Taus’ højskoleophold sporede ham ind på medievidenskab

Taus Hermansen drømmer om at læse medievidenskab. For ham blev højskolen en tiltrængt kickstarter efter et par år på arbejdsmarkedet. Samtidig gav højskoleopholdet ham ro i maven og en vished om, at hvis den oprindelige plan går i vasken, så kan man altid finde nye veje til målet.

Det perfekte billede

På højskolens studietur til Island var Taus fast besluttet: han måtte og skulle have det perfekte billede af en af de store geysere i udbrud. Han havde pakket et par engangskameraer, fordi han er vild med netop det look, og så tog han opstilling foran geyseren.

Taus Hermans

”Jeg havde fundet den perfekte vinkel og den perfekte distance, så jeg stod sådan set bare og ventede på, at den gik i udbrud igen. Jeg fik så også lov til at vente, og selvom sådan engangskamera ikke vejer alverden, så bliver det ret hårdt i længden at stå med sådan et kamera op til øjet i flere minutter. Vi ventede og ventede på, at geyseren skulle gå i udbrud igen, og efter hvad der føles som en evighed råbte en af mine kammerater står du virkelig stadig med det kamera, Taus? Jeg kiggede over mod ham og svarede Ja, men det er godt nok også ved at være hår- og så gik geyseren i udbrud. Efter al min planlægning og ømhed af at holde kameraet, så havde jeg alligevel misset mit perfekte billede.”

Og det, mener Taus, er faktisk en fin pointe. For uanset hvor meget man planlægger, så er der altid noget, der ikke går efter planen. Og det er også okay.

”Faktisk blev det billede, som jeg fik taget i stedet, ikke så ringe endda,” fortæller Taus.

Taus geyser

Da Taus var på studietur til Island med Rønde Højskole,

forsøgte han at tage det perfekte billede af en geyser.

Fremtidsdrømme

Taus drømmer om at lave noget inden for medieverdenen, men var ikke helt klar over, hvilke muligheder, der var. Og han havde ikke overvejet at tage på højskole, indtil en ven anbefalede Rønde Højskole. Og så blev interessen hurtigt vakt.

”Da jeg begyndte at undersøge linje- og valgfagene på skolen blev jeg ret hurtigt overbevist om, at det var det rigtige sted for mig. Udover medier er jeg nemlig også ret interesseret i fysisk udfoldelse og sundhed, hvilket bestemt ikke er en mangelvare på de forskellige valgfag,” fortæller han.

Taus valgte linjefaget Journalistik, Medier & Kommunikation og følte hurtigt, at han blev fagligt stærkere.

Fagligt stærkere

”Efter højskolen synes jeg, at jeg er blevet markant stærkere fagligt i stort set alle mine interesseområder. Ikke nok med, at jeg lærte noget nyt, men det føltes også som om, at jeg fik ”kickstartet” den viden, jeg allerede havde. Når man har holdt to sabbatår uden rigtigt at beskæftige sig med noget fagligt, kan man godt blive lidt rusten. Det er i den grad gået over. En af de faglige ting, som jeg fik mest ud af, var at jeg fik et ret godt indblik i, hvordan det er at beskæftige sig med sociale medier til dagligt fra et professionelt perspektiv. Jeg fik såmænd også lov til at hjælpe med at lave opslag og stories fra dette perspektiv, hvilket var super fedt,” siger Taus.

Ny viden

“Derudover blev jeg også rigtig glad for den journalistiske undervisning. Jeg er jo mest interesseret i mediedelen af den linjen, men jeg synes også, at det var utrolig brugbart at have noget viden om, hvordan journalistik og nyhedsverdenen fungerer. Så er der jo også det plus, at mit sprog blev bedre, hvilket jeg vil mene er noget, som alle kunne få gavn af.”

Vejen ind i mediebranchen

Nu går Taus og venter på, om Kvote 2-ansøgningen til medievidenskab giver pote. Og gør det ikke det, så væbner han sig med tålmodighed og arbejder videre imod målet. For lige som når det perfekte billede skal tages, så kræver det planlægning – og villighed til at lave planerne om.

Venter på svar

”Jeg har lavet forarbejdet, og 28. juli kan ikke komme hurtigt nok. Hvis jeg så, ligesom i min geyser-historie, ikke får det resultat, som jeg håber på, så går det nok også alligevel. Så prøver jeg igen næste år eller finder en anden vej ind i medieverdenen. Hvad det præcist skal være har jeg ikke bestemt mig for endnu, men det er et område, som jeg føler mig rigtig godt tilpas i. Derudover synes jeg selv, at jeg er ret lærenem, når det kommer til ting relateret til medier, hvilket jo altid er en god ting. Og på højskolen fik jeg så meget med. Fællesskab, venner for livet – og en forkærlighed for fællessang,” siger Taus.

Kom til åbent hus

Åbent hus

3. juli