Tilbud i uge 37 på Rønde Højskole

I uge 37 på efterårsholdet 2022 skal du vælge mellem tre tilbud. Læs om

Roadtrip! Berlin/Krakow

Vil du opleve nogle af Europas mest spændende byer på en anderledes måde?
Denne tur er for dig, der gerne vil møde mennesker, byer og lande, anderledes vinkler og andre måder at leve livet på – og opleve det sammen med andre i et stærkt fællesskab.

Læs mere om Roadtrip! Berlin/Krakow

Vi har fokus på mødet med andre på denne rejse til Berlin og Krakow. Vi skal finde ud af hvad landene, byerne og menneskene er formet af og hvor de er på vej hen. Måske er de på en anden rejse end dig selv, eller måske finder du de samme håb og drømme for fremtiden, som du selv går med?
Vi skal blandt andet se Østberlin på en helt anden måde end det, den gængse turist oplever, smage byens bedste döner, opleve cabaret og natteliv, loppemarked og meget mere. I Krakow skal vi opleve byens fantastiske kultur og arkitektur, besøge de berømte saltminer og den underjordiske middelalderkirkegård, spise på mælkebar og meget mere. Rejsen er målet!

Rejsen til Berlin/Krakow koster 4.750 kr.

Outdoortur til Thy

Vil du være med til at tage dit telt på ryggen og vandre ind i nationalpark Thy og slå lejr under den lyse sommerhimmel? Og vil du udfordre dig selv med surf i vesterhavet, mad på trangia og smuk dansk natur.

Læs mere om Outdoorturen til Thy

Udfordringer og fællesskab i den danske natur

Turen er for dig, der har lyst til at bruge fire dage på fællesskab og udfordringer i den smukke danske natur, der ligger i det nordlige Danmark.

Vi vandrer ad små stier gennem den særlig natur, og så spiser vi ret meget chokolade og drikker ret meget varm kakao. Når mørket sænker sig, samles vi om lejrbålet til sang og snak under den forhåbentligt stjerneklare himmel.

Også for nybegyndere

Hvis du aldrig har prøvet sådan noget før, så er turen også en oplagt mulighed for at lære de helt basale friluftsfærdigheder, så du bagefter kan planlægge dine egne naturture.

Outdoorturen til Thy varer 5 dage og koster 1.000 kr. Der er mulighed for at låne udstyr.

Emneuge: Udsyn til verden

Verden forandrer sig ustandseligt, men få havde nok forudset omfanget og konsekvenserne corona har medført. Det er blandt andet helt andre forhold omkring det at rejse ud i verden der er gældende nu, – og det ser ud til det kan fortsætte i et godt stykke tid. Men verden er jo stadig derude, og den er stadig stor, spændende, anderledes. Kan noget af det fantastiske, som vi er vant til at rejse ud af Danmark for, måske komme til Danmark i stedet?

I emneugen Udsyn til verden arbejder vi på Rønde Højskole på forskellige måder med at se ud i verden og hive kultur, historie, oplevelser, mad, sprog og alle mulige andre forhold ind på skolen.

Læs mere om Emneugen: Udsyn til verden

Hvad er nationalretten i Sydkorea? Hvordan er demokratiet opbygget i Mexico? Hvordan bruger man musikken i Congo? Eller hvad leger man i skolegården i Kirgisistan?

I fællesskab mellem lærere og elever vil denne emneuge forsøge at bringe verdens kulturer ind på højskolen, og se hvordan nogle de ting vi tager for givet i Danmark, er anderledes ude i verden. Der skal måske danses en nationaldans, laves nationalretter eller skal der nørdes i historie, demokratisk forståelse, nationalprodukt, teknologiske fremskridt eller sundhedsvæsenets virken. En uge med mange forskellige indtryk fra mange forskellige steder i verden.

Udsyn til verden er inkluderet i den almindelige betaling.

Emneuge: FN´s verdensmål

Hører du til dem, der gerne vil gøre en indsats for miljøet og klimaet, og som har brug for inspiration? Vil du gerne bidrage selv og være med til at gøre Danmark et foregangsland inden for bæredygtighed? Så er Rønde Højskoles uge om FNs klimamål lige noget for dig.

Læs mere om Emneugen: FNs Verdensmål

FN-ugen er en uge med undersøgelser, debat og inspiration for alle, der interesserer sig for bæredygtighed i alle aspekter. Vi vil arbejde med bæredygtighed indenfor områder som klima, samfund og personlig udvikling.

Hvem har løsningerne?

Der er masser af engagerede og kloge mennesker i Danmark, der er i fuld gang med at forandre verden med nye og originale projekter. Vi vil lade os inspirere af engagerede mennesker, der ved, hvad der skal til for at ændre adfærd og tankegang, så bæredygtighed bliver en naturlig del af vores personlige liv. Vi vil besøge organisationer, der er helt fremme i arbejdet med at skabe bæredygtige huse og byer, hvor alt, lige fra energi over økonomi  til spildevand tænkes ind i økonomiske, klimamæssige og sociale bæredygtige løsninger.

Verdensmål, der vedrører mig

Nogle af emnerne i FN-ugen kan være: Hvordan bygger du og jeg et klimavenligt hus? Hvad er social bæredygtighed, og hvorfor er det vigtigt? Hvad kan jeg gøre i mit daglige liv for at støtte klimaet? Øv! Er det for altid slut med at flyve til all-inclusive-ferier? Hvad gør vi med affaldssorteringen, hvis det ikke fungerer ordentligt på skolen? Hvad skal der til for at mine højskolekammerater fatter det glædelige budskab, som jeg selv for længst har forstået?

Det bliver en hæsblæsende uge, hvor vi tager fat om mange af de komplekse problemområder, der knytter sig til begrebet bæredygtighed. Det bliver en uge med inspiration, debatter, ideudvikling, hands-on og meget meget mere.

FN ugen er fra d. 31. maj – 4. juni. og er inkluderet i den almindelige betaling.