Tilbud i uge 17 på Rønde Højskole

I uge 17 på forårsholdet 2022 skal du vælge mellem tre tilbud. Læs om

Rejsen til Island

På rejsen til Island skal vi opleve den Islandske natur og kultur. Island byder på et ubegribeligt smukt og barskt landskab, som vi i fællesskab skal udforske.

Vi skal ase os op, hvor kontinentalpladerne støder sammen, vi skal mase os ind bag vandfaldene, og vi skal dase i varme kilder. På hele turen vil der være ufattelige naturfænomener med et baggrundstæppe af vulkaner og is.

Læs mere om Rejsen til Island

Reykjavik

Vi skal besøge Islands hovedstad Reykjavik som er en unik og hyggelig oplevelse. Her skal vi tale med lokale og se byens store seværdigheder. Byen er blandt andet kendt for sit operahus, Hallgrimskirken og de mange udendørs svømmebassiner. Der bliver også tid til et hyggeligt cafebesøg, og måske skal du ud og købe en ægte islandsk sweater i en af de mange specialbutikker.

Det kan du opleve på Island

  • De berømte geotermiske kilder. Vandet er indbydende temperatur på 36-39° året rundt.
  • Nationalpark Þingvellir (Vikingernes þingi) med det smukke vandfald Gullfoss og den berømte Geysir.
  • Thingvellir – hvor de europæiske og nordamerikanske kontinentplader møder hinanden.
  • Vandfaldsklatring ved mere og mindre kendte vandfald.
  • Vulkanlandskaber
  • Grotte-udforskning
  • Kultur i Reykjavik
  • Gletcherlandskaber
  • Hveragerdi – byen, der varmer kæmpemæssige drivhuse op med termisk varme.

Turen til Island koster 9.800 kr.

Outdoortur til Thy Nationalpark

Vil du være med til at tage dit telt på ryggen og vandre ind i nationalpark Thy og slå lejr under den lyse sommerhimmel? Og vil du udfordre dig selv med surf i vesterhavet, mad på trangia og smuk dansk natur.

Læs mere om Outdoorturen til Thy

Udfordringer og fællesskab i den danske natur

Turen er for dig, der har lyst til at bruge fire dage på fællesskab og udfordringer i den smukke danske natur, der ligger i det nordlige Danmark.

Vi vandrer ad små stier gennem den særlig natur, og så spiser vi ret meget chokolade og drikker ret meget varm kakao. Når mørket sænker sig, samles vi om lejrbålet til sang og snak under den forhåbentligt stjerneklare himmel.

Også for nybegyndere

Hvis du aldrig har prøvet sådan noget før, så er turen også en oplagt mulighed for at lære de helt basale friluftsfærdigheder, så du bagefter kan planlægge dine egne naturture.

Outdoorturen til Thy varer 5 dage og koster 1.000 kr. Der er mulighed for at låne udstyr.

Emneuge: Udsyn til verden

Verden forandrer sig ustandseligt, men få havde nok forudset omfanget og konsekvenserne corona har medført. Det er blandt andet helt andre forhold omkring det at rejse ud i verden der er gældende nu, – og det ser ud til det kan fortsætte i et godt stykke tid. Men verden er jo stadig derude, og den er stadig stor, spændende, anderledes. Kan noget af det fantastiske, som vi er vant til at rejse ud af Danmark for, måske komme til Danmark i stedet?

I emneugen Udsyn til verden arbejder vi på Rønde Højskole på forskellige måder med at se ud i verden og hive kultur, historie, oplevelser, mad, sprog og alle mulige andre forhold ind på skolen.

Læs mere om Emneugen: Udsyn til verden

Hvad er nationalretten i Sydkorea? Hvordan er demokratiet opbygget i Mexico? Hvordan bruger man musikken i Congo? Eller hvad leger man i skolegården i Kirgisistan?

I fællesskab mellem lærere og elever vil denne emneuge forsøge at bringe verdens kulturer ind på højskolen, og se hvordan nogle de ting vi tager for givet i Danmark, er anderledes ude i verden. Der skal måske danses en nationaldans, laves nationalretter eller skal der nørdes i historie, demokratisk forståelse, nationalprodukt, teknologiske fremskridt eller sundhedsvæsenets virken. En uge med mange forskellige indtryk fra mange forskellige steder i verden.

Udsyn til verden er inkluderet i den almindelige betaling.