Yoga & Mindfulness

Uge 27, 27. juni – 3. juli 2020

Yoga har opnået en utrolig popularitet i de senere år og det er der mange grunde til. I denne uge vil både øvede og begyndere få mulighed for at opleve glæden ved yoga i et fællesskab med andre.

Yoga – en filosofi og en praksis

Ugen byder på yogatræning, hvor smidighed, styrke og balance går op i en højere helhed. Yoga er en gammel historie, hvor der arbejdes med krop og sind for at opnå en større bevidsthed og højere erkendelse af sig selv, livet og universet. I østens filosofi er yoga vejen til erkendelse gennem øvelser og meditation. I denne uge vil vi arbejde med yogaens øvelser(asanas) og lære simple serier(alolaer) som fx- solhilsner. Vi vil også afprøve forskellige åndedrætsteknikker og meditationsøvelser for at opnå ro og velvære. Vi vil blive klogere på, hvad yoga og mindfulness er gennem oplæg og dialog.

Yogainstruktør og kursusleder Pia Kirkegaard

Pia Kirkegaard

På kurset kom du under vingerne på erfarne Pia Kirkegaard, der til dagligt underviser i Psykologi & Pædagogik og selvfølgelig yoga her på højskolen. Hun har altid været aktiv lige fra barnsben og forelskede sig i yoga og mindfulness universet, da hun opdagede det holistiske mindset, hvor krop og sind skal spille sammen. Hun går meget op i, at årets kursister får en grundig indsigt i filosofien bag yoga og mindfulness. “Vi kommer til at tale en masse om filosofien bag, da vi på den måde forstår os selv bedre i verden, får indblik i sindets utrolige mekanismer og forstår, hvordan vi kan finde nærværet i nuet. Derudover er kombinationen med højskolelivet fantastisk, da kursisterne hurtigt oplever et helt andet overskud og lyst til at rumme andre mennesker og indtryk i det omfang de har lyst. Det er en uge, hvor vi ved at investere i os selv, får mere overskud og lyst til at lyse på verden.”

Inspirerende oplevelser i naturskønne omgivelser

Rønde Højskole ligger naturskønt, tæt ved skov og strand. Det nyder vi med gåture i vores fantastiske natur og får nærværende oplevelser, der kan give dig nye perspektiver på hverdagens spørgsmål. Vi afsøger forskellige måder at opnå nærvær på fx ved at gå en stille tur med lamaer nord for Ebeltoft og opleve roen i Mols Bjerge. Glæd dig til en uge med et fokus indad, hvor åndedrag og kropslige øvelser giver hjernen fri. Og med et blik udad hvor vi bliver inspireret af spændende foredrag, oplevelser og ny viden, blandt andet med naturfotograf Morten Hilmer, der fortæller om sine oplevelser i Grønland og forfatter og foredragsholder Erik Lindsø, der skal gøre os klogere på Benny Andersen. Yoga og mindfulness er en uge for krop og sjæl kombineret med højskolens særlige og livgivende fællesskab.

Indkvartering, forplejning og priser:

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder per deltager. Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Enkeltværelse – med eget bad/toilet: 4.975 kr.
B: Dobbeltværelse – med eget bad/toilet: 4.375 kr.
C: Enkeltværelse – 2 vær. deler bad/toilet: 4.575 kr.
D: Dobbeltværelse – 2 vær deler bad/toilet: 4.075 kr.
E: Sørger selv for logi: 2.700 kr

1. Åbent hus den 16. april

april 16 - 17:30 - 20:00
  2. Natur og psykisk sundhed – Kan grønne omgivelser i barndommen mindske risikoen for at udvikle psykiske lidelser?

april 20 - 19:30 - 21:00
  3. ”Syng, spis og snak” på Rønde Højskole

april 27 - 18:30 - 21:00

Obs! Kursusbeskrivelserne for kursusprogrammet 2020 er foreløbige. Vi tager forbehold for ændringer i indhold og kursusudbud.