• Menneskekroppen i centrum på Rønde Højskole

Læs om tidligere medicin og sygepleje elevers vej til drømmestudiet:

"Vejen til medicinstudiet var kringlet"

bjarke
Bjarke studerede medicin på Århus Universitet. For ham betød Rønde Højskoles medicin og sygeplejelinje et stærkt netværk og en fordel i sin ansøgning til studiet.

Medicin & Sygepleje

Prøv kræfter med fagene

Vil du være læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller fysioterapeut?

Drømmer du om at arbejde indenfor sundhedsvæsenet? På Rønde Højskoles sygepleje- og medicinlinje kan du snuse til fagene og forbedre dine chancer for optagelse på uddannelserne samtidig med, at du får masser af fede oplevelser og nye venner.

“Rønde Højskole gav mig mulighed for at opnå det hele. Større faglig viden i sundhedsvidenskabelige fag, masser af udfordringer og dybe venskaber.” – Lene Andersen, Stud. Med., Syddansk Universitet

I undervisningen stifter du bekendtskab med fag som anatomi, fysiologi, biokemi og mikrobiologi. Du får styr på fagsproget og vi genopfrisker dine kundskaber og giver dig tid til at fordybe dig i de emner og områder, du er særligt interesseret i. Udover de gængse fag underviser vi dig også i mere overordnede og filosofiske emner som livskvalitet, etik og prioriteringen inden for sundhedssektoren. Hvordan prioriteres der i dag? Hvad og hvem er vigtigst? Og hvordan har du det med det?

Om undervisningen på linjefaget Medicin & Sygepleje

Vi ruster dig til dit kommende studie og arbejde
Målet med den samlede undervisning er, at du bliver sikker på dine interesser og på, hvilken vej du skal gå ift. din karriere. På et kommende studie vil du få en god start, fordi du kender til sproget på forhånd og har en bred indsigt i sundhedsfagene. Samtidig forbedrer du dine chancer for at blive optaget på din drømmeuddannelse, da flere sundhedsfaglige uddannelsesinstitutioner ser særlig positivt på ansøgere, der på forhånd har kendskab til sundhedsområdet. Ønsker du at forberede dig til en videregående uddannelse, kan du med fordel kombinere linjefaget Sygepleje & Medicin med Rejser med frivilligt arbejde.

Kvote 2

På Rønde Højskole kan du få vejledning i studievalg, kriterier og krav til at søge ind på studie. Der arbejdes gennem studiecafeer med din motiverende ansøgning, både via relevante gæster og sparring med lærerne på den studieforbedrende linje.

Mange studieretninger afholder optagelsesprøver og samtaler i forbindelse med studieoptag. I den forbindelse kan du på Rønde Højskole vælge blandt en lang række valgfag, som kan ruste og styrke dig i de områder og temaer, der er afgørende i en ansøgningsprocess.

 

Læs om tidligere elevers vej til drømmestudiet her:

Vi samarbejder med:

Hospice Djursland
Aarhus Universitet logo
Syddjurs Kommune Rønde Plejecenter

Kombiner Medicin & Sygepleje med andre relevante fag:

Folkesundhed

dsc08407
Med os selv som forsøgskaniner afprøver vi tidernes sundhedsidealer. Du lærer, hvordan du finder, læser, tolker og anvender den nyeste viden. Læs mere her.

Psykologi & Psykiatri

Elever fra Psykologi og pædagogik på Rønde Højskole

I psykologi og psykiatri arbejder vi både med diagnoser og almindelige menneskelige kvaler.

FAGBESKRIVELSE

Fagbeskrivelse for undervisningen på linjefaget Medicin & Sygepleje

Linjefaget Sygepleje og Medicin fylder otte lektioner om ugen, og derudover har du mulighed for  at vælge en række andre fagrelevante fag som Folkesundhed, Biokemi, Psykologi, Konflikthåndtering og Etik. Linjen er sammensat af disse fag:

Anatomi og Fysiologi

  • Med anatomi og fysiologi får du et teoretisk grundlag for at forstå, hvordan sygdomme opstår og behandles.
  • Vi studerer celler i forskellige vævstyper for at kunne forklare deres funktioner.
  • Du får overblik over menneskets organer og vænner dig til det medicinske fagsprog.

Biokemi

  • Vi beskriver de kemiske processer, der sker i kroppen
  • Det grundlæggende kemiske sprog gennemgås med eksempler fra fx kulhydrater, proteiner, fedtstoffer og vitaminer.
  • Vi går på opdagelse i kroppens indre univers og forklarer de basale livsprocessers kemi.

Mikrobiologi – virus og bakterier
Angreb af mikroorganismer, deres kendetegn og behandlingsmuligheder gennemgås og systematiseres.

Studiekendskab

  • Du vil komme til at møde ansatte og studerende indenfor sundhedssektoren. På den måde får du et kendskab til det studium, du gerne vil i gang med eller bliver klogere på hvilket studievalg, der vil være det rette for dig.
  • Vi tilbyder vejledning i at søge optagelse på de forskellige uddannelser og giver gode råd om motiveret ansøgning, optagelsesprøve mm.

Etik

  • Hvordan aflæser vi patientens signaler? Kan man lære fingerspidsfornemmelse og menneskelighed i sygeplejen?
  • Vi tager de etiske diskussioner og debatter omkring livsspørgsmål. Hvad er baggrunden for de økonomiske prioriteringer i vores sundhedssystem? Hvad mener du om aktiv dødshjælp?
  • Du møder forskellige livssyn og holdninger, og vi får et grundigt indblik i sundhedssektoren gennem gæsteundervisere og studiebesøg.

Andre studierelevante fag

  • Folkesundhed – Her behandles de grundlæggende emner som hvad sundhed er, hvordan påvirker man mennesker til større eller mindre livsstilsændringer, og i særdeles hvordan man skelner clickbait og myter fra evidens og naturvidenskabelig forskning.
  • Biokemi – Her arbejdes der med de allermindste organiske byggesten, som er afgørende for kroppens generelle funktion, men også er relevant i forbindelse med medicin og medicinens påvirkning af modtageren.
  • Psykologi –  giver indsigt i det hele menneske og hvordan vi reagerer, opfatter, behandler og agerer, både i dagligdagen, men også i situationer, hvor man er i kontakt med sundhedsvæsenet – et aspekt, som er vigtig indenfor fagområdet.
  • Etik – Her tager vi de etiske diskussioner og debatter op omkring livsspørgsmål generelt, men i særdeleshed også omkring dilemmaer indenfor sundhedsvæsenets brede arbejdsfelt.

Undervisere
Undervisningen på linjen varetages af højskolelærer Frederik Thybo, højskolelærer Christoffer Troelsgård samt en faglærer fra fx en sygeplejeskole eller medicinstudiet.

Undervisere på Medicin & Sygepleje

Frederik Thybo

Frederik Thybo

Kandidat i Idrætsvidenskab fra Aarhus Universitet. Underviser i linjefaget Medicin & Sygepleje, badminton, idræt & boldspil, folkesundhed, crossfit og styrketræning.

Christoffer Troelsgård

Christoffer Troelsgård

Professionsbachelor i Sygepleje og en overbygning i Anæstesi med et solidt anatomisk og fysiologisk fundament. Underviser i linjefaget Medicin & Sygepleje og valgfaget Adventure.

Gæsteundervisere

Mark Eggertsen

Færdiguddannet læge. Mark er i gang med en forskningsår på Hammel Neurocenter inden han skal vælge speciale

Andreas Hvilshøj

Færdiguddannet læge. Andreas er ansat på lungemedicinsk afdeling på Skejby Sygehus.

Kom til åbent hus

Åbent hus

21. marts