Band

Er du en erfaren guitarist, der inderst inde altid har haft lyst til at blive trommeslager? Eller har du aldrig spillet musik før, men altid drømt om at være forsanger i et band? Eller er du en rutineret bassist, som trænger til at blive udfordret på dit instrument? Så skal du melde dig på band!

Men hvorfor overhovedet spille musik, spørger du måske? Det er der faktisk virkelig mange gode grunde til, for at spille sammen med andre kan både have en positiv indvirkning på dit mentale velbefindende og styrke dit sociale spillerum. Du:

  • udtrykker dig kreativt!
  • forbedrer dig motorisk!
  • træner din koncentration og din evne til at fokusere!
  • reducerer stress!
  • dyrker et socialt rum!
  • styrker din selvtillid og øger din selvudvikling!
  • forbedrer din hukommelse!
  • øger din kulturelle forståelse!

Ja, goder er der nok af, men til band er det allervigtigste alligevel, at du har lyst til at spille en masse musik. Om du har spillet før er ikke så afgørende, da det sagtens kan lade sig gøre at spille sammen på tværs af forskellige niveauer. I bandet finder vi sammen ud af, hvad I har lyst til at spille, og om I har lyst til at dygtiggøre jer på et instrument, eller om vi skal rotere og kaste os over et nyt instrument hver gang.

Vi vil udforske forskellige genrer og stilarter og eksperimentere med alt fra moderne musik som f.eks. Minds of 99 og Ed Sheeran til legender fra 70érne som Queen og The Cure. Har du et yndlingsband er det her, du får muligheden for at dele din passion med andre og dykke ned i et af de numre, der betyder noget helt særligt for dig.

Til band har vi fokus på den særlige proces det er at spille sammen og få et nummer til at fungere og lyde godt. Vi øver således ikke op til noget bestemt, men er der stemning for det, stabler vi en koncert eller to på benene, så de andre på skolen får muligheden for at høre, hvad vi har arbejdet med – og noget af det allerbedste er altså at høre suset fra dine kameraters taktfaste klapsalver, når I til en fest vælger at fyre en vaskeægte “banger” af!

Vi forholder os til musikken i bredeste forstand og du vil derfor også løbende blive introduceret til almen musikteori som f.eks. rytme- og nodelære. Du er velkommen til selv at medbringe dit instrument, men ellers er musiklokalet udstyret med alt, du har brug for.