Yoga & Mindfulness

Yoga og mindfulness på højskole

Uge 27, 29.juni – 5. juli 2019

Kursusleder: Pia Kirkegaard, højskolelærer

Se ugeskema klik her… eller se bunden af siden

Find eller genopdag yogaens univers på Rønde højskole. Yoga er en filosofi og træningsform, som giver dig mulighed for at arbejde med vedholdenhed og tålmodighed. Det er dyder, du kan arbejde med i yoga-træningen, men også elementer, du kan tage med dig videre ud i dagligdagen.

Vi blander det gode fra yogaen med det gode fra højskolen i en koncentreret uge med øvelser og træning for krop og sind. Yogaen giver dig mulighed for at mærke efter i kroppen og udfordre dine grænser. På kurset arbejder vi ud fra Hatha-yogaens fundament med forskelligt fokus på styrke, balance, smidighed, rotationer og nærvær i hele kroppen.

Du skal lære om asanas, som er yogaens øvelser, og du vil lære alolaer, som er yogaens serier, så du finder dit eget flow og får sved på panden. På kurset vil du også blive introduceret for mindfulness-øvelser, meditation, kropscanninger og metoder til at finde nærvær i nuet. Du skal øve dig i at finde energi i stilhed og du vil opleve Kaløs skønne natur gennem vandringer i området omkring Rønde – krydret med yoga og mindfulness-øvelser.

Vi får også besøg af yogainstruktør og kropsterapeut Heidi Sivesgaard. Hun vil introducere os for Yoga Dance, hvor vi kombinerer yogastillinger i flows med enkle dansebevægelser og krydrer stemningen med dejlig og motiverende musik.

Og så skal vi også synge sammen og høre højskoleforedrag om blandt andet Grundtvig.

Er du ny indenfor yoga og mindfulness er kurset en mulighed for at få lagt fundamentet for at kunne praktisere øvelserne og teknikkerne. Har du allerede erfaring, er der mulighed for at styrke og forfine dine teknikker. Kurset er derfor for alle, uanset køn og alder.

En uge med yoga på Rønde Højskole giver dig:

 • Ro og fordybelse
 • Kropsbevidsthed
 • Noget at arbejde med til både krop og sind
 • Oplevelser i egnens smukke omgivelser
 • Fællesskab og samhørighed med de andre deltagere

Højskolelærer og kursusleder Pia Kirkegaard er en erfaren underviser i yoga. Hun guider ud og ind i øvelserne og giver alternativer, som gør det muligt for enhver at deltage og få noget ekstra med fra undervisningen.

Kalender

 1. Åbent hus den 2. september

  september 2 - 17:30 - 20:00
 2. Åbent hus den 30. september

  september 30 - 17:30 - 20:00
 3. ”Syng, spis og snak” på Rønde Højskole

  oktober 8 - 18:30 - 21:00

Program