Yoga og mindfulness på højskole

Uge 27, 29.juni – 5. juli 2019

Kursusleder: Pia Kirkegaard, højskolelærer

Se ugeskema klik her… eller se bunden af siden

Kom på højskole og oplev fællesskab og ro til at finde ind i yogaens univers. Yoga er en filosofi og træningsform, som giver dig mulighed for at arbejde med vedholdenhed og tålmodighed. Det er dyder, du kan arbejde med i yogatræningen, men også elementer, du kan tage med dig videre ud i livet.

Vi blander alt det gode fra yogaen og alt det gode fra højskolen i en uge med fællesskab og træning for krop og sind. Yogaen giver dig mulighed for at mærke efter i kroppen og udfordre dine grænser. Vi arbejder ud fra Hatha-yogaens fundament med forskelligt fokus på styrke, balance, smidighed, rotationer og nærvær i hele kroppen.

Vi vil nørde i asanas, som er yogaens øvelser, og vi vil lære alolaer, som er yogaens serier, så vi føler flow og får sved på panden. På kurset vil du også blive introduceret for mindfulness-øvelser, meditation, kropscanninger og metoder til at finde nærvær i nuet. Vi skal øve os i at finde energi i stilhed og du vil opleve Kaløs skønne natur gennem vandringer i området omkring Rønde – krydret med yoga og mindfulness-øvelser. Vi skal også høre højskoleforedrag om blandt andet Grundtvig og finde glæden i fællessangen.

Er du ny indenfor yoga og mindfulness er kurset en mulighed for at få lagt fundamentet for at kunne praktisere øvelserne og teknikkerne. Har du allerede erfaring, er der mulighed for at styrke og forfine dine teknikker. Kurset er derfor for alle, uanset køn og alder.

Du kan blandt andet opleve:

 • Fællessang
 • Præsentation af positiv psykologi
 • Samtalesalon – lad samtalen flyde!
 • Foredrag om Grundvig ved Erik Lindsø
 • Komponist Jesper Gottlieb om at skrive melodier til nye salmer
 • Udflugter i egnens smukke omgivelser
 • Festaften – og minikoncert med korholdet

Kalender

 1. ”Syng, spis og snak” på Rønde Højskole

  marts 6 - 18:30 - 21:00
 2. Åbent hus den 7. marts

  marts 7 - 17:30 - 20:00
 3. Åbent hus den 1. april

  april 1 - 17:30 - 20:00

Program