepleje & medicin, Idræt samt valgfagene crossfit, styrke og idrætsfag.

Christoffer Troelsgård

Uddannet anæstesisygeplejerske. Underviser i linjefaget Sygepleje & medicin og valgfaget Adventure.