Tænkepauser

Tænkepauser & højskoleliv

Uge 28, 4. juli – 10. juli 2020

I denne sommerkursus-uge skal vi stille spørgsmål, tænke efter og være nysgerrige på noget helt grundlæggende omkring det at være menneske.

Alle kurser i sommeren 2020 på Rønde Højskole er udsolgt, og der er oprettet venteliste på samtlige kurser.

Men allerede nu kan du reservere en plads på kurserne i 2021.

Findes der en sandhed, og hvordan har det begreb ændret sig over tiden?  Hvad er håb, og er det i virkeligheden lysegrønt? Hvorfra udspringer pessimisme, og bør vi i virkeligheden glæde os over evnen til at se lidt sort på tingene? Er vi alle sammen uforbederlige romantikere, når al kynismen er skrællet væk? Og hvor finder vi magien i dagens samfund?

Livets og tidens store spørgsmål

Vi har inviteret en række af de dygtige forskere, der i Århus Universitets ekstremt populære bogserie Tænkepauser på veloplagt og spændende vis gør rede for historien og forskningen bag nogle af livets og tidens store begreber, og vi glæder os til at byde velkommen til blandt andet Helge Kragh, Jesper Sørensen, Katrine Frøkjær Baunvig, Per Jepsen og Bertel Nygaard. Vi har også inviteret ildsjælen Lone Landmand til at fortælle om livet langt fra alting og tæt på det store i det små i tilværelsen på Brandbygegaard – et alternativ til den nuværende form for landbrug.  Om livsform, værdier, afgrøder, husdyr og omgivende, voksende natur og helheden i et landmandsliv.

Fællesskab og fællessang

Og så gæster forfatter og foredragsholder Erik Lindsø højskolen med sit foredrag Fri som Fuglen, der sætter fokus på Kim Larsens sangskat. Som altid er fordybelsen kun en del af højskolelivet – vi skal nyde fællesskabet og hyggen, god mad, udflugter, motion, fællessang, festaften og den fantastiske natur i området omkring skolen, herunder Nationalpark Mols Bjerge, Kalø Slotsruin og den charmerende købstad Ebeltoft.

Indkvartering, forplejning og priser:

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder per deltager. Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Enkeltværelse – med eget bad/toilet: 4.975 kr.
B: Dobbeltværelse – med eget bad/toilet: 4.375 kr.
C: Enkeltværelse – 2 vær. deler bad/toilet: 4.575 kr.
D: Dobbeltværelse – 2 vær deler bad/toilet: 4.075 kr.
E: Sørger selv for logi: 2.700 kr

Program

[3d-flip-book mode=”fullscreen” urlparam=”fb3d-page” id=”12249″ title=”false”]

Obs! Kursusbeskrivelserne for kursusprogrammet 2020 er foreløbige. Vi tager forbehold for ændringer i indhold og kursusudbud.