Studierejser

Vi håber at kunne gennemføre vore planlagte rejser i efteråret 2020, men vi tilbyder allerede nu som alternativ til rejser ud i verden en højskolerejse herhjemme i Danmark.

Du kan tilmelde dig Sammen i Danmark nu, eller du kan skifte over på den, hvis rejserne ud i verden bliver aflyst.

På både forårs- og efterårshold tager alle skolens elever på en studierejse. Nedenfor kan du læse om vores studierejser til:

SAMMEN I DANMARK I EFTERÅRET

Sammen i Danmark

Vi drager afsted fra skolen og tager på lejr et sted i Østjylland.

Programmet for ugen bliver spækket med tilbud og oplevelser for enhver med lyst til højskolefællesskab.

Temaerne for ugen vil være “Tæt på naturen, tæt på kulturen og tæt på hinanden.” Du kan komme på kursus i gourmetmad på bål, du kan finde et dyr, du kan udforske en egn, besøge historiske steder, finde egnens fortællinger, skabe naturkunst, møde mennesker og gå på opdagelse i naturen.

Alt kan ske.

Der vil være tage over hovedet for dem, der ønsker det, og andre har måske lyst til at overnatte i telt eller shelter.

Studietur i Danmark  1500 kr.

KOM MED TIL NEW YORK!

Kom med til byernes by i en vanvittig tidsalder, hvor alting ændrer sig og alle normer er til debat. Højskolens tur til New York byder på alt det bedste, vildeste og mest interessante, vi kan finde. Vi skal besøge hemmelige steder, diskutere moderne medier og arbejde med digital storytelling i Trumps USA. Vi skal opleve kultur, gospel, street art, musik, nye såvel som gamle amerikanske medier, Broadway, følge i Mayflowers fodspor, drikke en hemmelig øl på byens ældste smuglerbar og opleve Central Park på cykel. Sammen med Erin Brown, tidligere senior editor for digital storytelling på New York Times, skal journalistholdet arbejde med nye måder at fortælle historier på.

Turen til New York er et tilbud til alle elever uanset linjefag og tilbydes både på forårs- og efterårsholdet og koster 12.500 kr.

BESØG ALBANIEN MED FORÅRSHOLDET!

Som elev på forårsholdet har du en fantastisk mulighed for at opleve det tidligere lukkede, kommunistiske land Albanien.

Rønde Højskole har gennem 15 år haft elever fra Albanien. Skolen har gennem højskolelærer Myzi Nova Johansen et indgående kendskab til Albanien. Myzi er født og opvokset i Albanien, og hun har i kommunisttiden været rejseleder for udenlandske grupper.

Det kommunistiske Albanien faldt sammen i 1990 og er nu et åbent land med et meget venligt folk. Albanien er både naturmæssigt og historisk et spændende land at besøge. Her er uberørte naturområder, ruiner fra antikken og borge, som lokalbefolkningen bor i. Albanerne laver lækker og sund mad og producerer lokal øl på højde med vores kendte øl.

Vi vil besøge steder som ikke almindelige turister vil opleve, f.eks. besøge institutioner, møde albanske unge og på besøg i private hjem. Vi vil opleve hovedstadens – Tiranas – pulserende liv, besøge den historiske bjergby Kruja med en gammel basargade og landets vigtigste havneby Durres med Balkanhalvøens største amfiteater.

På vores tur rundt i landet vil vi køre gennem olivenlunde. Vi vil se hundredevis af små bunkers, som i kommunisttiden kunne beskytte alle albanere mod fjenden. Vi kører ikke mange kilometer hver dag, for størstedelen af Albanien er beklædt med bjerge, så det tager lang tid at komme rundt.

SNETUR TIL NORGE I FORÅRET

Forårsholdet byder på snetur til Norge.

Vi tager 8 dage til Hemsedal, hvor vi skal bo i en storhytte med selvhusholdning. Derfra tager vi de første dage på turski ud i det meget smukke langrendsområde på kanten af Hemsedalsfjeldene. At opleve Vinternorge på ski på denne måde, er noget helt særligt. Vi laver ture, der udfordrer alle fra begyndere, naturtalenter til garvede langrendsløbere. Langrendsskiløb er også tid til at sidde i sneen og riste pølser over gløderne fra det varmende bål. En dag finder vi en bakke og fyrer den af med kælken under kroppen.

Hvis vejr og sne tillader det, bliver der mulighed for at drage ud på en længere tur, hvor vi overnatter i snehuler. Det er en helt fantastisk oplevelse at kunne sidde i snehulen og tilberede den velfortjente aftensmad efter dagens arbejde med skiløb og gravning af hulen. Den følgende dag suser vi ned af fjeldet til den ventende bus og hyttens varme efter en unik oplevelse på fjeldet.

De sidste dage i Norge, får du mulighed for at stå på slalomski, telemarkski eller snowboard, idet vi kører til Hemsedal Alpincenter, som er et af de største alpinanlæg i Norge. Der vil være skiskole til alle og især for dem, der aldrig har haft denne fantastiske oplevelse før. Både til langrend og alpin har du mulighed for at lære rigtigt meget, da vi har skiinstruktørerne med på hele turen.

På alpincentrer er der udfordringer til alle. Efter turene rundt i området mødes vi til pausetid i varmestuen, som på turen virker som vores dagligstue. Det bliver også en tur med tid til hygge, kortspil, musik og kælketure. Efter turen til alpincentret kører vi tilbage til vores hyggelige storhytte, hvor saunaen, maden og en hyggelig aften med oplæsning, sang og spil venter.

Kan du ikke stå på ski, kan du lære det – og ellers er der masser af muligheder for at nyde den dejlige norske natur på andre måder. Det vigtigste er fællesskabet og de gode oplevelser.

Prisen for denne uge med skiløb og fællesoplevelser i den storslåede norske natur er kr. 4.150.

ISLAND I EFTERÅRET

På efterårsholdet kan du tage med Rønde Højskole til Island. Vi skal dase i de varme kilder både i Den Blå Lagune og Den Hemmelige Lagune. Vi skal se gejserne sprutte. Vi skal se kontinentalpladerne støde sammen. Vi skal ind bag vandfaldene. Vi skal op på gletsjeren og ned på de sorte strande. Vi skal sejle blandt isbjerge. Vi skal se, hvor James Bond har slået sine folder og opleve kulturen i Reykjavik.

Programmet byder blandt andet på:

 • De berømte geotermiske kilder, kendt som den Blå Lagune. Vandet er 2000 meter dybt med en varm og indbydende temperatur på 36-39° året rundt.
 • Nationalpark Þingvellir (Vikingernes þingi) med det smukke vandfald Gullfoss og den berømte Geysir.
 • Thingvellir – hvor de europæiske og nordamerikanske kontinentplader møder hinanden.
 • Vandfaldsklatring ved Seljalandsfoss og Skogafoss
 • Eyjafjallajökull – et landskab efter vulkanens hærgen.
 • Vatnajökull med sejling blandt isbjergene.
 • Jøkulsarlon -den dybeste sø i Island.
 • Aktive vulkaner ved Vestmannaeyjar.
 • Grotte-udforskning
 • Kultur i Reykjavik
 • Hveragerdi – byen, der varmer kæmpemæssige drivhuse op med termisk varme.

HAMBORG & BERLIN I EFTERÅRET

Tag med efterårsholdet til Hamburg og Berlin – byerne, hvor alt sker. Vi tager først til Hamburg, hvor vi tager afsæt i byens historie og udvikling. I disse år bliver især de gamle arbejderkvarterer hippe. På en almindelig lørdag ses øko-entusiaster, second hand-jægere og vinyl-elskere, som bevæger sig rundt på hyggelige caféer. Vi skal have et indblik i byens maritime storhedstid, og opleve alt fra Reeperbahn til det specielle fællesskab omkring det lokale fodboldhold.

Derfra skal vi videre til Berlin, som nogle ligefrem kalder Europas centrum. Her vælter den nyeste arkitektur frem, mens man går langs den gamle mur, der engang delte Europa. Her mødes Europas jetset i dagtimerne til møder og konferencer, mens de går på alternative klubber om aftnen, besøger udstillinger for den nyeste avantgarde og dyrker teater og musik fremme på forreste trendbølge. På studieturen til Berlin kommer vi omkring det hele. Vi vil besøge de berømte historiske steder fra verdenskrigene og den kolde krig. Og vi skal fremfor alt indånde byen, bevæge os rundt i alle de berømte og forskelligartede bydele – til fods og på cykel og sidde på cafeer og deltage i byens pulserende bevægelse.

Hamborg og Berlin med Rønde Højskole er noget helt særligt – så selv hvis du har besøgt byerne før, garanterer vi helt nye oplevelser og udfordringer.