Tegning

Alle kan lære at tegne

Tegning på Rønde Højskole er for alle, med plads til både nybegynderen og den mere erfarne tegner, og undervisningen består af både fælles øvelser og god plads til individuel sparring. Undervejs i forløbet vil vi dykke ned i forskellige øvelser, der skal styrke vores evner til at anskue omverdenen på tegnerens analytiske facon. 

Indledningsvist introduceres forskellige greb på blyanten, så du opnår en blød og lækker streg, og prøve øvelser, der øger fortroligheden med forskellige tegneredskaber. Dernæst vil vi kaste os ud i at tegne mennesker, herunder lære om kroppens og ansigtets proportioner, og at give mere livagtighed til vores portrætter. Vi skal senere se nærmere på emnet, “lyskilder”, og prøve forskellige teknikker til skravering og  fading. 

Endelig bliver der god plads til sjove emner som “dyr og planter” “grafiske mønstre” “blindtegning”, at tegne motiver på hovedet, og andre anderledes og inspirerende tilgange til at udvikle sig som tegner. 

Plads til ro, fordybelse og spontanitet

Tegnefaget kan være et roligt break i en social hverdag, med plads til fordybelse, klassisk musik, the i koppen og en hyggelig snak. Mange elever vil også opleve at blive klogere på sig selv som tegner, og måske have lyst til at afprøve nye motiver, der kan højne motivationen for at fortsætte som tegner efter opholdet. Der vil derfor være rum for både spontanitet og medindflydelse i timerne.

Tegneevner du kan tage med videre i livet

Hvad end fremtiden byder på, efter opholdet på Rønde Højskole, kan tegning være en god investering for dig. Tegning kan både være en skøn fritidsbeskæftigelse, men også i uddannelsesøjemed er det en stor styrke at kunne udtrykke sig grafisk og kvalificere sine studienoter og præsentationer med gode illustrationer.