Strik, højskole og kreativitet

Alle kurser i sommeren 2020 på Rønde Højskole er udsolgt, og der er oprettet venteliste på samtlige kurser.

Men allerede nu kan du reservere en plads på kurserne i 2021.

Strik, højskole og kreativitet

Uge 28, 4. juli – 10. juli 2020

Har du lyst til at være sammen med andre strikkere og fordybe dig i en fælles passion og interesse?

“Strik så det passer” er årets tema. En strikkeopskrift er beregnet, så den passer ’de fleste’, men ’de fleste’ har sjældent standardmål. Derfor er det godt at kende til forskellige muligheder for at tilpasse en opskrift eller beregne sin egen grundmodel. Du lærer, hvordan du kan ændre og tilpasse en strikkeopskrift til dine mål og blive klogere på hvilke faconer og snit, der klæder dig.

Strik dig glad

Du præsenteres for forskellige metoder til at beregne en grundmodel til dig selv eller én du strikker til. En grundmodel er her forstået som en trøje/sweater/bluse med lige påsatte ærmer, raglan eller rundskåret bærestykke. Afhængig af din strikkeerfaring og lyst til at pusle med tal kan du kaste dig ud i at tilføje et mønster og lege med placering, ind- og udtagninger i mønster mm. Du kommer til at motionere de små grå, tænke kreativt, tegne, beregne, strikke prøver, vurdere, vælge og glæde dig – kort sagt, det bliver sjovt og hyggeligt.

Har du en konkret strikkeopskrift, du gerne vil tilpasse, så medbring den. Lise Vaaben underviser på kurset, hvor der vil være en vekslen mellem klasseundervisning, selvstændigt arbejde og individuel vejledning Og som sædvanlig er den faglige fordybelse krydret med højskolelivet, når det er bedst i form af foredrag, morgensamling, fællesskab sangaften, vandretur, yoga, kreativ aftenworkshop, fællesskab, hygge og festaften.

Spændende foredrag

Vi har inviteret ildsjælen Lone Landmand til at fortælle om livet langt fra alting og tæt på det store i det små i tilværelsen på Brandbygegaard – et alternativ til den nuværende form for landbrug.  Om livsform, værdier, afgrøder, husdyr og omgivende, voksende natur og helheden i et landmandsliv.
Og så gæster forfatter og foredragsholder Erik Lindsø højskolen med sit foredrag Fri som Fuglen, der sætter fokus på Kim Larsens sangskat
Kurset er arrangeret i samarbejde med Den faglige forening Håndværk & Design.

Indkvartering, forplejning og priser:

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder per deltager. Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Enkeltværelse – med eget bad/toilet: 4.975 kr.
B: Dobbeltværelse – med eget bad/toilet: 4.375 kr.
C: Enkeltværelse – 2 vær. deler bad/toilet: 4.575 kr.
D: Dobbeltværelse – 2 vær deler bad/toilet: 4.075 kr.
E: Sørger selv for logi: 2.700 kr

Obs! Kursusbeskrivelserne for kursusprogrammet 2020 er foreløbige. Vi tager forbehold for ændringer i indhold og kursusudbud.

Kalender

  1. Online Åbent Hus den 3. august

    august 3 - 17:30 - 18:30
  2. Åbent Hus den 10. august

    august 10 - 17:30 - 19:30
  3. ”Syng, spis og snak” på Rønde Højskole 29. september

    september 29 - 18:30 - 21:00