Medicin & Sygepleje

På linjefaget Sygepleje og Medicin kan du snuse til de sundhedsfaglige fag og forbedre dine chancer for optagelse på uddannelserne via kvote 2.

Emilie Westergaard Iversen var elev på Rønde Højskoles linjefag Medicin & Sygepleje. Drømmen er at arbejde med børn og unge som sygeplejerske

Sygeplejerske

På linjefaget Medicin & Sygepleje kan du snuse til de sundhedsfaglige fag og forbedre dine chancer for optagelse på uddannelserne via kvote 2.

Emilie skal være sygeplejerske: Mine patienter gør mig så glad.

Emilie Westergaard Iversen var elev på Rønde Højskoles linjefag Medicin & Sygepleje. Drømmen er at arbejde med børn og unge som sygeplejerske – men det var ikke altid planen. Heldigvis må ens drømme gerne ændre sig.

Sygeplejerske

Emilies drøm var at læse medicin og med tiden blive børnelæge. En drøm, hun havde næret i lang tid, og som bragte hende til linjefaget Medicin & Sygepleje på Rønde Højskole. Formålet var at kvalificere sig til optag på medicin, og Emilie var slet ikke forberedt på, at drømmen kunne ændre sig. Men det gjorde den.
Drømmen om at blive børnelæge ændrede sig faktisk i takt med, at jeg gik på højskolen. Hver dag blev jeg meget klogere på mine menneskelige værdier, og hvem jeg er – ønsket om at arbejde med børn og unge ændrede sig ikke i løbet af højskoleopholdet, men på højskolen lærte jeg, at dét som jeg i bund og grund altid havde drømt om at blive… det var at blive sygeplejerske,” siger Emilie.

Faglig opkvalificering

På gymnasiet havde Emilie en naturvidenskabelig linje, og hun var derfor allerede meget inde i det faglige stof, som hun også mødte på højskolen. Men det gjorde ingenting- og da hun startede på sygeplejestudiet, var det kun en fordel at have meget af fagterminologien på plads. ”Jeg fik genopfrisket meget fra 3. år på gymnasiet, koblet sammen med viden fra nye undervisningsvinkler. Og det var enormt fedt, da der var plads til spændende og mega fede refleksioner i fællesskab. Og samtidig med fik jeg indblik i de spændende forskellige sundhedsfaglige professioner – blandt andet fysioterapi, jordemoderfaget og, ja sygeplejerske. Og det kunne jeg bare mærke var det, jeg skulle,” fortæller Emilie.

En kæmpe identitetsrejse

Et andet formål med Emilies højskoleophold var, at hun gerne ville lære sig selv lidt bedre at kende.
Efter 3 år på gymnasiet havde jeg i den grad brug for at få et helt andet syn på mig selv. Igennem gymnasiet havde jeg en tendens til at opbygge en slags facade overfor mig selv, men også overfor andre. Jeg så mig ikke selv som de andre, og følte mig på mange måder anderledes. Men det nye syn fik jeg i den grad på højskolen. Det blev for mig en kæmpe identitetsrejse med op- og nedture. Jeg blev taget enormt godt hånd om, så jeg kunne blomstre, da jeg gik på højskolen, var måske meant to be. Og jeg er faktisk taknemmelig for, at det skete lige dér. Den dag i dag er jeg meget mere selvsikker, og det er helt klart takket være højskolen. Jeg kender mig selv meget bedre og prioriterer nu, hvad der er bedst for mig, og hvornår min grænse nås: Jeg er god nok som jeg er, men det er også ok at udfordre sig selv. For jeg kan måske mere end, hvad jeg lige går og tror,” siger Emilie.

Sygeplejerske

 Stortrives på studiet

I dag er Emilie bosat i Aarhus og læser til sygeplejerske på VIA University College. Hun er godt og vel halvvejs, da hun læser på 4.semester – og så stortrives hun på sit studie. Både menneskeligt og fagligt.
Det er absolut drømmen at blive sygeplejerske, og hver dag på studiet er en lille sejr for mig. Det samme når jeg er i klinisk undervisning ude i praksis. De små ting, som når mine patienter viser den største taknemmelighed for, hvad jeg gør for dem. Det gør mig virkelig glad, og bekræfter mig i, at jeg kommer ud i den helt rigtige profession, hvor jeg kan støtte andre mennesker, som er et sårbart sted i deres liv.

Sygepleje er fedt og livgivende, og så er der så mange grene i forskellige retninger, som man kan specialisere sig i. Selv vil jeg rigtig gerne være inden for pædiatrien, altså børn og unge-specialet  – på sigt videreuddanne mig, som måske at læse videre på en kandidatuddannelse på universitetet. Og desuden…. hvis der er noget højskolen har lært mig, så er det nemlig at drømme stort,” siger Emilie.

Sygeplejerske