Vandringer i Nationalpark Mols Bjerge

Vandringer i Nationalpark Mols Bjerge

Uge 27, 27. juni – 3. juli 2020

I denne uge har du muligheden for at udforske nogle af de mange spændende natur- og kulturseværdigheder i Nationalpark Mols Bjerge på Djursland sammen med andre glade vandrere.

Bemærk

Kurset er fuldt booket.
Tilmeld dig nedenfor for at komme på venteliste.
Eller overvej kurset “Djurslands vilde planter” i uge 32.

Historiske steder og naturperler

Vi vil følge nogle af de hemmelige små veje og stier, der leder os til historiske steder og naturperler, som man ellers ikke lige kommer forbi. Her vil vi guide dig med fortællinger om naturen og den historie, der knytter sig til områderne, mens vi nyder den store variation af landskaber, som man finder i Nationalpark Mols Bjerge.

Oplevelserne venter

Når sulten melder sig slår vi os ned i det fri og nyder den skønne mad, som vores køkken bringer ud til os. I løbet af ugen skal vi vandre fra de smukke kystområder på Helgenæs, hvor en flok buddhistiske munke holder til, ind i det kuperede terræn i Mols Bjerge, vi skal besøge det mindre kendte, men absolut smukke Hyllested Bjerge, som var et yndet vandreområde for filosoffen Løgstrup, vi skal vandre langs kysten af Kalø bugt, besøge den kendte slotsruin fra 1313, og endelig skal vi vandre langs østkysten af Ebeltofthalvøen og opleve de forskelligartede kyststrækninger med både klinter og sandstrande med mulighed for badning. Vi ender ved Ebeltoft Gårdbryggeri, hvor alle trætte vandrere kan få slukket tørsten i nogle ualmindeligt lækre, lokalt bryggede dråber.

Praktik

Turene varierer i terræn, oplevelser, udsigter og fortællinger,så man på den måde får et fint indblik i, hvad Nationalparken indeholder af både natur og kultur. Turenes længde vil variere fra 8 km på eftermiddagsture til 15 km på dagsture og er derfor ikke velegnede for gangbesværede.

Få det bedste fra højskolelivet

Og så er det hele selvfølgelig krydret med højskolelivet, når det er bedst med foredrag, morgensamlinger, fortællinger, fællesskab og festaften. Vi skal blandt andet opleve naturfotograf Morten Hilmer, der fortæller om sine oplevelser i Grønland, forfatter Erik Lindsø, der skal gøre os klogere på Benny Andersen og højskolelærer Poul Abildgaard, der holder fortælleaften.

Indkvartering, forplejning og priser:

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder per deltager. Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Enkeltværelse – med eget bad/toilet: 4.975 kr.
B: Dobbeltværelse – med eget bad/toilet: 4.375 kr.
C: Enkeltværelse – 2 vær. deler bad/toilet: 4.575 kr.
D: Dobbeltværelse – 2 vær deler bad/toilet: 4.075 kr.
E: Sørger selv for logi: 2.700 kr

Kalender

  1. ”Syng, spis og snak – Online” på Rønde Højskole 29. september

    september 29 - 19:30 - 20:30
  2. Åbent Hus på Rønde Højskole den 30. september

    september 30 - 17:00 - 19:00
  3. AFLYST: Elevstævne

    oktober 3 - 10:00 - 16:30

Weekend med vandringer

24.-26. april på Rønde Højskole

Nyd foråret med skønne vandreture ved Rønde og på Midtdjursland. Alle måltider, overnatning samt guidede vandreture er inkluderet.

Pris: 1.490 kr.

Obs! Kursusbeskrivelserne for kursusprogrammet 2020 er foreløbige. Vi tager forbehold for ændringer i indhold og kursusudbud.