EGU og FGU på Rønde Højskole
Erhvervsgrunduddannelse (EGU) på højskole er en mulighed for dig, der går på EGU-linjen under FGU (Forberedende Grunduddannelse). Ved at vælge et kombinationsforløb på Rønde Højskole kan du få en anderledes og berigende uddannelsesoplevelse.
Uddannelsesfaglige linjefag med bred appel
Rønde Højskole tilbyder fem linjer, som hver har en bred faglighed:
- Psykologi & Pædagogik
- Medicin & Sygepleje
- Journalistik, Medier og Kommunikation
- Science & Technology
- Business & Economics
Linjefagene kan suppleres af en lang række forskellige valgfag, der både kan lægge sig fagligt tæt op af linjefaget eller være noget helt andet.
På højskolen følger du den eksamens- og karakterfri undervisning, som vi tilbyder. Som en del af undervisningen får du også vejledning om uddannelses- og erhvervsmuligheder. Og vi kan også evt hjælpe med en virksomhedsafklarende praktik.
EGU som kombinationsforløb under FGU giver dig en chance for at kombinere din uddannelse med et ophold på højskolen. Og der er masser at komme efter både fagligt, socialt og personligt samtidig med at du opnår målene i din uddannelsesplan.
Bliv tilknyttet en mentor
Som EGU-elev på Rønde Højskole har du mulighed for at blive få en højskolelærer som mentor. Du og din mentor aftaler selv mentorforløbets omfang og form med hinanden. Ofte består mentorforløbet af en række samtaler om trivsel og udvikling, hvor I kommer til at berøre emner som faglighed, personlig læring og livet i fællesskabet.
Vi tager måske også din UU-vejleder eller andre relevante personer med på råd, for at bringe flere perspektiver i spil i mentorsamarbejdet.
Vil du vide mere om EGU/FGU på højskole?
Du kan læse mere om EGU på højskole på hojskolerne.dk.
Du kan også kontakte Rønde Højskole hvis du har spørgsmål til ordningen eller har spørgsmål om højskoleopholdet.
Information til vejledere m. fl.
Relevante links
Webinar for vejledere 12. september
Tirsdag d. 12. september inviterer Rønde Højskole til webinar med fokus på emnet Unge uden ungdomsuddannelse på højskole. Webinaret er målrettet vejledere, sagsbehandlere, mentorer, lærere eller kontaktpersoner, med daglig kontakt til unge gennem jobcenter, FGU, uddannelsesvejledning og lignende.