Tilbud i uge 11 på Rønde Højskole

I uge 11 på forårsholdet 2023 skal du vælge mellem tre spændende og meget forskellige tilbud. Læs om

Højskolerejse til Norge med ski og sne

Vi tager 8 dage til Hemsedal, hvor vi skal bo i en storhytte med selvhusholdning. I løbet af tiden i Hemsedal skal vi have masser af sjove og udfordrende oplevelser i sneen og på skiene samtidig med, at vi skal hygge os i varmen med dejlig mad, varm kakao og højskolestemning.

Læs mere om Højskolerejsen til Norge

På turski i Hemsedalsfjeldene

De første dage på turski ud i det meget smukke langrendsområde på kanten af Hemsedalsfjeldene. At opleve Vinternorge på ski på denne måde, er noget helt særligt. Vi laver ture, der udfordrer alle fra begyndere, naturtalenter til garvede langrendsløbere. Langrendsskiløb er også tid til at sidde i sneen og riste pølser over gløderne fra det varmende bål. En dag finder vi en bakke og fyrer den af med kælken under kroppen.

Overnatning i snehuler for de eventyrlystne

Hvis vejr og sne tillader det, bliver der mulighed for at drage ud på en længere tur, hvor vi overnatter i snehuler. Det er en helt fantastisk oplevelse at kunne sidde i snehulen og tilberede den velfortjente aftensmad efter dagens arbejde med skiløb og gravning af hulen. Den følgende dag suser vi ned af fjeldet til den ventende bus og hyttens varme efter en unik oplevelse på fjeldet.

Alpine dage ved Hemsedal Skicenter

De sidste dage i Norge, får du mulighed for at stå på slalomski, telemarkski eller snowboard, idet vi kører til Hemsedal Alpincenter, som er et af de største alpinanlæg i Norge. Der vil være skiskole til alle og især for dem, der aldrig har haft denne fantastiske oplevelse før. Både til langrend og alpin har du mulighed for at lære rigtigt meget, da vi har skiinstruktørerne med på hele turen.

På alpincenteret er der udfordringer til alle. Efter turene rundt i området mødes vi til pausetid i varmestuen, som på turen virker som vores dagligstue. Det bliver også en tur med tid til hygge, kortspil, musik og kælketure. Efter turen til alpincentret kører vi tilbage til vores hyggelige storhytte, hvor saunaen, maden og en hyggelig aften med oplæsning, sang og spil venter.

Alle kan være med

Kan du ikke stå på ski, kan du lære det – og ellers er der masser af muligheder for at nyde den dejlige norske natur på andre måder. Det vigtigste er fællesskabet og de gode oplevelser.

Prisen for denne uge med skiløb og fællesoplevelser i den storslåede norske natur er kr. 4.700,-.

Højskolerejse Albanien

Kom med på en spændende rejse hvor vi skal opleve det tidligere kommunistiske og derfor lukkede land Albanien. Det kommunistiske Albanien faldt sammen i 1990, og er nu et åbent land med et meget gæstfrit folk.

Læs mere om Højskolerejsen til Norge

Albanien er både naturmæssigt og historisk et spændende land at besøge. Her er uberørte naturområder, ruiner fra antikken og borge, som lokalbefolkningen bor i. Vi skal også opleve det albanske køkken, der er præget af italiensk og græsk kultur.

Kultur og historie i Tirana

Tirana er Albaniens hovedstad, og det er også her vi flyver til. Vi skal opleve byens historie, kultur og pulserende liv. På vores tur rundt i landet kører vi igennem olivenlunde, besøger en bjergby, kommer en tur ud til kysten og besøger steder, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, hvor vi oplever det traditionelle Albanien med historiske huse og imponerende borgkomplekser. Vi vil også bruge tid på at opleve den smukke natur ved at tage på vandreture.

Møde med unge albanere

Rønde Højskole har gennem mange år haft elever fra Albanien. Nogle af dem vil vi møde på vores tur, hvor de vil fortælle os om livet i Albanien. Og måske bliver vi budt på en Raki, der er Albaniens svar på en dansk snaps.

Prisen for denne uge med i det historiske og kulturelle Albanien er kr. 6.500,-.

FN-ugen –  FN’s Verdensmål

Hører du til dem, der gerne vil gøre en indsats for miljøet og klimaet, og som har brug for inspiration? Vil du gerne bidrage selv og være med til at gøre Danmark et foregangsland inden for bæredygtighed? Så er Rønde Højskoles uge om FNs klimamål lige noget for dig. 

Læs mere om FN-ugen

FN-ugen er en uge med undersøgelser, debat og inspiration for alle, der interesserer sig for bæredygtighed i alle aspekter. Vi vil arbejde med bæredygtighed indenfor områder som klima, samfund og personlig udvikling.

Hvem har løsningerne?

Der er masser af engagerede og kloge mennesker i Danmark, der er i fuld gang med at forandre verden med nye og originale projekter. Vi vil lade os inspirere af engagerede mennesker, der ved, hvad der skal til for at ændre adfærd og tankegang, så bæredygtighed bliver en naturlig del af vores personlige liv. Vi vil besøge organisationer, der er helt fremme i arbejdet med at skabe bæredygtige huse og byer, hvor alt, lige fra energi over økonomi  til spildevand tænkes ind i økonomiske, klimamæssige og sociale bæredygtige løsninger.

Verdensmål, der vedrører mig

Nogle af emnerne i FN-ugen kan være: Hvordan bygger du og jeg et klimavenligt hus? Hvad er social bæredygtighed, og hvorfor er det vigtigt? Hvad kan jeg gøre i mit daglige liv for at støtte klimaet? Øv! Er det for altid slut med at flyve til all-inclusive-ferier? Hvad gør vi med affaldssorteringen, hvis det ikke fungerer ordentligt på skolen? Hvad skal der til for at mine højskolekammerater fatter det glædelige budskab, som jeg selv for længst har forstået?

Det bliver en hæsblæsende uge, hvor vi tager fat om mange af de komplekse problemområder, der knytter sig til begrebet bæredygtighed. Det bliver en uge med inspiration, debatter, ideudvikling, hands-on og meget meget mere.

FN ugen er inkluderet i den almindelige betaling.