Business & Economics
Business & Economics på Rønde Højskole er linjefaget for dig, der er optaget af virksomheders og forskellige samfunds økonomiske udvikling. Linjen giver dig et solidt fundament for at vælge og søge optagelse på uddannelser inden for samfund, økonomi og erhvervsliv. Eller et kickstart for dig, som ønsker at starte din egen virksomhed.
Business & Economics på højskole
På linjefaget Business & Economics møder du andre unge, der ligesom dig er optaget af samspillet mellem økonomi, forretning og politik. Måske har du planer om en uddannelse, f. eks. på CBS eller BSS på Aarhus Universitet, med sigte på en karriere indenfor erhvervslivet, offentlige institutioner, NGO’er. Det kan også ske, at du drømmer om at blive selvstændig og starte noget op selv. Har du ikke en klar fremtid i kikkerten, hjælper vi dig med at blive inspireret og afsøge forskellige muligheder.
Økonomisk og samfundsmæssig forståelse
På linjefaget Business & Economics undersøger vi en bred vifte af aktuelle dagsordener inden for økonomi, samfund og erhvervsliv. Gennem cases, konkurrencer og virksomhedsbesøg bliver du klogere på uddannelsesmuligheder, dig selv og dine muligheder for at være med til at påvirke samfundet og erhvervslivet.
En veksel mellem teori og praksis giver dig et realistisk indblik i hvilke problemstillinger der arbejdes med i det virkelige liv samt hvilken hverdag, der møder dig på en videregående uddannelse. I den eksamensfri undervisning på Business & Economics kan vi komme langt rundt, så du får en bred forståelse for den komplekse virkelighed, man opererer i.
Eksamensfri undervisning betyder, at vi heller ikke har et pensum, vi skal igennem. Vi kan derfor bruge god tid på at have det sjovt, imens vi lærer, så emner, der kan være svære at læse om i en bog, bliver nemmere at forstå gennem spil, konkurrencer, diskussioner og cases. Somme tider skruer vi også op for det faglige niveau, så man får et realistisk indblik i det, man bliver mødt med på videregående uddannelser.
Indhold på Business & Economics
Business & Economics er en studieforberedende linje, hvilket også afspejler sig i undervisningen. Vi bruger f.eks. tid på at undersøge uddannelser, og der er mulighed for at prøve kræfter med at forstå og diskutere teorier, metoder og aktuelle dilemmaer indenfor mange forskellige studieretninger. Vi tager også på besøg ved relevante uddannelser, så du kan få en forsmag på studielivet.
Konkrete eksempler på emner i undervisningen kunne være:
- Økonomiske modeller som du møder på videregående uddannelser (mikroøkonomi og makroøkonomi)
- Ledelse og organisationsadfærd
- Branding, markedsføring og kommunikation
- Grøn omstilling, CSR, greenwashing og forbrugssociologi
- Konkurrencevilkår, salgsstrategier og prispsykologi
- International business og kulturforståelse
- Banker, finans, fintech og kryptovaluta
- Økonomiske kriser og økonomiske politikker
- Bistandshjælp, interessekonflikter og økonomisk udvikling i forskellige lande
- Innovation, iværksætteri og produktudvikling
- Fremtiden og kunstig intelligens
Vi tilpasser undervisningen efter aktuelle dagsordener og hvad der er interesse for. Du behøver ikke have modtaget undervisning i emnerne i forvejen for at kunne følge med. Formen er typisk på en måde, så det er nemt at være med, uagtet hvad ens forudsætninger er. F.eks. har vi konkurrencer, spil og casearbejde, som gør det sjovt at lære og nemt at forstå, uanset hvor meget man ved om business i forvejen. Det er i høj grad din egen motivation, der er med til at afgøre, hvor fagligt udfordrende det bliver.
Business og økonomi – i den virkelige verden
Hver dag træffes der beslutninger i virksomheder og institutioner, som får konsekvenser for medarbejderne, ejerkredsen, borgerne og samfundet omkring dem. Vi skal ud og tale med nogle af dem og drøfte hvordan fremtidens erhvervsliv og offentlige organisationer kan løse nogle af de problemstillinger, som både nær og fjern fremtid vil bringe os.
Vi arbejder eksempelvis sammen med lokale virksomheder og Business Djursland for at drøfte og løse ægte problemstillinger, som de oplever i deres hverdag. Her er der mulighed for at få en faglig indsigt samtidig med, at du fordyber dig i konkrete udfordringer, som kræver praktiske løsninger. Vi har også et samarbejde med Aarhus Universitet og diverse iværksætterhubs i Aarhus, hvor du får et unikt indblik i virksomhedscases fra det virkelige liv og f.eks. kan blive klogere på, hvordan man balancerer uddannelse og iværksætteri eller hvordan teori kan understøtte praksis.
Erfaring til optagelse på kvote 2
Mange videregående uddannelser har højskoleophold på listen over relevante erfaringer til en kvote 2-ansøgning. Et højskoleophold på Rønde Højskole med linjefaget Business & Economics byder på både menneskelige og faglige oplevelser, der ruster dig til optagelse på de videregående uddannelser, som beskæftiger sig med lignende fagområder.
Den gode motiverede ansøgning
Som elev på Business & Economics får du masser af relevant erfaring, som du kan fremhæve i en motiveret ansøgning. Som en del af linjefaget og det samlede højskoleophold har du mulighed for at få vejledning, rådgivning og sparring til din motiverede ansøgning. Du skriver naturligvis ansøgningen selv, men vores mange års erfaring kan kvalificere indholdet, så din motivation står skarpt og der er fokus på dine mest relevante erfaringer.
Gå all-in på sport
Ligger det lige til højrebenet for dig, at spille dine kammerater gode i teamwork, holde fingeren på pulsen og drible mellem teori og praksis i Business og Economics timerne? Så er det helt sikkert også interessant for dig at sætte nogle af vores mange idrætsvalgfag på dit skema. Du kan for eksempel lære at sparke, slå, kaste, drible og gøre alt det, du kunne forestille dig man kan gøre med en bold i Idræt og Boldspil, få et lækkert pump i musklerne i Styrke eller hoppe med på løbe-trenden i Løb. Uanset hvor meget erfaring du har i forvejen, er der plads til udvikling, konkurrencer, udfordringer, sved på panden og en masse sjove timer med dine højskolevenner.
Kombinér med andre højskolefag
Ved siden af Business & Economics kan du vælge en masse andre fag:
Vil du vide mere?
Underviser
Steffen Synnestvedt Tornbjerg
Steffen er Cand.scient.pol og har tidligere arbejdet som politisk konsulent i ledelsessekretariatet i Aarhus Kommune og i Ledelsessekretariatet på Institut for Kommunikation og Kultur.