Subjects

All international students must follow a full schedule. We aim to structure our schedule so that there are always attractive options for international students.

As an international student you must follow Danish classes, but there are also other subjects you are most welcome to join in. Some classes are taught fully in English, others will still be relevant for international students, such as sports and arts/ crafts.

Compulsory classes

All international students will attend Danish laguage class. We offer Danish at a beginner’s level but most importantly, we find that the best way to lear Danish is to use it! The school gives you a unique opportunity to take what you learn in Danish class and put it to use in your daily life at the school and your meeting with our Danish students. If you work hard and are not afraid to use what you’ve learned, you can go a long way.
Danish as a foreign language – read more

International students must also attend Danish Society & Culture. It is an introduction to the basic mechanisms of the Danish society, including history,
mythology, cultural identity, the education system, political parties, the European Union, Danish culture, labour market, integration and gender roles. The class is based on the students’ active participation through discussions and influence on the class’ contents. It is an important part of the class to go through the news flow of the Danish media. We aim to identify and discuss democracy, civil rights and cultural differences and similarities.

Optional classes

The following subjects are relevant to international students:

Finally there are some subjects that are too hard for you to follow if you do not understand and speak Danish. However, some international students choose to stay for two semesters at the school, using the first semester to learn the language and the second to take these classes:

• Nursing / medicine (preparation for medicin /nursing school)
  • Theory on teaching/psychology (preparation for teaching college, social studies)
  • Journalism (preparation for School of Journalism)
  • Technology and science
  • Travel project (preparation for voluntary work abroad)

FØLG RØNDE HØJSKOLE PÅ FACEBOOK

• På sommerhøjskole med din teenager30. april 2019 - 13:38

Oplev en fantasktisk aktiv uge sammen med din teenager. Familiekurset på Rønde Højskole er for dig , der gerne vil have en aktiv uge med dine børn med unge fra 12 år og opefter. Familiekurset er aktiviteter, sjov og ballade med jævnaldrene samtidig med, at I får god tid sammen som familie. Prøv kræfter med blandt andet kano/kajak, snorkling, fiskeri, kreativitet, klatring på klatrevæg, mountainbike, bålmad, natløb, overnatning i shelter, fortælling, adventure-race, maddyst, slackline, turneringer og sæbekasserally.

• Vind 20.000 kr. til et højskoleophold12. april 2019 - 11:38

Vind 20.000 kr. til et højskoleopholdLige nu og frem til 6. maj har du chancen for at deltage i konkurrencen om et gavekort på 20.000 kr. til et højskoleophold. Her er hvad du skal gøre for at deltage i lodtrækningen:

• Mathias vil arbejde med mennesker – og hvad der sker mellem dem13. marts 2019 - 23:56

Mathias Raahauge på 25 år er elev på linjefaget Psykologisk & Pædagogik på Rønde Højskole og drømmer om at uddanne sig inden for ledelse, udvikling og relationer.

1. Åbent hus den 13. juni

juni 13 - 17:30 - 20:00