Særlige tilbud i uge 40 på Rønde Højskole

I uge 40 af dit højskoleophold skal du vælge mellem to forskellige spændende og meget forskellige tilbud. Læs om

God fornøjelse!

Rejsen til Island

På rejsen til Island skal vi dase i de varme kilder både i Den Blå Lagune og Den Hemmelige Lagune. Vi skal se gejserne sprutte. Vi skal se kontinentalpladerne støde sammen. Vi skal ind bag vandfaldene. Vi skal op på gletsjeren og ned på de sorte strande. Vi skal sejle blandt isbjerge. Vi skal se, hvor James Bond har slået sine folder og opleve kulturen i Reykjavik.

Læs mere om Rejsen til Island

Det kan du opleve på Island
 • De berømte geotermiske kilder, kendt som den Blå Lagune. Vandet er 2000 meter dybt med en varm og indbydende temperatur på 36-39° året rundt.
 • Nationalpark Þingvellir (Vikingernes þingi) med det smukke vandfald Gullfoss og den berømte Geysir.
 • Thingvellir – hvor de europæiske og nordamerikanske kontinentplader møder hinanden.
 • Vandfaldsklatring ved Seljalandsfoss og Skogafoss
 • Eyjafjallajökull – et landskab efter vulkanens hærgen.
 • Vatnajökull med sejling blandt isbjergene.
 • Jøkulsarlon -den dybeste sø i Island.
 • Aktive vulkaner ved Vestmannaeyjar.
 • Grotte-udforskning
 • Kultur i Reykjavik
 • Hveragerdi – byen, der varmer kæmpemæssige drivhuse op med termisk varme.

Turen til Island koster 9.800 kr.

Salzburg – en idrætstur til Østrig

Er du vild med sport, at være fysisk aktiv og at udfordre dig selv? På Rønde Højskole kan du få unikke rejseoplevelser med idræt og fællesskab som omdrejningspunkt. Vi rejser med bus eller tog til byen Kuchi i Østrig i nærheden af Salzburg.

Læs mere om Salzburg – en idrætstur til Østrig

Østrig har imponerende natur, et dejligt klima og fantastiske sportsfaciliteter, som tilsammen danner rammen for en uge, hvor fysisk aktivitet og højskoleliv er i højsædet. Vi skal prøve kræfter med en masse nye og kendte idrætsgrene. Ugen vil blive inddelt i idrætstemaer, hvor du bl.a. kan opleve Adventure sport (Mountainbike, vandring), Træning og performance (Crossfit, besøg i sportslaboratorie)  og nye trends (Beachvolley, yoga, Obstacle Course Racing). Udover at mærke idrætten på egen krop skal vi også opleve ture på stadion med enten fodboldholdet eller ishockeyholdet EC Red Bull Salzburg. Vi skal besøge det olympiske stadion i byen Rif, som har verdensklassefaciliteter og hvor det østrigske idrætsuniversitet har hjemme. Og så skal vi høre spændende foredrag, møde østrigske idrætsstuderende og på opdagelse i byen Salzburg, som er en livlig by med en enormt hyggelig atmosfære.

Rejsen til Østrig koster 6.495 kr.

FN-ugen

Hører du til dem, der gerne vil gøre en indsats for miljøet og klimaet, og som har brug for inspiration? Vil du gerne bidrage selv og være med til at gøre Danmark et foregangsland inden for bæredygtighed? Så er Rønde Højskoles uge om FNs klimamål lige noget for dig. 

Læs mere om FN-ugen

FN-ugen er en uge med undersøgelser, debat og inspiration for alle, der interesserer sig for bæredygtighed i alle aspekter. Vi vil arbejde med bæredygtighed indenfor områder som klima, samfund og personlig udvikling.

Hvem har løsningerne?

Der er masser af engagerede og kloge mennesker i Danmark, der er i fuld gang med at forandre verden med nye og originale projekter. Vi vil lade os inspirere af engagerede mennesker, der ved, hvad der skal til for at ændre adfærd og tankegang, så bæredygtighed bliver en naturlig del af vores personlige liv. Vi vil besøge organisationer, der er helt fremme i arbejdet med at skabe bæredygtige huse og byer, hvor alt, lige fra energi over økonomi  til spildevand tænkes ind i økonomiske, klimamæssige og sociale bæredygtige løsninger.

Verdensmål, der vedrører mig

Nogle af emnerne i FN-ugen kan være: Hvordan bygger du og jeg et klimavenligt hus? Hvad er social bæredygtighed, og hvorfor er det vigtigt? Hvad kan jeg gøre i mit daglige liv for at støtte klimaet? Øv! Er det for altid slut med at flyve til all-inclusive-ferier? Hvad gør vi med affaldssorteringen, hvis det ikke fungerer ordentligt på skolen? Hvad skal der til for at mine højskolekammerater fatter det glædelige budskab, som jeg selv for længst har forstået?

Det bliver en hæsblæsende uge, hvor vi tager fat om mange af de komplekse problemområder, der knytter sig til begrebet bæredygtighed. Det bliver en uge med inspiration, debatter, ideudvikling, hands-on og meget meget mere.

FN ugen er inkluderet i den almindelige betaling.