Djurslands vilde planter

Uge 32, 1. august – 7. august 2020

På Djursland finder vi nogle af Danmarks fineste botaniske lokaliteter, og på dette højskolekursus i botanikkens tegn skal vi udforske dem sammen.

Alle kurser i sommeren 2020 på Rønde Højskole er udsolgt, og der er oprettet venteliste på samtlige kurser.

Men allerede nu kan du reservere en plads på kurserne i 2021.

På opdagelse i Djurslands flora

Vi skal på opdagelse i den flora, der knytter sig til de forskellige plantesamfund og sammen forundres over, hvordan arterne har tilpasset sig forskellige og til tider ret barske leveforhold. Vi skal sammen dykke ned i, hvad der kendetegner de forskellige plantefamilier og arter for på den måde at få et solidt overblik over den danske flora. Der vil også blive lagt vægt på mulige anvendelser af planterne, lige fra plantefarvning til spiselighed. Kurset bliver en god blanding af teori og gummistøvleture ud i den djurslandske natur – alt sammen i selskab med andre planteinteresserede.

Et mangfoldigt landskab

På Djursland finder vi overdådige overdrev, skønne strandenge, frodige løvskove og smukke søer. Vi skal blandt andet besøge strandengene ved Kalø Slotsruin, strandoverdrevene ved Glatved Strand og Lushage, de plastiske lerskrænter i Rugård Sønderskov, den fantastiske kærlokalitet Strands Gunger og den meget diverse Hestehave Skov.

Et fællesskab om interessen for botanik

På kurset har du mulighed for at lære en god del af den danske flora at kende ved selvsyn sammen med andre botanikinteresserede, men du vil også lære og få mulighed for at øve dig i at bestemme ukendte planter på egen hånd. Du vil også få en større forståelse for, hvorfor arterne er fordelt som de er mellem forskellige plantesamfund. På den måde vil du vende hjem fra kurset med et bedre blik for den danske natur – og med muligheden for at udforske den yderligere på egen hånd eller sammen med dine nye plantevenner. Og så er det hele selvfølgelig krydret med højskolelivet, når det er bedst med foredrag, morgensamlinger, fortællinger, fællesskab, sang og festaften.

Indkvartering, forplejning og priser:

Alle priser inkluderer fuld forplejning, sengelinned og 2 håndklæder per deltager. Skolen råder over flere forskellige typer værelser, hvorfor der også er forskellige priser:

A: Enkeltværelse – med eget bad/toilet: 4.975 kr.
B: Dobbeltværelse – med eget bad/toilet: 4.375 kr.
C: Enkeltværelse – 2 vær. deler bad/toilet: 4.575 kr.
D: Dobbeltværelse – 2 vær deler bad/toilet: 4.075 kr.
E: Sørger selv for logi: 2.700 kr

Obs! Kursusbeskrivelserne for kursusprogrammet 2020 er foreløbige. Vi tager forbehold for ændringer i indhold og kursusudbud.

Sigrid Nielsen

Sigrid Nielsen, kursusleder på Djurslands vilde planter

Uddannet cand.scient i biologi med tilvalg i kemi fra Aarhus Universitet. Har lavet en PhD om, hvordan klimaændringerne påvirker de arktiske buske. Underviser i linjefaget Science & Technology samt Adventure, Biokemi og Grøn Hverdag. Hun har undervist i botanik på biologistudiet gennem mange år.

Kalender

  1. Online Åbent Hus den 3. august

    august 3 - 17:30 - 18:30
  2. Åbent Hus den 10. august

    august 10 - 17:30 - 19:30
  3. ”Syng, spis og snak” på Rønde Højskole 29. september

    september 29 - 18:30 - 21:00