Studierejser

På både forårs- og efterårshold tager alle skolens elever på en studierejse. Nedenfor kan du læse om vores studierejser til

Kom til New York med Rønde Højskole!

Digital Storytelling med Rønde Højskole og York Times

Vil du være med til at fortælle historier på de nye medier? Og på en studietur ud over det sædvanlige med fokus på journalistik?
Sammen med Erin Brown, senior editor for digital storytelling på NewYorkTimes, indtager Rønde Højskoles journalisthold NewYork. Ud over at opleve det bedste, byen har at byde på, vil vi sammen med Erin arbejde med journalistikken, som den fortælles på Instagram, Facebook og Snapchat.

Glæd dig til en tur, hvor vi skal fortælle historier på nye måder og møde den moderne journalistik i byen, der aldrig sover!

BESØG ALBANIEN MED FORÅRSHOLDET!

Som elev på forårsholdet har du en fantastisk mulighed for at opleve det tidligere lukkede, kommunistiske land Albanien.

Rønde Højskole har gennem 15 år haft elever fra Albanien. Skolen har gennem højskolelærer Myzi Nova Johansen et indgående kendskab til Albanien. Myzi er født og opvokset i Albanien, og hun har i kommunisttiden været rejseleder for udenlandske grupper.

Det kommunistiske Albanien faldt sammen i 1990 og er nu et åbent land med et meget venligt folk. Albanien er både naturmæssigt og historisk et spændende land at besøge. Her er uberørte naturområder, ruiner fra antikken og borge, som lokalbefolkningen bor i. Albanerne laver lækker og sund mad og producerer lokal øl på højde med vores kendte øl.

Vi vil besøge steder som ikke almindelige turister vil opleve, f.eks. besøge institutioner, møde albanske unge og på besøg i private hjem. Vi vil opleve hovedstadens – Tiranas – pulserende liv, besøge den historiske bjergby Kruja med en gammel basargade og landets vigtigste havneby Durres med Balkanhalvøens største amfiteater.

På vores tur rundt i landet vil vi køre gennem olivenlunde. Vi vil se hundredevis af små bunkers, som i kommunisttiden kunne beskytte alle albanere mod fjenden. Vi kører ikke mange kilometer hver dag, for størstedelen af Albanien er beklædt med bjerge, så det tager lang tid at komme rundt.

BERLIN I EFTERÅRET

Tag med efterårsholdet til Berlin der er stedet, hvor alt sker. Nogle taler ligefrem om Europas centrum. Her vælter den nyeste arkitektur frem, mens man går langs den gamle mur, der engang delte Europa. Her mødes Europas jetset i dagtimerne til møder og konferencer, mens de går på alternative klubber om aftnen, besøger udstillinger for den nyeste avantgarde og dyrker teater og musik fremme på forreste trendbølge. På studieturen til Berlin kommer vi omkring det hele. Vi vil besøge de berømte historiske steder fra verdenskrigene, fra den kolde krig og fra den store tyske samling i kejsertiden med en god guide. Og vi skal fremfor alt indånde byen, bevæge os rundt i alle de berømte og forskelligartede bydele – til fods og på cykel og sidde på cafeer og deltage i byens pulserende bevægelse.

Berlin med Rønde Højskole er noget helt særligt – så selv hvis du har besøgt byen før, garanterer vi helt nye oplevelser og udfordringer.

ISLAND I EFTERÅRET

På efterårsholdet kan du tage med Rønde Højskole til Island. Vi skal dase i de varme kilder både i Den Blå Lagune og Den Hemmelige Lagune. Vi skal se gejserne sprutte. Vi skal se kontinentalpladerne støde sammen. Vi skal ind bag vandfaldene. Vi skal op på gletsjeren og ned på de sorte strande. Vi skal sejle blandt isbjerge. Vi skal se, hvor James Bond har slået sine folder og opleve kulturen i Reykjavik.

Programmet byder blandt andet på:

 • De berømte geotermiske kilder, kendt som den Blå Lagune. Vandet er 2000 meter dybt med en varm og indbydende temperatur på 36-39° året rundt.
 • Nationalpark Þingvellir (Vikingernes þingi) med det smukke vandfald Gullfoss og den berømte Geysir.
 • Thingvellir – hvor de europæiske og nordamerikanske kontinentplader møder hinanden.
 • Vandfaldsklatring ved Seljalandsfoss og Skogafoss
 • Eyjafjallajökull – et landskab efter vulkanens hærgen.
 • Vatnajökull med sejling blandt isbjergene.
 • Jøkulsarlon -den dybeste sø i Island.
 • Aktive vulkaner ved Vestmannaeyjar.
 • Grotte-udforskning
 • Kultur i Reykjavik
 • Hveragerdi – byen, der varmer kæmpemæssige drivhuse op med termisk varme.

SNETUR TIL NORGE I FORÅRET

Forårsholdet byder på snetur til Norge.

Vi tager 8 dage til Hemsedal, hvor vi skal bo i en storhytte med selvhusholdning. Derfra tager vi de første dage på turski ud i det meget smukke langrendsområde på kanten af Hemsedalsfjeldene. At opleve Vinternorge på ski på denne måde, er noget helt særligt. Vi laver ture, der udfordrer alle fra begyndere, naturtalenter til garvede langrendsløbere. Langrendsskiløb er også tid til at sidde i sneen og riste pølser over gløderne fra det varmende bål. En dag finder vi en bakke og fyrer den af med kælken under kroppen.

Hvis vejr og sne tillader det, bliver der mulighed for at drage ud på en længere tur, hvor vi overnatter i snehuler. Det er en helt fantastisk oplevelse at kunne sidde i snehulen og tilberede den velfortjente aftensmad efter dagens arbejde med skiløb og gravning af hulen. Den følgende dag suser vi ned af fjeldet til den ventende bus og hyttens varme efter en unik oplevelse på fjeldet.

De sidste dage i Norge, får du mulighed for at stå på slalomski, telemarkski eller snowboard, idet vi kører til Hemsedal Alpincenter, som er et af de største alpinanlæg i Norge. Der vil være skiskole til alle og især for dem, der aldrig har haft denne fantastiske oplevelse før. Både til langrend og alpin har du mulighed for at lære rigtigt meget, da vi har skiinstruktørerne med på hele turen.

På alpincentrer er der udfordringer til alle. Efter turene rundt i området mødes vi til pausetid i varmestuen, som på turen virker som vores dagligstue. Det bliver også en tur med tid til hygge, kortspil, musik og kælketure. Efter turen til alpincentret kører vi tilbage til vores hyggelige storhytte, hvor saunaen, maden og en hyggelig aften med oplæsning, sang og spil venter.

Prisen for denne uge med skiløb og fællesoplevelser i den storslåede norske natur er kr. 4.150.

Kan du ikke stå på ski, kan du lære det – og ellers er der masser af muligheder for at nyde den dejlige norkse natur på andre måder. Det vigtigste er fællesskabet og de gode oplevelser.