Glas

Glas er et spændende materiale at arbejde i. Vi arbejder i det, der kaldes koldglas/ovnformet glas, hvilket vil sige, at der arbejdes med glasset, mens det er koldt, dvs. før og efter, at det er kommet i ovnen. Man forbereder glasset ved at skære det i den ønskede størrelse, dekorerer, hvorefter man kommer det i oven. Koldglasteknikken er en 4000 år gammel teknik, som stammer fra oldtidens Ægypten. Undervisningen tager udgangspunkt i, at du får kendskab til materialet glas, muligheder for dekoration og formning i glasovnen.

Vi starter med at arbejde i floatglas (almindeligt vinduesglas). Her bruger vi primært genbrugsglas fra nedlagte drivhuse. Senere i forløbet vil der blive mulighed for at arbejde i Bullseye-glas, der er gennemfarvet.

Du indføres i arbejdet med glas, så du hurtigt kan skære, knække, klippe og dekorere det. Herefter formes det i vores glasovn, hvorefter det spændende øjeblik kommer, hvor resultatet kan ses. 

Første opgave er en fast stillet opgave, herefter bliver der mulighed for frit valgte opgaver, hvor du får mulighed for at udtrykke dig frit og kreativt. Her kan du bruge din fantasi og skabe dit eget personlige udtryk. Lave mønstre og pynte med glaspulver, glasstumper, glasstænger og metaltråde. 

Du vil kunne lave fade, figurer, skåle, ophæng, huse, smykker m.m. I lokalet vil der være inspirationsmateriale. Desuden vil I opleve, at I kan inspirere hinanden. Faget kræver ikke forhåndskundskaber. Alle kan være med og lave nogle flotte ting.