sommer

Glædens Øjeblikke – sommer på Rønde Højskole

Uge 32, 1. august – 7. august 2020

Alle kurser i sommeren 2020 på Rønde Højskole er udsolgt, og der er oprettet venteliste på samtlige kurser.

Men allerede nu kan du reservere en plads på kurserne i 2021.

Velkommen til en uge fuld af glædens øjeblikke – med oplevelser, foredrag, udflugter og givtige møder med mennesker i et varmt fællesskab. I ugens løb stiller vi skarpt på emner og menneskeliv, og vi er på udkig efter det, der skaber mening, håb og glæde.

Vi får blandt andet besøg af  kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen med foredraget “Dronning Margrethe 80 år.” Museumsinspektør ved Moesgård Museum, Pauline Asingh, fortæller om arkæologi, historie og kultur i området her på det sydlige Djursland som optakt til udflugt i Molslandet.

Vi inviterer glæden ind

Vi får besøg af Birgitte Graakjær Hjort, leder af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, som tolker tiden i foredraget “Et meningsfuldt liv.” Og lektor på Århus Universitet Hans Hauge vil præsentere tænkepausebogen “Danmark” i et veloplagt foredrag om de yndige billeder, vi har på vort land. Højskolemand og foredragsholder Erik Lindsø fortæller om Kim Larsen i foredraget ”Fri som en fugl,” og vi får besøg af Steen Gade, dansk politiker og tidligere folketingsmedlem samt tidligere direktør for Miljøstyrelsen. Han vil fortælle om sine personlige oplevelser i politik og herunder om EU og behovet for fællesskaber i verden.

Udflugter og sang

Vi vil besøge det nyistandsatte besættelsesmuseum i hjertet af Århus, og vi vil besøge Ebeltoft med god tid til at opleve den smukke købstad. Og så skal vi selvfølgelig synge fællessang fra højskolesangbogen og høre nyt fra udvalget bag den nye højskolesangbog ved tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen. Som altid på Rønde Højskole er der inspirerende morgensamlinger fra højskolelærerne, god mad, fællessang og hyggestunder.

Indkvartering, forplejning og priser:

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder per deltager. Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Enkeltværelse – med eget bad/toilet: 4.975 kr.
B: Dobbeltværelse – med eget bad/toilet: 4.375 kr.
C: Enkeltværelse – 2 vær. deler bad/toilet: 4.575 kr.
D: Dobbeltværelse – 2 vær deler bad/toilet: 4.075 kr.
E: Sørger selv for logi: 2.700 kr

Obs! Kursusbeskrivelserne for kursusprogrammet 2020 er foreløbige. Vi tager forbehold for ændringer i indhold og kursusudbud.

Kalender

  1. Online Åbent Hus den 3. august

    august 3 - 17:30 - 18:30
  2. Åbent Hus den 10. august

    august 10 - 17:30 - 19:30
  3. ”Syng, spis og snak” på Rønde Højskole 29. september

    september 29 - 18:30 - 21:00